MenyLukk
Nære hjertet

Sweet Dreams are made of paper – slik forandrer armbånd verden

Du er en del av en kamp. Det er kanskje ikke det første du tenker på når du booker hotellrom hos oss. Men takket være våre gjester – takket være deg – kan vi sammen hjelpe andre i kampen mot menneskehandel.

we-care2-1-1024x570-1.jpg

For hver gang du sover hos oss, bidrar du til å gi barn utsatt for menneskehandel det de drømmer om: en trygg natts søvn. Vil du hjelpe til på flere måter, kan du kjøpe et Sweet Dreams-armbånd hos et av hotellene våre.

Sammen med dere og UNICEF gir vi kvinner lønnet arbeid

Hvert år utsettes 1,2 millioner barn for menneskehandel. Det er like mange barn som bor i Norge. Tenk om det hadde vært ditt barn? Se vår sterke video ”What if it was your child” her.

Nordic Choice Hotels har samarbeidet med UNICEF siden 2008. Prosjektet Sweet Dreams har som mål å gi barn 100 000 trygge netter hvert år. Ett av UNICEFs tiltak for å bekjempe menneskehandel i Kambodsja er å tilby lønnet arbeid til fattige kvinner. Virkeligheten i dag er at foreldre blir tvunget til å selge barna sine for å kunne brødfø resten av familien.

Ved å gi kvinner yrkesopplæring og lønnet arbeid, kan kvinnene forsørge familiene sine. På den måten får barna fortsette skolegangen sin, være hos familiene sine og sove trygt om nettene.

Andong---paper-beads-4_redigertHvert armbånd blir unikt håndlaget

Armbånd laget av resirkulert papir

Ett av sentrene UNICEF støtter, er Mith Samlanh. Her møter vi mange familier som har fått en ny mulighet til å skape en bedre fremtid. Her får de arbeidstrening og mulighet til lønnet arbeid. Mens mødrene arbeider er barna på skolen, og de aller yngste går i barnehagen på senteret.

En av kvinnene vi møter på senteret forteller oss at hun kom dit for å overlate barna sine der. Hun hadde ingen inntekt og kunne ikke lenger forsørge dem. Senteret tilbød henne i stedet opplæring og jobb, og dermed også en fremtid med sine barn.

Overskuddet går uavkortet til UNICEF

For å nå målet vårt om å bidra til 100 000 trygge netter hvert år, er ett av tiltakene å selge disse vakre armbåndene, laget av kvinner på senteret i Kambodsja. Disse kan du få kjøpt på hotellene våre. De koster 89 kroner og overskuddet på 73 kroner går uavkortet til UNICEF i vår felles kamp for bekjempe menneskehandel. Ingen av armbåndene er like, men hver eneste perle er laget av resirkulert papir. Sweet dreams are made of paper.

YE3P6003_redigertFra et av sentrene i Kambodsja

Ett smykke gjør en forskjell

Det er mange som trenger hjelp. Og det kan til tider være overveldende for de fleste av oss. Som enkeltmennesker er det vanskelig å vite hvordan vi best kan hjelpe. Derfor tror vi det er spesielt viktig at store aktører, som oss, tar ansvar. Gjennom samarbeidet med UNICEF kan vi sammen gjøre en forskjell. Alle monner drar, og flere monner drar jo enda mer.

Kjøp et armbånd neste gang du er innom et av våre hotell – ett smykke gjør en forskjell!

Vil du hjelpe til på en annen måte?

I ukene før jul har du mulighet til å gå inn på et av hotellene våre og levere julegaver under våre ensomme juletrær. Julegavene sender hotellene videre til organisasjoner som hjelper barn og familier som ellers ikke hadde hatt en jul med gaver. For hver julegave som blir lagt under våre trær, sender Nordic Choice Hotels også 10 kroner til UNICEF-prosjektet Sweet Dreams. Les mer om Ensomt juletre søker gaver her.

Tagger

Nyeste innlegg