Gå til innhold
Guider & reisetips

Oslos beste julemarkeder

|

Julen nærmer seg med stormskritt, og i hovedstaden er det nok av julemarkeder du kan besøke for å handle julegavene som gjør deg populær. Pluss at det er en god anledning til å fråtse i pepperkaker og gløgg. Her er Oslos beste julemarkeder i 2019.

christmas-tree-outside-people-shopping-market.jpg

Jul i Vinterland byr på julemagi midt i hjertet av Oslo

Jul i Vinterland

Når: Hver dag fra 16. november til 30. desember
Hvor: I Spikersuppa ved Karl Johans gate

Hva: Oslos mest glitrende og populære julemarked, Jul i Vinterland, inviterer nok en gang store og små til juleoasen i Spikersuppa ved Karl Johans gate. Gå gatelangs blant lyslenkene, kjenn på julestemningen og besøk bodene som selger alt fra gløgg, churros, håndstrikkede ullvarer og annet håndverk perfekt til julegaver.

Jul i Vinterland har nok av førjulsaktiviteter for store og små.

Juleuniverset byr på morsomme aktiviteter som skøytebane, karuseller og ikke minst en tur opp i «Julestjernen». Herfra kan du se ned over en fantastisk julebelyst Oslo. De minste kan hilse på julenissen, besøke juleverkstedet eller pynte pepperkaker. Over 1 million gjester besøkte markedet gjennom perioden i fjor og fra 18. november åpnes dørene igjen. Jul i Vinterland har gratis inngang for alle hver dag.

Les mer om salgsbodene og aktivitetene til Jul i Vinterland her.

Hotell i nærheten: Hotel Christiania Teater og Clarion Collection® Hotel Savoy

Tradisjonsrikt julemarked på Norsk Folkemuseum

Norsk Folkemuseums årlige julemarked

Når: Helgene 30. november - 1. desember og 7.-8. desember
Hvor: Norsk Folkemuseum, Museumsveien 10, 0287 Oslo

Hva: Opplev en stemningsfull førjulstid på det årlige julemarkedet til Norsk Folkemuseum på Bygdøy. Det kulturhistoriske museet pyntes etter lokale norske juletradisjoner, og fylles med herlige dufter og gode smaker. Julenissen danser julen inn med nissebarna og åpner dørene til verkstedet sitt for de minste.

På rundtur med hest og vogn på museet. Foto: Haakon Harriss/Norsk Folkemuseum

Smak rykende ferske Hardangerlefser, lytt til vakre toner på julekonsert og gå rundt juletreet fra 1882 i Prestegården, eller ta med barna på teater. Det er nok av morsomme aktiviteter som sørger for at julestemningen kommer. Dessuten blir julehandelen litt lettere med over 100 salgsboder på markedsplassen som tilbyr et rikt utvalg av det spesielle, velsmakende og egenproduserte. 

Les mer om julemarkedet på Norsk Folkemuseum her .

Hotell i nærheten: Clarion Collection® Hotel Gabelshus og Hotel Christiania Teater

Julemarked i urbane omgivelser i Botanisk Hage

Julemarked i Botanisk Hage

Når: Lørdag 25. november
Hvor: Botanisk Hage, Sars’ gate 1, 0562 Oslo

Hva: Det blir julestemning i Botanisk Hage når det arrangeres et tradisjonsrikt julemarked i den urbane bydelen Tøyen. Utstillerne i salgsbodene selger husflidsprodukter og håndverksvarer som passer perfekt som gaver under juletreet. Hva med en tur på nissens slede? Det blir mulighet for barna å sitte på i sleden med Rudolf (hest og vogn) før selveste nissefar kommer på besøk.

Kjenn duften av juleprodukter fra ulike boder.

Mye kan spises eller drikkes denne dagen på gården og i hagen, hvor det selges et stort utvalg av diverse gode julesmaker og varm drikke. Klokken 12.30 blir det julesang fra Vålerengen pikekor før det blir gang rundt juletreet.

Les mer om programmet og julemarkedet i Botanisk Hage.

Hotell i nærheten: Comfort Hotel® Grand Central og Clarion Hotel® The Hub.

Trendy designerjul på Designernes eget julemarked

Designernes eget julemarked

Når: Helgen 7. – 8. desember
Hvor: DogA Norsk Design og Arkitektursenter, Hausmanns gate 16, 0182 Oslo

Hva: Designernes eget julemarked er en mangeårig tradisjon som avholdes i industribygget til Norsk Design og Arkitektur. Lokalene forvandles til et tre-etasjes julemarked hvor 140 kreative designere fra inn- og utland selger egen design. Her får du kjøpt klær, smykker, tilbehør og kuriositeter til han, henne, barn og hjem!

Mellom julehandelen kan du ta deg en matbit i kafeen. Designernes julemarked ryktes å være et svært populært julemarked som trekker mange besøkende, så det kan lønne seg å komme tidlig! Markedet åpner klokka 11.00.

Mer informasjon om Designernes julemarked her.

Hotell i nærheten:  Clarion Collection® Hotel Folketeateret og Comfort Hotel® Xpress Youngstorget

Over 140 designere selger alt fra møbler til klær på Designernes eget julemarked.

Book et hotell for julemarkedbesøket ditt

Kunne du tenkt deg å besøke ett eller flere av julemarkedene? Kombiner en hyggelig førjulstur til Oslo sammen med venner eller familie og book overnatting på hotell i nærheten. Her finner du alle hotellene våre i Oslo

BlogPostView-tagsJulOsloEvent