Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Samfunnsansvar hos Nordic Choice Hotels

Tekstiler

Vi vil at gjestene våre skal sove godt i rent sengetøy og ha friske håndklær når de står opp. Tekstiler er en viktig del av både hotellopplevelsen og har stor vår påvirkning på miljøet og mennesker i verdikjeden. Derfor må vi gjøre dette riktig.

Vi bruker mye bomull i våre tekstiler. Visste du at…

  • Produksjon av 1 kg bomull krever bruk av 1 kg farlige kjemikalier?
  • Produksjon av 1 kg bomull krever mellom 5.000 og 25.000 liter vann?
  • Bomullsdyrking opptar kun ca 4% av jordas dyrkede arealer, men bruker over 25% av innsektsmidlene?

Bomull påvirker miljøet og sosiale forhold mer enn mange av oss aner. Syklusen – fra fremstilling av bomullsfrø og dyrking, via produksjon, til bruk og vask på hotellene og helt frem til bomullsproduktet ikke kan brukes av oss lenger– krever mye ressurser og involverer mange aktører. 


Bruker mindre energi, vann og kjemikalier

Vi jobber sammen med leverandørene for å bedre forholdene for miljøet og menneskene gjennom hele syklusen. Det er en utfordrende jobb, for leverandørkjeden er lang og vanskelig å få oversikt over. Dette innebærer at vi kartlegger alle leverandørerene og underleverandørene, ser på hvilke tiltak som kan gjøres for å redusere påvirkning på miljø og sosiale forhold i alle leddene i tillegg til at vi ser hva vi kan gjøre selv på våre egne hoteller.

Noe av det mest effektive vi kan gjøre er derfor å redusere forbruket. Det betyr at vi må forsøke å redusere hvor mange ganger vi vasker håndklærne. Det sliter mindre på tekstilene og gir dem lengre levetid. På den måten bruker vi mindre energi, vann og kjemikalier til vask, og i tillegg trenger vi ikke gå til innkjøp av nye like ofte, noe som gjør at vi ikke bruker så mye bomull. Det er derfor vi ber deg bruke håndkleet flere ganger før vi vasker det.

Håndklær kan gjenvinnes

Comforta AB, et av våre svenske vaskerier, gir alle sine gamle, ufargede håndklær til SBG Textilputs som gjenbruker dette i sine produkter. De fargede tekstilene går til den lokale travbanen. På den måten forlenges levetiden på våre tekstiler, og vi reduserer bruken av råvarer og alt som trengs i produksjonen av dem.

Meld deg på nyhetsbrev – få opptil 25 % rabatt!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta velkomsttilbud på opptil 25 % rabatt

Nei takk!

Vennligst prøv igjen

Meld deg på nyhetsbrev – få opptil 25 % rabatt!
Takk for at du meldte deg på!

Du vil snart motta en email med gode tilbud

2.564.407.002 21
Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bedriftsavtale, bonuspoeng eller se medlemspriser? Logg inn

Lagre

Bookingkode må oppgis

Begrensninger

rom Ta vekk rom

Legg til rom
Bookingkoden er lagt til

Bookingkoden er lagt til.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.