Skip to content
Nære hjertet

Mange hotellgjester velger bort romvask for en god sak

I september 2017 startet Nordic Choice Hotels prosjektet Sweet Dreams Stay. Takket være våre gjester har vi nå, seks måneder senere, samlet inn nok penger for å kunne gi barn utsatt for menneskehandel 130 000 trygge netter. Vi er så takknemlig og ydmyke over at så mange av våre gjester vil hjelpe til.

Sammen med våre gjester og UNICEF redder vi daglig barn fra å bli ofre for menneskehandel.

Sweet Dreams Stay

For deg som ikke har hørt noe om Sweet Dreams Stay, kommer en rask innføring. Siden 2008 har Nordic Choice Hotels samarbeidet med UNICEF, og i løpet av disse 10 årene har vi arbeidet med å hjelpe barn som er utsatt for menneskehandel. For å involvere og la gjestene våre hjelpe til, lanserte vi Sweet Dreams Stay. Om du som hotellgjest bor to eller flere netter, kan du velge bort vask av ditt hotellrom ved å henge ut Sweet Dreams Stay-skiltet på døren. For hver romvask du hopper over, gir vi 10 kr til UNICEF og deres arbeid mot å bekjempe menneskehandel.

1.5 millioner kroner – takket være deg

Hittil har Sweet Dreams Stay- prosjektet samlet inn 1,5 millioner kroner. Vi kan ikke beskrive hvor takknemlig vi er for at prosjektet har blitt så godt tatt imot av våre gjester, og at så mange vil hjelpe til. I løpet av 2018 skal vi sørge for å samle inn enda mer penger! Og du er hjertelig velkommen til å være med å bidra.

Du kan hjelpe til på flere måter

Det er sant, du kan gjøre enda mer enn å hoppe over romvask. For eksempel kan du kjøpe et av disse fine armbåndene laget av resirkulert papir av kvinner i Kambodsja. Noen av kvinnene var så fattige at de var nære på å selge sine barn eller seg selv for å overleve, men i stedet tok de seg inn på senteret i Kambodsja og fikk lønnet arbeid. Kvinnene lager nå armbåndene som vi selger i alle resepsjonene på våre hotell, samtidig som deres barn for å gå på skole. Disse armbåndene koster 89 kr per stykk, der overskuddet på hele 73 kr, går direkte til kvinnene som har laget armbåndene.

Av: Ebba Zäther
Norsk oversettelse: Stephanie Owusu


Vil du lesa mer om vårt arbeid med samfunnsansvar eller hjelpe til på flere måter? Kikk på disse artiklene:

Les pressemeldingen som denne artikkelen er inspirert av.

Her finner du mer informasjon om Sweet Dreams Stay-prosjektet og kampen mot menneskehandel.

Her kan du lese mer om de fine Sweet Dreams-armbåndene

Hver jul søker våre ensomme juletrær gaver. Les mer om prosjektet som samlet inn 63 880 julegaver og 638 800 kr til UNICEF.