Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Samfunnsansvar hos Nordic Choice Hotels

Mer frukt og grønt

Nordic Choice har som mål å servere gjestene mer frukt og grønnsaker, fordi det er bra for helsa, miljøet og klima.

Mer frukt og grønt

Nordic Choice Hotels legger kostholdsrådene fra svenske og norske myndigheter til grunn for hva vi anser som et sunt kosthold. Både norske myndigheter og Livsmedelverket i Sverige anbefaler et kosthold som ”hovedsakelig er plantebasert” og som ”inneholder mye grønnsaker, frukt, bær, fullkorn og fisk, og begrensede mengder rødt kjøtt, salt og sukker og energirike matvarer”.

Det er bedre for helsa å spise fukt og grønnsaker fordi…

  • De fleste nordmenn (80 – 90 %) spiser mindre enn anbefalt og de individuelle forskjellene er store.
  • Helseforskning viser sammenhengen mellom å spise grønnsaker, frukt, bær, nøtter og soyaprodukter og redusert risiko for kroniske sykdommer som hjerte- og karsykdommer, kreft, overvekt og fedme. 

Det er bedre for klimaet å spise grønnsaker enn kjøtt fordi …

  • Kjøttproduksjon forårsaker større klimautslipp per kilo enn produksjon av grønnsaker. En kilo storfekjøtt forårsaker for eksempel 75 ganger høyere klimagassutslipp enn én kilo poteter.

Det er mer solidarisk å spise grønnsaker enn kjøtt fordi …

  • Verdens befolkning vil øke til ni milliarder innen 2050. For å dekke den økte etterspørselen etter mat må den globale matproduksjonen fordobles på bare 40 år. Samtidig skal de globale klimautslippene reduseres med 50 til 85 prosent.
  • Dersom vi bruker en større andel av verdens jordbruksareal på å dyrke grønnsaker fremfor å produsere kjøtt, får vi langt flere kalorier ut av hver kvadratmeter. Opp mot 90 % av energien går nemlig tapt når husdyr spiser planter, fremfor å la menneskene spise plantene direkte.
  • Det vil gjøre det lettere å brødfø verdens økende befolkning, samtidig som vi begrenser klimapåvirkningen fra matproduksjonen. Matkrisen i store deler av verden og klimakrisen henger nemlig sammen i en ond sirkel. Man kan ikke løse den ene uten å løse den andre.
2.311.63.057 24

Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bonuspoeng eller bedriftsavtale, logg inn på Min side.

Lagre
Bookingkode må oppgis

Begrensinger

rom Ta vekk rom

Legg til rom

Bookingkoden er lagt til

Bookingkoden er lagt til.

OK