Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Sweet Dreams: Vårt arbeid mot menneskehandel

Sammen med samarbeidspartneren vår, UNICEF, hjelper vi barn som risikerer å havne i eller har blitt utsatt for menneskehandel. Her kan du lese mer om intiativene, innsamlinger og hvordan du kan hjelpe til – både hjemmefra og når du bor på hotell.

Siden 2008 har vi jobbet sammen med UNICEF for å bekjempe menneskehandel i verden, og for å hjelpe barn som blir utsatt for det. Vi kaller samarbeidet for Sweet Dreams, ettersom målet er at alle barn skal få sove en natt i trygghet, uansett hvor de befinner seg i verden og hva de har opplevd. 

Sov hos oss – hjelp andre med å sove godt

Gjennom årene har initiativene vært ulike, men målet har vært det samme siden 2008. Sammen med gjestene våre skal vi bidra til at barn utsatt for menneskehandel får en trygg natts søvn. Alle hotellgjester kan bidra ved bo på hotellene våre i Norden og Baltikum. Budskapet er like enkelt som det er viktig: Your sweet dreams make children dream sweet.

Barn i sentrum

Barn og deres rettigheter har alltid ligget nær hjertet vårt, og da vi spurte alle medarbeidere om hva de syntes vi skulle fokusere våre innsatser på, ble valget enkelt:

– Svaret vi fikk fra våre ansatte av krystallklart: Vi skal hjelpe UNICEF i kampen mot menneskehandel av barn, forteller Hedda Skaug, Nordic Choice Hotels ansvarlige for samarbeidet med UNICEF.

Sweet Dreams i korthet
  • Sweet Dreams hjelper barn i Kambodsja som er eller har vært utsatt for menneskehandel. Gjennom prosjektet får barna en seng å sove i, omsorg og muligheten til å gå på skole.

  • I 2012 stemte over 3000 Nordic Choice Hotels ansatte for at vårt veldedighetsprosjekt skulle være å hjelpe UNICEF i kampen mot menneskehandel.

  • I dag er menneskehandel verdens nest største kriminelle virksomhet. Det rammer over 1,2 millioner barn i verden, hvert år.

  • Gjennom ulike UNICEF-aktiviteter bidrar vi sammen til viktig økonomisk støtte slik at enda flere barn kan få hjelp.

Les mindre
Sweet Dreams Stay

Avstå fra renhold – hjelp utsatte barn

I september 2017 ble satsingen Sweet Dreams Stay lansert, med mål om å hjelpe barn utsatt for menneskehandel og gi alle hotellgjester en større mulighet til  å engasjere seg og hjelpe til på en enkel måte.

Ideen er enkel, men kraftfull. Avstå fra romrengjøringen en natt, så donerer vi penger til UNICEF. Målet var å gi minst 400 000 trygge netter til barn. Sweet Dreams Stay har blitt en suksess – resultatet kan du lese mer om via lenken nedenfor. 

Les mer om Sweet Dreams Stay
Sweet Dreams are made of paper

Kjøp et Sweet Dreams-armbånd og støtt UNICEF

På alle våre hotell selger vi armbånd for å støtte utsatte kvinner og deres familier. De koster 89 kroner, og av den summen går 67 kroner uavkortet til UNICEFs viktige arbeid.

Når man kan førsørge familien og seg selv, er risikoen for å sette sine barns trygghet på spill betraktelig mindre. Derfor hjelper vi kvinner som lever På UNICEFS senter i Kambodsja får kvinnene yrkesopplæring og lønnet arbeid, og lager vakre armbånd av resirkulert papir.

Les mer om armbåndene og kvinnene
Rekordmåneden

1 million kroner til UNICEF på 1 måned!

I september 2018 slo vi alle rekorder - hele 1 million kroner ble samlet inn til UNICEF Sweet Dreams Stay. Dette er takket være våre gjester, som har valgt bort romrengjøring når dere har bodd mer enn én natt hos oss. Tusen takk!

Les mer om rekorden
Satsingen ble en suksess

Sweet Dreams Stay har hittil samlet inn 12 millioner NOK

Hurra! Per 1.6.18 har 12 millioner NOK blitt samlet inn og donert til UNICEF gjennom prosjektet Sweet Dreams Stay! 12 millioner NOK = 300 000 trygge netter UNICEFs senter for utsatte barn i Kambodsja. Vi har altså snart nådd vårt første mål på 400 000 netter!

På senteret får barnet trygghet, omtanke og skolegang, og slipper å bli utsatt for menneskehandel og barnearbeid.

