MenyLukk
Guider & reisetips

Er du klar for 17. mai? – 8 tips til den store dagen

Nå nærmer det seg nasjonaldagen, og mange kan få litt høy puls for å rekke alt de skal ordne. Her kommer en siste sjekkliste med tips til 17.mai!

17may-oslo-featured-1.jpg
Korps, bunader, flagg og massevis av is - det er snart 17. mai!

1. Er antrekket er i orden?

Se over klærne du har tenkt å ha på deg, og sjekk at alt er i orden. Prøv også skoene du har tenkt å ha på. Har du kjøpt nye sko så bruk de gjerne litt før 17. mai, sko er alltid best når du har gått de litt inn.

Tips: Gnagsårplaster kan også være lurt, så slipper du vonde føtter i toget.

2. Solbriller eller paraply?

Vi alle vet at været kan være uforutsigbart. Sjekk værmeldingen og vær forberedt på været som kommer. Både solbriller og paraply kan være lurt å ha med. PS – skinner solen kan det være lurt å smøre seg med **solkrem. **

3. Dobbeltsjekk hvor du skal være

Hva med å booke bord på en restaurant på et av våre hotell?, eller unne deg en staycation? Vi hører rykter om at det å slippe og traske hjemover i bunaden dagen derpå. Legg deg i en hotellfrokost istedet og forleng feiringen. Har du allerede ordnet med plass og overnatting kan du tenke på om det er et alternativ til neste år. Se oversikten over våre hotell i Norge her.

Clarion Hotel Air: Restaurant Kitchen and Table

4. Ta med strøm

Sørg for at du har nok strøm på mobilen til å dokumentere dagen. Du kan jo ikke gå glipp av 17.mai- bildene og snappene! En __powerbank __er alltid en lur idé.

5. Cash is king

Den 17. mai er den ene dagen i året vi vet at cash er king. Det er ikke alle pølseboder og iskremkiosker som tar bankkort. Unngå krisen med å ta ut noen kontanter på forhånd.

6. Rene hender med antibac

Is, pølser, brus og få muligheter for håndvask. Unngå vårforkjølelsen ved å ta med deg Antibac.

7. Har alt du trenger til frokost og grilling?

Det er kun enkelte søndagsåpne butikker som har åpent på 17. mai, så husk å kjøp inn alt av frokost, bobler, frukt og annet godt før den store dagen. Skal du på champagnefrokost og skal ha med deg mat, anbefaler vi noe som er enkelt å tilberede, smaker godt, ser festlig ut og er likt av alle. Dette kan i tillegg lages klart dagen før, og dermed slipper du mer stress på selve dagen. Hva med å ta med et fruktfat, spekeskinke eller kake?

Det beste med 17. mai må jo nesten være all den gode maten?

8. Husk det aller viktigste!

Har alle dine kjente noe å gjøre på nasjonaldagen? 17.mai bør være en inkluderende og sosial dag. Har du noen familiemedlemmer eller venner som du vet ikke har noen å være med på 17. mai? Invitere de gjerne med på champagnefrokost, å se på 17. mai toget, grilling eller noe annet du skal på nasjonaldagen. Ingen burde være alene på 17. mai (om de ikke ønsker det selv). Føler du deg ekstra inkluderende, kan du åpne dørene til andre og bli kjent med nye mennesker!

God feiring – og nyt dagen!

Tagger

Nyeste innlegg

Klart!

Passordet ditt er oppdatert. Nå kan du gå tilbake til å gjøre morsommere ting - som å booke din drømmereise!