Gå til innhold
Eventyr & opplevelser

6 spennende vinteropplevelser i Norden

|

Skal du ha vinterferie, vil du på weekendtur eller har du lyst å gjøre morsomme aktiviteter i hverdagen? Over hele Norden venter herlige vintereventyr, både for deg som elsker ski og for deg som foretrekker byen. Her er 6 av våre beste tips!

burn-out-city-snowmobile-safaris-archipelago-helsinki.jpg

Foto: Burn Out City i Helsinki

1. Hundekjøring og nordlys i Tromsø

Nordens Paris er virkelig noe for seg selv, uansett hvilken tid på året du reiser. På sommeren venter evig midnattsol og naturopplevelser som hvalsafari og havkajakk. Heftige, arktiske eventyr kan du ikke minst oppleve på vinteren!

Vil du se det blågrønne nordlyset danse over den nordnorske himmelen? Da er tipset å pakke seg godt (virkelig godt) inn og dra ut i naturen. Byens lys gjør det ofte vanskelig å se nordlyset, men ute på vidda er sjansene mye større. En spennende måte å gjøre det på er å booke hundekjøring på kvelden! Bestill for eksempel hos Arctic Adventure Tours, som kjører deltakerne ut til sin hundegård en halvtimes tur utenfor sentrum. Her får alle hilse på huskyene i hundegården før hunder og sleder blir tildelt. Etter en spektakulær naturopplevelse på de bekmørke viddene venter kaffe i en vedfyrt lavvo. Kanskje den perfekte aktivitet for vinterferien?

Hundesledekjøring i TromsøHeller enn å gjøre som fotografen er det bedre å holde seg fast i sleden. Plutselig bærer det utfor en nedoverbakke! Foto: Hanne Kristine Vederhus/Nordic Choice Hotels

Se våre hotell i Tromsø.

2. Aking ned Korketrekkeren i Oslo

Uansett hva du har lyst å bruke tiden din på vil du finne det i Oslo. Restauranter, uteliv, shopping og kultur er bare noe av det Oslo leverer på. Se for eksempel våre 10 beste Oslo-tips.

Det vi derimot vil tipse om her er kanskje en av byens mest populære og fartsfylte vinteraktiviteter. Liker du snø, utsikt, adrenalin og vind i ansiktet? Pakk vinterklærne og gjør deg klar for aking i Korketrekkeren! Ta t-banen til Frognerseteren og lei kjelker av Akeforeningen før du setter utfor. Kjelketuren tar ca 10 minutter ned til Midtstuen, og så er det bare å ta t-banen opp igjen for en ny, luftig tur gjennom skogen.

Aking. Foto: Terje Rakke/Nordic Life - Visitnorway.comFull fart! Foto: Terje Rakke / Nordic Life – Visitnorway.com

Om du heller vil kjøre ski eller snowboard er Oslo Vinterpark stedet. Dette er Oslo-områdets største skianlegg, med to innganger: Wyller i Sørkedalen og Tryvann ved Holmenkollen. Les alt om anlegget, fasiliteter og ankomst her.

Lurer du på hva som skjer i Oslo når du skal besøke byen? Følg med på Aktiv i Oslo, hvor du kan sortere på en rekke kategorier og aktiviteter for barn.

Vil du ha overnatting i Oslo? Se våre hotell her.

3. Skieventyr i fjellparadiset Åre

Høres skiturer, puddersnø og høyfjellshotell bra ut? I det svenske fjellparadiset Åre i Jämtland får du alt! Åre er et eldorado for friluftsliv, enten du liker fotturer, fiske og kajakk – eller skisport. Dette er det perfekte stedet for skiferie, hvor du kan velge blant fine langrennsløyper, bratte utforbakker og varierte toppturer.

Downhill i ÅreDownhill i vakre Åre. Foto: Skistar

Fra vårt spahotell og skiresort, Copperhill Mountain Lodge, er det enkelt å legge ut på akkurat den turen du ønsker. Etter lange dager ute i frisk fjelluft venter fyr i peisen, spa og jacuzzi med utsikt over de majestetiske Årefjellene. Visste du for øvrig at hotellet er kåret til Sveriges beste skihotell?

Copperhill Mountain LodgeVinter på Copperhill Mountain Lodge. Foto: Nordic Choice Hotels

4. Skøyter på isen i Stockholm

I Sveriges livlige hovedstad er det lett å finne aktiviteter å gjøre hele året, både for weekendturer og ikke minst for vinterferien. Hos Visit Stockholm finner du for eksempel guider som passer familien, eller tips til attraksjoner som museer. For gode tips til mat og drikke kan du sjekke ut disse 10 restaurantperlene.

Vinteraktiviteten vi vil minne deg om her foregår derimot på isen – og med skøyter på bena! Hos ICEguide kan du bli med på skøyteturer på mindre innsjøer, på den store innsjøen Mälaren eller på sjøen ved Stockholms skjærgård. Garantert moro for både store og små.

Skøyter på isen i Stockholm. Foto: Henrik TryggFoto: Henrik Trygg / mediabank.visitstockholm.com

Se våre hotell i Stockholm.

5. Snøscooter i Helsinkis vinterlandskap

Helsinki har virkelig blitt et populært reisemål. De seneste årene har byen blomstret, både når det gjelder kunst, design og spisesteder. Har du lyst på en tur til Helsinki på vinteren? Kombiner byliv med action i den finske naturen – som snøscooter! Hos aktøren Burn Out City er nettopp snøscootersafari den mest populære vinteraktiviteten. Det hele foregår tre mil utenfor Helsinki sentrum, hvor du får kjøre gjennom hvitkledd skog og skjærgård, etterfulgt av påfyll og prat ved bålet.

Snøscootersafari med Burn Out City i HelsinkiFoto: Burn Out City

Om du får frosten i deg på turen kan du senke skuldrene i en finsk, varm sauna når du kommer tilbake til byen. Vil du bo på hotell med badstue? Sjekk ut Clarion Hotel Helsinki. Dersom du vil bo nær flyplassen finner du en herlig badstue også på Clarion Hotel Helsinki Airport.

6. Byhygge i helårsdestinasjonen København

Har du mest lyst å traske rundt i en sjarmerende by med en varmende kaffe i hånden? Velg København. Den danske hovedstaden legger alltid til rette for et herlig avbrekk. Her kan attraksjoner som Rundetaarn, Amalienborg slott og de mange museene besøkes året rundt. Fornøyelsesparken Tivoli med opplevelser for alle aldre er det heller ikke lett å bli lei av. Ikke minst er skøyter en populær vinteraktivitet, også i København. Lei et par for 50 kroner på Frederiksberg Runddel, legg ut på isen og nyt vinteren!

Bassenget på Clarion Hotel Copenhagen AirportVinteren kan selvsagt også nytes innendørs, som ved bassenget på Clarion Hotel Copenhagen Airport. Foto: Nordic Choice Hotels

Se våre hotell i København.

Opplev eksotiske Svalbard

Er du klar for mer eksotiske eventyr i ville, vakre Norden? Nordic Choice Hotels har hotell på selveste Svalbard! Sjekk ut det frittstående hotellet Funken Lodge her, og her kan du lese om opplevelser du ikke kan gå glipp av når du er der.