MenyLukk
Guider & reisetips

Slik reiser du enkelt med barn – tips & råd som gjør reisen lett som en lek

Hva innebærer det å reise med barn? Det kan være innmari kjedelig, nitrist og hundre prosent vidunderlig! Det kan virke komplisert og slitsomt å reise med små barn, men med gode forberedelser og noen lure triks, kan du gjøre det enkelt og problemfritt. Her følger tips og råd som gjør reisen lett som en lek!

kids-smiling-car-featured-1200.jpg

Fly med barn – forberedelser, leker og pakking

Uansett om det er første gang du skal fly med barn eller om du er rutinert på å reise med fly, er forberedelse utrolig viktig. Delvis fordi det reduserer stress og uro for deg, og delvis fordi det gjør barnet eller barna roligere og tryggere. Har du forberedt deg godt og pakket de riktige tingene i håndbagasjen, kan flyvningen til og med bli skikkelig hyggelig.

Sørg også for å gjøre research på flyselskapet du reiser med – noen flyselskap har ”deliver at gate-service” som gjør at du kan få barnevognen levert på gaten når du lander. Med små barn kan en bæresele være å anbefale – det er komfortabelt for barnet og praktisk for deg som har begge armene fri. Du kan også vurdere å booke en kveldsflyvning, da barna kommer til å være trøtte og forhåpentligvis sovne lettere.

Ting det kan være kjekt og lurt å med seg på flyet:

Bilferie med barn – planlegging, lek og pauser

Å kjøre bil har mange fordeler sammenlignet med å fly. Først og fremst er det veldig praktisk – du har mye frihet og ingen avgangstider å forholde deg til. Du kan dermed ta pause når du vil og ta med mer bagasje enn du kan på fly eller tog. I tillegg kommer du også ofte rett til sluttdestinasjonen og slipper å drasse rundt på kofferter og barn mellom flyplassen og hotellet.

Men det er også ulemper ved å kjøre med barn. Noen barn liker ikke å sitte fastspent i bilen over tid. De blir rastløse, og hvis de deler baksetet med søsken, er det stor risiko for bråk og krangling. Men, med litt planlegging, fleksibilitet og noen dype åndedrett, kan reisen bli fin både for deg som forelder og for barnet eller barna dine.

Før avreise: Planlegg kjørerute og velg ut steder dere kan stoppe på underveis. Kanskje finnes det noen barnevennlige lekeplasser der barna kan slå litt fra seg i en halvtimes tid? Beregn god tid og ikke stress når du er på biltur med barn!

I løpet av turen: Akkurat som når du flyr, er det lurt å ha en veske med stor åpning inne i bilen som du har enkel tilgang på. Pakk favorittleker og noe godt å spise og drikke. Sørg også for å ha med en liten veske med skift og bleier.

For å underholde barna og holde dem opptatt i løpet av turen, er det kjekt med klassikere som leker og nettbrett. På lange kjøreturer kan du pakke inn små gaver som du med jevne mellomrom gir til barna. Det vil både bli satt pris på og fordrive tiden på en fin måte.

Det finnes også en hel haug med forskjellige billeker som gjør reisen morsommere. Å telle kuer eller biler pleier å være populært blant de mindre barna. Med litt større barn er ”hvor langt unna er tingen?” en morsom lek. En av dere velger da et landemerke e.l. lang borte som han eller hun kan se, for eksempel en kirke. Deretter får alle gjette hvor langt det er dit, og den som kjører følger med på kilometerstanden. Den som kommer nærmest får ett poeng og velger neste gjenstand.

Hotellopphold – velg rett sted å bo

Når du bestiller opphold for deg og din familie er det viktig å gjøre grundig research. Husk at det er stor forskjell på å bo på hotell med barn og å reise kun med andre voksne – du bør derfor sørge for å booke et familievennlig hotell med gode omtaler.

Med et flott bassengområde, lekeplasser og hotellmaskott gjør du hotellopplevelsen morsom både for barna dine og deg selv. Mat kan være et problem når det gjelder barn. Book opphold der de har en god og stor meny, eller mange restauranter i nærheten.

Mange hotell har spesielle familierom. Det finnes sengeplasser til alle, smarte løsninger og fasiliteter til familieferien. Her er et familierom på Quality Hotel® Globe i Stockholm.

Bestem om dere skal bo sentralt og i nærheten av shopping og restauranter, eller om dere vil bo på et roligere sted litt lenger unna, og dermed måtte transportere deg selv og familien inn til byen. Å bo på hotell skal være et eventyr, spesielt for de minste barna. Nyt ferien deres sammen, og sørg for å ha det gøy!

Tagger

Nyeste innlegg

Bra jobbet!

Passordet ditt er oppdatert. Nå kan du gå tilbake til å gjøre morsommere ting - som å booke din drømmereise!

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.