Pengene som er samle inn er et resultat av gjester som har valgt bort rengjøring av rommet, av donasjon av barnetegninger og av salg av håndlagde Sweet Dreams-armbånd. 

Tusen takk for at du er med og hjelper til!

Kickstart på Sweet Dreams Stay

Barnetegninger samlet inn rekordsum til UNICEF

I forbindelse med lanseringen av Sweet Dreams Stay ble det arrangert en unik innsamling for å samle inn flere donasjoner til UNICEF. Hotellene våre ble fylt med barn i alle aldre som tegnet så mange tegninger de bare orket.

Det resulterte i over 13 000 tegninger! For hver tegning som ble gitt, donerte vi 10 kroner. Barnas engasjement inspirerte, og vi doblet beløpet. Derfor ble det donert 264 940 kroner til UNICEF!

Les mer om initiativet her

Se den sterke filmen om menneskehandel

Tenk om det var ditt barn? Se filmen som viser hvorfor vi engasjerer oss så mye om barns rettigheter.

Det er en tanke man aldri vil tenke på, men den finnes uansett. Tenk om det var mitt barn som ble rammet av menneskehandel?

Tenk om barnet mitt ble tvunget til å vokse opp i fattigdom og utrygghet. Bli seksuelt utnyttet. Tenk om jeg som forelder ikke kunne ta vare på mitt barn? I blant er det bra å minne seg selv på hvor heldig man virkelig er, og tenke på hvordan man kan hjelpe andre som ikke har hatt samme flaks.

Se den sterke filmen her:

 

#PulsforUNICEF

En treningsøkt = 15 kroner til UNICEF

I løpet av 4 uker hvert år får alle medarbeidere i Nordic Choice Hotels sjansen til å bli litt sunnere. Hver gang en ansatt får opp pulsen, gir Nordic Choice Hotels 15 kroner til UNICEF. 15 kroner gir et barn en hel dag fylt med mat, omsorg og skolegang i et av UNICEFs dagsentre. Aktiviteten blir mer og mer populær for hvert år, og ansatte over hele Norden og Baltikum svetter ordentlig for å samle inn så mye penger som mulig.

Takket være våre medarbeideres Puls for UNICEF-engasjement har vi hittil samlet inn over 3,28 millioner NOK til UNICEF!

  • I 2016 deltok over 4000 medabeidere og 880 000 NOK ble gitt til UNICEF.
  • I 2017 hadde enda flere registrert sine treningsøkter, og 1 million NOK ble donert til UNICEF.
  • I 2018 deltok 4100 aktive medarbeidere, som tilsvarte 1,4 millioner i donasjon til UNICEF.

 

   

Slik jobber hotellene i praksis

Som gjest på våre hotell vil vi at du enkelt skal skal kunne engasjere deg og se hvordan vi jobber med WeCare. Her kan du lese eksempler på hvordan vi jobber med Sweet Dreams.

Hun gjør Arlanda til et tryggere sted

Takket være Pernilla Johansson, hotelldirektør på Clarion Hotel Arlanda Airport, har flere fått øynene opp for hvordan man motvirker menneskehandel. Hennes samarbeid med det svenske politiet og Swedavia gjør flyplassen i Stockholm, Arlanda airport, til et enda tryggere sted. Pernilla reiser rundt og foreleser, lærer ansatte på andre hotell og sprer kunnskapen sin. Pernilla ble nylig hyllet med Elise Lindqvist-prisen for hennes viktige arbeid med å beskytte utsatte mennesker.

- Hotellene i Sverige har blitt en ufrivillig arena for vår tids slavehandel, og det er viktig at vi tar ansvar, sier Pernilla Johansson.

Les pressemeldingen

Stavangerhotellet inviterte til pysjamasparty

I anledning Sweet Dreams Stay inviterte Clarion Hotel Stavanger barnehager i nærområde til en ordentlig pysjamasfest med disco! Barnehagebarna og de ansatte på hotellet stilte opp i pysjamas, spiste pizza og godteri, danset og tegnet tegninger. For hver tegning som ble levert inn, ble det donert penger til Sweet Dreams-innsamlingen. 

Vil du vite mer?

WeCare er Nordic Choice Hotels' arbeid med samfunnsansvar

Vil du vite mer om hvilke andre områder det satses stort på i Nordic Choice Hotels?

Til WeCare-startsiden
2.564.407.002 26
Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bedriftsavtale, bonuspoeng eller se medlemspriser? Logg inn

Lagre

Bookingkode må oppgis

Begrensninger

rom Ta vekk rom

Legg til rom
Bookingkoden er lagt til

Bookingkoden er lagt til.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.