Gå til innhold
Eventyr & opplevelser

De 7 beste julemarkedene i Skandinavia

Adventstida er over oss og juleforberedelsene er i full gang. Overalt skinner vinduer og gater opp av julestjerner og lys. Gløgg, hjemmelagde pepperkaker og designerpynt er bare noe av det du finner på skandinavias mange julemarkeder. Nyt den herlige atmosfæren samtidig som du kommer i gang med gavehandelen. Ta en titt på vår liste over sesongens beste og koseligste markeder i Danmark, Norge og Sverige.

Danmark

H.C. Andersen Julemarked
15. november – 22. desember
Kultorvet, København

Hvis du liker eventyr som Den stygge andungen og Piken med svovelstikkene er dette sannsynligvis markedet for deg. Møt H.C. Andersen selv og ta et julekortbilde med tusenvis av strålende lys i bakgrunnen. Som på et hvilket som helst julemarked får du selvfølgelig gløgg og pepperkaker, men det er ikke alt. Alle bodene er navngitt etter den folkekjære dikterens eventyr og tilbyr hjemmelaget håndverk, julepynt, leker og mye mer. Og det beste – inngang til markedet er helt gratis.

Julemarked i Aalborg
28. november – 23. desember
Sentrum, Aalborg

Midt i Aalborg sentrum finner du dette markedet som garantert vil hjelpe deg å finne den gode julestemninga. Årets utgave byr på 35 boder spekket med både danske og internasjonale spesialiteter. I tillegg blir det mulighet for å nyte hyggelig musikk samt å ta med barna på en tur i pariserhjulet. Bli ikke overrasket dersom nissen kommer på besøk for å høre hva de små ønsker seg til jul.

Jul i Tivoli
15. november – 4. Januar
Tivoli, København

1 Foto: Lala Lugo via Wikimedia Commons

Vi vet at vi har snakket om dette stedet før, men det er så fantastisk at vi gledelig gjør det igjen. Her finner du den ultimate julestemninga, og inngang koster kun 99,-. I år har de over 50 hytter og boder, dekorert i alpetema, med ferske bakervarer og et rikt utvalg av tradisjonelle, skandinaviske julevarer.

Norge

Julemarked i Spikersuppa
20 november – 21 desember
Spikersuppa, Oslo

Oslos største julemarked leverer tradisjonell julestemning på høyt nivå. Ta med familie og venner på en hyggelig spasertur mellom de mange bodene som er fulle av sesongens fristelser. Det hele er gratis, og du kan nyte vakkert dekorerte og underholdning omgivelsene hele dagen.

Julemarked på Røros
5. desember – 7. Desember
I gatene på Røros

Røros, kun 2 timers kjøring fra Trondheim, er en perle det virkelig er verdt å besøke. Markedet i den lille bergstaden strekker seg over alle de små, koselige bygatene. Her får du muligheten til å blande tradisjonell julehandel med litt lokal sightseeing, da du underveis får utforsket både moderne butikker og historiske bygninger langs veien. Fjorårets arrangement bød på mer enn 60 utstillere, så vi føler oss trygg på at du vil finne hva enn du måtte trenge.

Sverige

Stortorgets julemarked
24. november – 23 desember
Gamlebyen, Stocholm

2 Foto: Holger Ellgaard via Wikimedia Commons

Dette markedet har røtter tilbake til 1915 og har siden den gang hatt stor suksess. Den unike stemningen i gamlebyen bidrar til en magisk julestemning. I tillegg til de vanlige markedsbodene kan du kjøpe mat og drikke, samt delta på en omvisningsquiz i gamlebyen for å lære mer om den svenske hovedstaden og dens historie. Når du er ferdig med å utforske området og bodene kan du bare slappe av og nyte julemusikken som fremføres på stedet.

Jul på Liseberg
14 november – 30 desember
Liseberg fornøyelsespark, Gøteborg

3 Foto: Albin Olsson via Wikimedia Commons

Det finnes mange måter å feire jul på, og hvis du ønsker en reise gjennom tid og rom er Liseberg stedet for deg. Hvis du derimot er blant dem som foretrekker det tradisjonelle vil du også trives i denne fornøyelsesparken. Ta turen til det gode, gamle julemarkedet hvor du kan kjøpe sukkertøy i kremmerhus og nyte korsang på hvert hjørne. Dersom du er ute etter noe litt annerledes finnes det et område med noen litt mer utradisjonelle aktiviteter også. Samme hva du liker å gjøre i jula tilbyr Liseberg en eksplosjon av glitter, lys og dekorasjoner som vil varme hjertet ditt med julestemning.

Så uansett om du føler for å ta en rolig ettermiddagstur, la deg inspirere til å lage din egen julepynt eller har en lang julegaveliste å ta fatt på, vil du finne det du trenger på et lokalt julemarked. Kos deg med gløgg, hjemmelaget mat og snakk med håndverkerne selv, og du vil garantert komme i den rette stemninga.