Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Samfunnsansvar hos Nordic Choice Hotels

Miljøengasjement

Som Skandinavias største hotellkjede er Nordic Choice en del av problemet. Men vi skal også være en del av løsningen. Derfor krever vi mye av oss selv.

Miljøengasjement

Vi vil verne miljøet ved å kaste mindre restavfall, bruke mindre energi, redusere vannforbruket, minimere bruken av kjemikalier og sørge for at transporten til og fra hotellene blir så kort som mulig. Vi skal redusere vårt økologiske fotavtrykk og gå foran som et eksempel på hvordan man kan drive hotell og ta hensyn til miljøet.

Bo mer miljøvennlig på hotell enn hjemme

Nordic Choice har satt som mål at gjestene våre skal kunne bo mer miljøvennlig på våre hoteller enn det de gjør hjemme. Derfor har vi sett på hva mennesker i Norge og Sverige bruker i gjennomsnitt av energi, vann, avfall og kjemikalier pr døgn. Vårt mål er derfor å komme ned på det samme nivået innen 2016.

Selv om det er langt igjen, har vi allerede oppnådd mye:

Redusert vannforbruk

Fra 2008 til 2012 reduserte vi vannforbruket med 12,4 % per gjestedøgn. Men fortsatt brukes det 236 liter vann per gjestedøgn. Vi skal gjøre det mer attraktivt å bruke mindre vann.
Les mer

Mindre restavfall

Fra 2008 til 2012 kastet gjestene 45% mindre restavfall per gjestedøgn. Likevel produseres det 0,72 kg restavfall for hvert gjestedøgn. Vi og gjestene skal bli enda flinkere til å sortere.

Les mer

ISO 14001 miljøsertifisert

Nordic Choice har implementert den internasjonalt anerkjente miljøstandarden ISO 14001. Med det som verktøy jobber vi dynamisk og aktivt for å kontinuerlig redusere vår miljøpåvirkning. Siden 2007 har Det Norske Veritas vært vaktbikkja som sørger for at miljøarbeidet er like godt som det vi sier det skal være.
Les mer

Dette gjør hotellene:

Nordic Light lyssatt med LED

Nordic light

Hotellet utmerker seg ved å bruke lysdesign i hotellopplevelsen. Med LED kunne vi skape en estetisk belysning som også var energieffektiv. LED-belysningen har en mye lenger levetid enn gammeldagse lyspærer og reduserer det totale energiforbruket ved hotellet med 10 %.

Gjesten bestemmer servicenivået selv

På Quality Airport Hotel i Stavanger kan gjesten selv avgjøre i hvilken grad rommet skal rengjøres. Gjesten velger ofte den enkle varianten. Dette fører til at vi bruker mindre vann og kjemikalier til rengjøringen av rommene.

Quality Hotel Fredrikstad- Norges første palmeoljefrie hotell

Quality Hotel Fredrikstad var lei av usunn palmeolje som i tillegg utrydder regnskogen.

Bergvarme på Yasuragi - Hasseludden

På hotellet Yasuragi – Hasseludden spiller oppvarmet vann en stor rolle i opplevelsen. Varmen henter vi fra grunnen via energibrønner. Det gjør at vi bruker mindre strøm og olje – og dermed sparer miljøet for belastning.

Bergensk haisvamp- drastisk reduksjon i kjemikalieforbruket

I rengjøringen bruker Clarion Hotel Bergen Airport en spesiell svamp – den samme som Akvariet i Bergen bruker til å vaske haitankene – som har senket forbruket av kjemikalier med 93%.

Miljøengasjement

Meld deg på nyhetsbrev – få opptil 25 % rabatt!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta velkomsttilbud på opptil 25 % rabatt

Nei takk!

Vennligst prøv igjen

Meld deg på nyhetsbrev – få opptil 25 % rabatt!
Takk for at du meldte deg på!

Du vil snart motta en email med gode tilbud

2.564.407.002 27
Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bedriftsavtale, bonuspoeng eller se medlemspriser? Logg inn

Lagre

Bookingkode må oppgis

Begrensninger

rom Ta vekk rom

Legg til rom
Bookingkoden er lagt til

Bookingkoden er lagt til.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.