Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Samfunnsansvar hos Nordic Choice Hotels

Mindre kjøtt

Nordic Choice har som mål å servere mindre rødt kjøtt, fordi det er bra for helsa, miljøet og klima.

Mindre kjøtt gir bedre miljøBåde norske og svenske myndigheter anbefaler redusert inntak av rødt kjøtt i sine nye kostholdsråd fra 2011. Rødt kjøtt er kjøtt fra storfe, svin, sau og geit.

Hvorfor er reduksjon i kjøttforbruket bra for miljøet?

  • Moderne kjøttindustri bidrar i stor skala til jordas miljø- og klimautfordringen. Kjøttproduksjon står i dag for 18 prosent verdens utslipp av klimagasser. Det er mer enn verdens samlede transportnæring.
  • Å kutte i eget kjøttforbruk er noe av det mest effektive vi som enkeltmennesker kan gjøre for å bidra i klimakampen, ifølge lederen for FNs klimapanel (IPCC), Rajendra Pachauri.

Hvorfor er lavere kjøttforbruk bedre for helsa?

  • Forskningen viser at økningen i risikoen for tykk- og endetarmskreft begynner ved et inntak av 500 gram rødt kjøtt per uke. Vel halvparten av den norske befolkningen spiser mer enn det.
  • Høyt inntak av rødt kjøtt øker risikoen for fedme.
2.311.63.057 24

Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bonuspoeng eller bedriftsavtale, logg inn på Min side.

Lagre
Bookingkode må oppgis

Begrensinger

rom Ta vekk rom

Legg til rom

Bookingkoden er lagt til

Bookingkoden er lagt til.

OK