Gå til innhold
Mat & drikke

En bar for alle

Tap Room er Stockholm-hotellet Clarion Hotel Amarantens nye cocktailbar. Siden åpningen i sommer (2016) er baren blitt hotellgjestenes og stockholmernes nye storstue.

taproom3.jpeg

taproom3.jpeg

Cocktails på kran, stjernemat på menyen og liveband. Det finnes mange gode grunner til å like Marcus Samuelssons Tap Room på Kungsholmen i Stockholm.

Baren og innredningen har funnet inspirasjon i barscenen i New York på 1960-tallet. Den har 240 sitteplasser, og plass til totalt 300 gjester. De aller beste plassene er de langs den 45 meter lange og ovale baren (Stockholms lengste!), foran kokkene. To av plassene kalles «chef’s table», og her kan du bli servert en smakemeny der drinkene er tilpasset menyens smaker.

"en miks av stamgjester, hotellgjester og cocktailtørste stockholmere"

Baren har egen DJ og har i løpet av høsten begynt med liveband på onsdagene. Repertoaret strekker seg fra myk bossanova til klassisk rock. Summingen ved baren føles perfekt avstemt. Helt siden åpningen har baren vært full fra torsdag til søndag.

– Vi har allerede lyktes i å få et godt publikum her. En miks av stamgjester, hotellgjester og cocktailtørste stockholmere. Det er en deilig stemning. Og selv når det er helt fullt, blir det ikke trangt – det skal være lett å sosialisere. Atmosfæren understrekes av den rolige musikken DJen vår spiller, sier Linus Morgan, Tap Rooms barssjef.

Bartenders Tap Room Clarion Hotel Amaranten

Hvor gode er gjestene til å bestille cocktails?
– Åtti prosent begynner med en cocktail. Av disse igjen er det åtti prosent som bestiller cocktails fra kran. Men vi har også et godt utvalg av både øl og vin. Så om du vil prøve noe annet, er ikke det noe problem.

Tør gjestene kombinere mat og cocktails?
– Ja, absolutt. Det er vanlig at de starter med en smårett og en cocktail, for senere å fortsette med hovedretten på Kitchen & Table-restauranten vår. Eller omvendt: At de avslutter Kitchen & Table-middagen hos oss, med en dessert eller to – og en passende cocktail.

Hva kan du anbefale fra menyen?
– For å bli ordentlig mett trenger du minst tre til fire retter. Selv er jeg glad i denne kombinasjonen: En Jackie Onassis-cocktail og østers i smeltet dashismør, godt grillet spisskål og røstet jordskokk med steinbitsrogn.


Sugen på å besøke Clarion Hotel Amaranten? Pass på å teste både Tap Room og Kitchen & Table Kungsholmen for en helaften med god mat og spennende drinker!