MenyLukk
Nære hjertet

So long, påskefjær

Nordic Choice Hotels sier adjø til dekorasjonsfjær i påsken. Les mer om initiativet og hvordan over 190 hotell velger å pynte og skape oppmerksomhet rundt påsken i stedet!

Homemade easter eggs in colors

Nordic Choice Hotels boikotter dekorasjonsfjær i påsken. Les mer om initiativet og hvordan mange hotell pynter med mer dyrevennlige alternativer.

Påskefjær er et populært innslag i både hjem og bymiljøer, for å skape oppmerksomhet rundt påskens høytid og vårens grønske. Fargerike, vakre og fluffy ser vi fjærene på bjørkekvister og påskepynt. Men det mange ikke tenker på, er industrien bak våre dekorasjoner.

"Fjærene kommer ofte fra den omfattende kalkunindustrien I USA, der det finnes alvorlige brister i dyrebeskyttelsen."

– Det er svært positivt at en større aktør som Nordic Choice Hotels velger å kutte fjær i påskepynten ved alle sine hoteller. Det kan være vanskelig for konsumenten å vite hvor fjærpynten kommer fra og hvordan dyrevelferden i denne produksjonen har vært. Selv om det er ulovlig med levendeplukking av gjess og andre oppdrettsfugl i Europa, kan fjær- og dunprodukter komme fra land utenfor Europa hvor levendeplukking fortsatt forekommer. Med tanke på dyrevelferden er det beste å helt unngå fjær som del av påskepynten, sier Annette Bjørndalen Søreide, kommunikasjonsrådgiver i Dyrebeskyttelsen Norge.

Inspireres av svenske kommuner

Av dyreetiske grunner valgte over 130 svenske kommuner å boikotte fuglefjær som offentlig påskepynt våren 2018, og i år er det hele 208 kommuner som tar et standpunkt mot dyreplageri.

For Nordic Choice Hotels er det en selvfølge å delta i boikotten, og påsken 2019 velger hotellkjedene Comfort Hotel, Quality Hotel, Clarion Hotel og Clarion Collection Hotel alternative aktiviteter og påskepynt.

Som en del av at vi hele tiden jobber for å levere Nordens mest bærekraftige hotellopplevelse, er det flott å kunne stille oss bak dette initiativet for dyrevelferd. Det blir definitivt påskestemning på hotellene våre, selv om vi kutter ut fjær, sier bærekraftdirektør Harald Bjugstad-Holm.

Nå skal det bli spennende å se hvor mange andre selskaper som følger etter og velger bort påskefjær for årets feiring.

Mal påskeegg, after work & Ploggning

Bare fordi dekorasjonsfjærene forsvinner fra nær 200 hotell i Norden og Baltikum, betyr det ikke at påsken ikke får noe oppmerksomhet i det hele tatt. Langt ifra. Comfort Hotel, Clarion Hotel, Clarion Collection Hotel og Quality Hotel inviterer alle, både gjester og personale, til å plogge (plukke søppel + jogge) og gjøre en innsats for både kroppen og miljøet. Om du er nysgjerrig på Plogging, kan du lese mer om det her.

På Comfort Hotel blir det ekstra fokus på AW, mens Quality Hotel inviterer til barnas påske med aktiviteter for hele familien. Lag deres egen påskepynt og mal på både egg og kartong. Prøv å lage ditt eget glass og få en fin ansiktsmaling. Dessuten kommer Påskeharen på besøk, så hold øynene åpne!

Painting easter eggsDet finnes mange andre måter å pynte til påske på – for eksempel å male på egg!

En av mange dyreetiske og miljøvennlige alternativer

Å bytte ut påskefjær mot dyreetiske alternativer går hånd i hånd med mange andre bærekraftige initiativ hos Nordic Choice Hotels. Vi deler en tradisjon og kultur om å gjøre mer enn det som forventes av oss – for gjestene, våre medarbeidere, samholdet og miljøet. Vi kaller dette arbeidet for WeCare. Les mer om det bærekraftige arbeidet på våre hotell her.


Les mer

En tredjedel av all produsert mat kastes – tid for å redusere matsvinnet!

I 2019 tas det store krafttak mot alt unødvendig plast- og engangsforpakninger (syntetiske fjær, nei takk!). Les mer om initiativet her.

Tagger

Nyeste innlegg

Bra jobbet!

Passordet ditt er oppdatert. Nå kan du gå tilbake til å gjøre morsommere ting - som å booke din drømmereise!

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.