Go to main content
Skjul

Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Oppgrader til neste versjon Ikke vis denne meldingen igjen

Samfunnsansvar hos Nordic Choice Hotels

Globalt ansvar

Nordic Choice har vært signaturpartner med UNICEF siden 2008 og samarbeider med Regnskogsfondet.

UNICEF

Gjennom Free to grow skal vi bidra til at barn får en barndom fri for vold, overgrep, mishandling og utnytting

Ett av FNs tusenårsmål er at alle barn skal ha en trygg oppvekst. Det slutter vi oss til. Med Free to grow bidrar vi til å gjøre livet litt bedre for barn.

Unicef anslår at 132 millioner barn er barnearbeidere, at 1,2 millioner barn utsettes for trafficking hvert år, og at millioner av barn mister barndommen sin som barnesoldater eller gatebarn.

Dette er bakgrunnen for vårt nye prosjekt. Free to grow handler om å gi barn en god barndom fri for vold, overgrep, mishandling og utnytting.  Medarbeiderne i Nordic Choice har selv stemt frem dette initiativet.

Unicef hjelper barn og unge i 150 land til et bedre liv. Vi tror på de verdiene Unicef arbeider etter. Og de gode resultatene vi har oppnådd sammen, gjør oss trygge på at vi har funnet den rette samarbeidspartneren.

50 for life - Nødhjelpsaksjon for Filippinene

Unicef Filippinerna

8. november raste Hayan, den kraftigste tyfonen som noen gang har truffet land, over Filippinene. Den etterlot seg enorme ødeleggelser og tragiske menneskeskjebner. Over 4 millioner barn er direkte berørt. Som alltid i katastrofer er det de fattige og barna som rammes hardest, nødhjelpsbehovet er enormt.

Med aksjonen «50 for life» kan du være med å hjelpe! Legger du til 50,- på regningen ved utsjekk, matcher Nordic Choice Hotels med tilsvarende beløp. Pengene går direkte til UNICEF og deres arbeid for å redde barn. Deres bidrag omsettes i nødhjelp så raskt som mulig.

Ensomt tre søker pakker

I desember gjennomføres det i Nordic Choice en storstillt dugnadsaksjon på alle våre 170 hotell i Norge og Sverige. Kampanjen går under navnet Ensomt tre søker pakker. For hver gave som samles inn gir Nordic Choice 10 kr til UNICEF sitt arbeid med å beskytte barn utsatt for trafficing/ menneskehandel. Ønsker du å gi en gave, merker du den med aler og kjønn og legger den under juletreet på et av våre hotell.

Les mer om "Ensomt tre søker pakker" her

 

Water for life

 

Fra 2008 til 2010 hadde vi et fruktbart samarbeid med Unicef. Gjennom prosjektet Water for life bidro vi til vannprosjekter i fattige land. Samtidig kom våre ansatte i bedre form. Alle medarbeiderne kunne registrere sin fysiske aktivitet og dermed bidra til å forsterke vår innsats i prosjektet.  At hele konsernet deltok, var helt sentralt i dette viktige arbeidet.

Dette er noe av det vi oppnådde vi med Water for life

2008: Malawi

  • 8 barneskoler fikk nye brønner med håndpumpe og nye latriner for gutter og jenter
  • Økt kunnskap om rent vann, håndhygiene og sanitærforhold på skoler og i landsbysamfunn

2009: Nepal

  • 75 skoler fikk egne toalett for gutter og jenter
  • 7 000 familier fikk tilfredsstillende toalettfasiliteter
  • Barn fikk kunnskap om vann-, sanitær og hygieneforhold på skolen, i familien og i lokalsamfunnet
  • Bedrede sanitærforhold og økt kunnskap om personlig hygiene blant 15.000 elever på 75 skoler, samt 40.000 mennesker i lokalsamfunnene rundt skolene.

2010: Madagaskar

  • Bygget vann-, sanitær og hygienefasiliteter til 1680 skolebarn i to distrikter
  • Gjennomførte WASH-opplæring av 40 lærere
  • Bygget vannpunkter og økologiske latriner
  • Lærte opp elever ved 14 skoler i håndhygiene

RF

Vi med Regnskogfondet og verner store områder med regnskog. For hver natt én gjest bor på ett av hotellene våre, beskytter Regnskogfondet 100 m2 regnskog i ett år. Siden vi innledet samarbeidet har vi hvert år vernet mer regnskog enn vi gjorde året før. I 2012 bidro vi og gjestene våre til å bevare 55 000 hektar regnskog. Det tilsvarer mer enn 77 500 fotballbaner. Det sparte atmosfæren for 19,1 millioner tonn CO2, noe som tilsvarer de årlige utslippene fra 8 900 biler.

Vi sender ansatte til regnskogen

RF

Vi synes det er viktig at våre ansatte ser at vårt arbeid nytter. I 2012 reiste tre ansatte i Nordic Choice til Amazonas. I tillegg til å gi minner for livet, ga turen også et helt nytt perspektiv på den verden vi lever i.

Se mer fra turen på Youtube: Gustavs videoblogg fra regnskogen

Quality Hotel Fredrikstad- Norges første palmeoljefrie hotell

Quality Hotel Fredrikstad serverer nå kun mat uten palmeolje til sine gjester. Norges første palmeoljefrie hotell gjør dette for å ta vare på regnskogen. Varselskilt vil informere om palmeoljefrie soner, og gjennom ulik informasjon vil gjestene få anledning til å lære mer om palmeoljeproblematikken.Vi i Nordic Choice bryr jo oss om regnskogen og for hver overnatting på våre hoteller bevarer vi 100 kvardratmeter regnskog i ett år. Nå har altså Quality Hotel Fredrikstad tatt regnskogbevaringen et hakk videre, og kuttet ut all mat som inneholder regnskogødeleggende palmeolje.

 Palmeolje

Clarion Hotels – Europas første palmeoljefrie hotellkjede?

Clarion Hotels har et mål om at innen utgangen av 2014 skal alle hotellene i kjeden være frie for palmeolje. Flere av hotellene i kjeden har allerede nådd målet og samtlige av hotellene har kommet langt i prosessen med å fjerne palmeoljen helt fra hotellene.

1.913.149.030 28