MenyLukk
Guider & reisetips

12 familievennlige sommeraktiviteter i Sverige

Foreldre, onkler, tanter og besteforeldre – ta med ungene på tur! Det er skoleferie, sommer og ungene higer etter oppmerksomhet og moro. Vi vet at du har drømt om en lang og god sommerfeire i hele vinter. Derfor har vi satt sammen liste med spennende og kulturelle familievennlige aktiviteter for å gjøre planleggingen lettere. I denne posten om sommer med barna, har vi fokusert på Sverige, som forøvrig huser Nordens største fornøyelsespark, Liseberg.

Middelalderuken – Gotland
Middelalderuken – Gotland. Foto: Elin Kero

1. Liseberg **– **Göteborg

Foto: Liseberg

Foto: Liseberg

I Nordens største fornøyelsespark finner du virkelig noe for alle, gammel som ung.  Nyheter i år er attraksjonene er Loke, den roterende gondolen og Valkyria, Europas høyeste dive coaster med et vertikalt fall på 50 meter.Parken har også større arrangement i løpet av sommeren, som for eksempel konserter og allsang. For ikke å glemme at det finnes et morohus…og kanskje, et spøkelseshus også.

2. Vasamuseet **– **Stockholm

Foto: Anneli Karlsson, Statens maritima museer.

Foto: Anneli Karlsson, Statens maritima museer.

Her finner du en virkelig fascinerende del av verdenshistorien. Museet huser nemlig et krigskip fra cirka 1626, som sank bare 1300 meter inn i jomfruturen i 1628. Vasa ble reddet opp i 1961, nesten helt inntakt. Dette er en virkelig kul severdighet, og helt gratis for barn og unge opp til 18 år.

3. Middelalderuken **– **Gotland

Foto: Mike Fergusson/Medeltidsveckan.

Foto: Maria Kristiansson/Medeltidsveckan.

Hvordan var egentlig dagliglivet i Middelalderen? Vel, både i Visby og på landsbygda i Gotland kan du og barna en hel uke i august få innsikt i middelalderlivet. Her blir det aktiviteter som markedsmoro, gateteater, håndtverkskurs, konserter, turer og foredrag.

4. Kamelranch **– **Öland

Foto: Ormöga Kamelranch.

Foto: Ormöga Kamelranch. Ta med barna til landet, nærmere bestemt Öland. Her finner du Kamelranchen med ridning og andre morsomme aktiviteter for barna. Litt skeptisk til kamelridning? Vel, ranchen har også lamaer og andre søte mindre gårdsdyr man kan kose med. Stedet har en egen café, lekeplass, suvernirbutikk og et bruktmarked.

5. High Chaparral **– **Gnosjö

Foto: High Chaparral.

Foto: High Chaparral. I denne fornøyelsesparken kommer du nærmere innpå den Ville Vesten. Her snakker vi ponniridning, gullvasking, show og moro. For ikke å snakke om å være vitne til et godt gammelt togran. Ta med deg cowboyhatten, bootsene og barna til en eventyrlig dag med cowboyene.

6. Kolmården – Norrköping

Kolmården er Nordens største dyrepark, med intet mindre enn 76 raser og 750 dyr. Her finner du typiske lokale arter, men også mer eksotiske varianter som løver, tigre, elefanter og giraffer. De har også delfiner og seler som dere kan klappe, så vel som berg- og dalbane for barna og et Spa & Badstu med delfiner for deg.

7. Astrid Lindgrens Verden – Vimmerby

Foto: Örjan Karlsson/Astrid Lindgrens Värld.

Foto: Örjan Karlsson/Astrid Lindgrens Värld.

Ta med barna inn i Astrid Lindgrens fantastiske verden. Her møter dere Pippi Langstrømpe, Emil i Lønneberget og Karlson på taket. Besøk husene deres, se forestillinger og lek i favorittkarakterens verden hele dagen.

8. Selsafari **– **Lysekil

Vakre Lysekil!

Dette er en familietur på cirka halvannen time, hvor dere får møte selfamilier i deres naturlige miljø. Se dem sole seg på berget eller mate barna. Dette er en perfekt kombinasjon av underholdning og læring, fordi dere får med en erfaren guide som forteller alt dere vil vite som selene.

9. Marinmuseum **– **Karlskrona

Foto: Statens maritima museer.

Foto: Statens maritima museer.

Her finner du et maritimt museum med masse å se og oppleve. Gå ikke glipp av den store ubåten, som du faktisk kan utforske innenfra. Karlskrona har forøvrig en marinebase, som er en av de få gjenværende svenske militærbasene.

10. Folkets Park **– **Malmö

Denne parken er den eldste folkeparken i verden og en av Sveriges mest besøkte plasser. Den har eksistert i 125 år, og innehar noen av Malmös mest populære lekeplasser, attraksjoner som minigolf og plaskebaseng, reptilsenteret Terrarium og mye mer. Dette er det perfekte stedet for pikniker og fri lek for barna. Fri entré er det også.

11. Universeum **– **Göteborg

Foto: Universeum.

Foto: Ellika Henrikson/Universeum.

Universeum er Nordens største Vitensenter. I hjertet av Gøteborg ønsket universitetet 550 000 barn, unge og vokse velkommen forrige år. Senteret har som mål å ha en positiv effekt på barns kunnskap om forskning, teknologi og matematikk. Vær forberedt på en aktiv dag med utforsking som kommer til å vekke barnets nysgjerrighet.

12. Sommarland **– **Skara

Foto: Jesper Anhede/Skara Sommarland.

Foto: Jesper Anhede/Skara Sommarland.

Sist, men ikke minst, hva er en sommerferie uten et besøk til minst ett badeland? Dette ligger midt i Sverige, og har en vannkanon, lagune og et 21 meter høyt fall ned i vannet.Stedet har over 12 ulike sklier, og lover en vanntemperatur på minst 25 grader, så her finner du noe som passer for alle.


Relaterte artikler

Slik reiser du enkelt med barn

Sommerperler i Sverige

De beste tipsene til sommerstemning i Oslo

6 reisemål du må besøke i sommer-Luleå

Tagger

Kanskje du også liker

Bra jobbet!

Passordet ditt er oppdatert. Nå kan du gå tilbake til å gjøre morsommere ting - som å booke din drømmereise!

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.