Gå til innhold
Guider & reisetips

Oslos beste julemarkeder

|

Med et besøk på julemarked kan du så å si sikre deg julestemning. Julen nærmer seg med stormskritt og i Oslo er det nok av julemarkeder du kan besøke for å handle julegaver, nyte pepperkaker og gløgg. Her er en oversikt over de beste julemarkeder som arrangeres i hovedstaden.

Jul i Vinterland byr på julemagi midt i hjertet av Oslo

Jul i Vinterland har nok av førjulsaktiviteter for store og små.

Jul i Vinterland

Når: Hver dag fra 17. november til 30. desember
Hvor: I Spikersuppa ved Karl Johans gate

Hva: Oslos mest glitrende og populære julemarked, Jul i Vinterland, inviterer nok en gang store og små til juleoasen i Spikersuppa ved Karl Johans gate. Gå gatelangs blant lyslenkene, kjenn på julestemningen og besøk bodene som selger alt fra gløgg, churros, håndstrikkede ullvarer og annet håndverk perfekt til julegaver. Juleuniverset byr på morsomme aktiviteter som skøytebane, karuseller og ikke minst en tur opp i «Julestjernen». Herfra kan du se ned over en fantastisk julebelyst Oslo. De minste kan hilse på julenissen, besøke juleverkstedet eller pynte pepperkaker. Over 1 million gjester besøkte markedet gjennom perioden i fjor og fra 18. november åpnes dørene igjen. Jul i Vinterland har gratis inngang for alle hver dag.

Les mer om salgsbodene og aktivitetene til Jul i Vinterland her
.

Hotell i nærheten: Hotel Christiania Teater og Clarion Collection® Hotel Savoy

Tradisjonsrikt julemarked på Norsk Folkemuseum

På rundtur med hest og vogn på museet. Foto: Haakon Harriss/Norsk Folkemuseum

Norsk Folkemuseums årlige julemarked

Når: Helgene 1.-2. desember og 8.-9. desember
Hvor: Norsk Folkemuseum, Museumsveien 10, 0287 Oslo

Hva: Opplev en stemningsfull førjulstid på det årlige julemarkedet til Norsk Folkemuseum på Bygdøy. Det kulturhistoriske museet pyntes etter lokale norske juletradisjoner, og fylles med herlige dufter og gode smaker. Julenissen danser julen inn med nissebarna og åpner dørene til verkstedet sitt for de minste. Smak rykende ferske Hardangerlefser, lytt til vakre toner på julekonsert og gå rundt juletreet fra 1882 i Prestegården, eller ta med barna på teater. Det er nok av morsomme aktiviteter som sørger for at julestemningen kommer. Dessuten blir julehandelen litt lettere med over 100 salgsboder på markedsplassen som tilbyr et rikt utvalg av det spesielle, velsmakende og egenproduserte. 

Les mer om julemarkedet på Norsk Folkemuseum her .

Hotell i nærheten: Clarion Collection® Hotel Gabelshus og Hotel Christiania Teater

Julemarked i urbane omgivelser i Botanisk Hage

Kjenn duften av juleprodukter fra ulike boder.

Julemarked i Botanisk Hage

Når: Lørdag 25. november
Hvor: Botanisk Hage, Sars’ gate 1, 0562 Oslo

Hva: Det blir julestemning i Botanisk Hage når det arrangeres et tradisjonsrikt julemarked i den urbane bydelen Tøyen. Utstillerne i salgsbodene selger husflidsprodukter og håndverksvarer som passer perfekt som gaver under juletreet. Hva med en tur på nissens slede? Det blir mulighet for barna å sitte på i sleden med Rudolf (hest og vogn) før selveste nissefar kommer på besøk. Mye kan spises eller drikkes denne dagen på gården og i hagen, hvor det selges et stort utvalg av diverse gode julesmaker og varm drikke. Klokken 12.30 blir det julesang fra Vålerengen pikekor før det blir gang rundt juletreet.

Les mer om programmet og julemarkedet i Botanisk Hage.

Hotell i nærheten: Comfort Hotel® Grand Central og Comfort Hotel® Xpress Grand Central

Julemarked i lavvoer på Youngstorget

Julegodt i fleng.

Julemarked på Youngstorget

Når: Alle dager fra 16. november – 22. desember
Hvor: Youngstorget, Oslo sentrum

Hva: 9 store julepyntede lavvoer. Over 1000 kvm med juleglede. På Youngstorget midt i Oslo sentrum. Her arrangeres det julemarked i adventstiden hvor det finnes alt av julegaver og kortreist mat. Julehandelen trenger ikke alltid å være stressende. Julemarkedet byr nemlig julestemningen i lune og hyggelige omgivelser.

Les mer om markedet på Youngstorget.

Hotell i nærheten: Clarion Collection® Hotel Folketeateret og Comfort Hotel® Xpress Youngstorget

Trendy designerjul på Designernes eget julemarked

Over 140 designere selger alt fra møbler til klær på Designernes eget julemarked.

Designernes eget julemarked

Når: Helgen 1. – 2. desember Hvor: DogA Norsk Design og Arkitektursenter, Hausmanns gate 16, 0182 Oslo

Hva: Designernes eget julemarked er en mangeårig tradisjon som avholdes i industribygget til Norsk Design og Arkitektur. Lokalene forvandles til et tre-etasjes julemarked hvor 140 kreative designere fra inn- og utland selger egen design. Her får du kjøpt klær, smykker, tilbehør og kuriositeter til han, henne, barn og hjem! Mellom julehandelen kan du ta deg en matbit i kafeen. Designernes julemarked ryktes å være et svært populært julemarked som trekker mange besøkende, så det kan lønne seg å komme tidlig!

Mer informasjon om Designernes julemarked her.

Hotell i nærheten:  Clarion Collection® Hotel Folketeateret og Comfort Hotel® Xpress Youngstorget

Book et hotell for julemarkedbesøket ditt

Kunne du tenkt deg å besøke ett eller flere av julemarkedene? Kombiner en hyggelig førjulstur til Oslo sammen med venner eller familie og book overnatting på hotell i nærheten. Her finner du alle våre hotell i Oslo

Les mer

Vil du lese mer om julemarkeder i hele Norden og Baltikum? Få våre beste tips samt finn hotell som ligger i nærheten av disse.

Skal du planlegge julebord for deg og dine venner, familie eller firma? Finn tips og råd i den ultimate julebordsguiden her.

BlogPostView-tagsJulOsloEvent