Go to main content
Skjul

Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Oppgrader til neste versjon Ikke vis denne meldingen igjen

Samfunnsansvar hos Nordic Choice Hotels

Lokalt ansvar

Vårt samfunnsansvar starter i vårt eget nabolag. Det lokale arbeidet har skapt fine historier, gode resultater og sjeldne møter mellom mennesker.

Local

10 000 som alle gjør litt

Med 10 000 engasjerte medarbeidere kan vi påvirke forholdene rundt oss. Dette skjer i samspill mellom hotellene og ledelsen. Hotellene vil være en ansvarlig aktør og en god nabo. Dette skaper verdi for lokalsamfunnet, men også stolthet og engasjement hos de ansatte; det er blitt en del av vår  Nordic Choice kultur. Vi tror på at ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt:

Ensomt juletre søker pakker

I desember gjennomføres det i Nordic Choice en storstillt dugnadsaksjon på alle våre 170 hotell i Norge og Sverige. Kampanjen går under navnet Ensomt tre søker pakker. For hver gave som samles inn gir Nordic Choice 10 kr til UNICEF sitt arbeid med å beskytte barn utsatt for trafficing/ menneskehandel. Ønsker du å gi en gave, merker du den med alder og kjønn og legger den under juletreet på et av våre hotell.

Engasjementet har vært overveldende. Og hotellene mobiliserer lokal miljøet gjennom å ta i bruk lokal presse og sosiale medier. Les ulike presseklipp her:

Quality Hotel 33, Økern

Samler inn gaver til Fattighuset

Nordic Choice hotellene i Trondheim

Ensomme trær søker pakker

Comfort Hotel Runway

Ensomt tre søker pakker

Quality og Comfort Hotel Florø


 

Florøhotella med pakkeaksjon

Hotell går saman- oppfordrar folk til å ...

Clarion Collection Hotel Arcticus 

 

Gaver til barn

  

Quality Hotel Grand Royal

 

Ensomt juletre søker pakker  

 

Julegavesuksess


Clarion hotel Plaza

500 gaver under treet til Clarion Hotel Plaza 

 

Clarion Hotel Arlanda

Clarion på Arlanda samlar in julklappar til behövande

 

Clarion Hotel Bryggen

Samler inn gaver til Bymisjonen

Gjestene fyllte gavesekken

Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell

 Julklappar til behövanda

Quality Hotel & Resort Sarpsborgf

Julegavedugnad på Grålum

Ensom tre søker gaver

Quality Hotel Tønsberg & Quality Hotel Klubben

Ensomt juletre søker pakker

Quality Hotel Strand og Comfort Hotel Gjøvik

Innsamlingsaksjon for en bedre julaften

Quality Hotel Edvard Grieg

Samler julegaver til vanskeligstilt ungdom 

Nordic Choice hotellene i Stavanger

Nordic Choice hotellene i Stavanger samler inn gaver

Stenungsbaden yacht club

Stenungsbaden hjärta klappar för barnen

 

Nye sjanser for ungdom som sliter

Quality Hotel Ekoxen i Linköping startet  samarbeider med Unga Kris (unge kriminelles rett i samfunnet). Hotellet ønsker å bidra til at unge som har falt ut av skolen skal få en ny mulighet. Ungdommene får coaching og opplæring av hotellets egne ansatte. Hotellet stiller også med praksisplasser.

 

Barn skal feire jul 

Molde

Quality Hotel Alexandra sørger for at mange barn i Molde får en trygg og fin julefeiring. Sammen med Røde Kors inviterer hotellet barnefamilier fra flyktningemottaket og krisesenteret til en skikkelig julekveld med mat, gaver og aktiviteter. Både ledergruppa og de ansatte gjør en frivillig innsats for at dette skal bli begivenhetsrik kveld. 

En lys dag blant mange mørke

Norefjell

Quality Spa & Resort Norefjell er best i klassen innen samfunnsansvar i Nordic Choice. Hotellet engasjerer seg i lokalmiljøet på flere måter. En gang i året arrangerer hotellet sammen med Barnas Røde Kors en aktivitetsdag for vanskeligstilte barn og unge. En hel dag med positive opplevelser kan gi barna troen på at et annet liv er mulig.

De ansatte kan selv ta initiativ

De litauiske ansatte ved Clarion Hotel Bergen Airport har selv satt i gang innsamling av brukte leker og klær. Transporten er gratis siden litauiske trailersjåfører tar med dette i bilene sine og deler det ut direkte til dem som trenger det. Dette tiltaket slutter hele hotellet opp om.

Livsglede for eldre på Quality Airport Hotel Stavanger

 Livsglede for eldre

Sammen med organisasjonen Livsglede for eldre inviterer Quality Airport Hotel Stavanger hvert år beboere fra byens eldresenter på ball – med musikk, drikke og mat. Denne stiftelsen arbeider for å gi pleietrengende eldre mennesker glede i hverdagen. Hvert år arrangerer hotellet ballet. Hotellet står for lokalet, bevertningen og musikken. 150 eldre med ledsagere får komme sammen og få en kveld der de står i sentrum.

Mesterkokker for Kirkens Bymisjon

  Grand Bodø

Clarion Collection Grand Bodø åpner hver jul dørene for brukerne til Kirkens Bymisjon. Kokkenes Mesterlaug lager maten til dette julebordet. Hotellet har dugnad på serveringen og avviklingen av julebordet. Disse menneskene som kanskje ikke møter så mye respekt i sin hverdag, får dermed en festkveld de kan minnes. Denne opplevelsen gir også de ansatte mye.

Nordic Choice hovedkontor ønsker å gi et avbrekk i hverdagen til mødre og barn på Oslo Krisesenter

 Kano

Ansatte på hovedkontoret i Oslo ønsker å gi mødre og barn et avbrekk fra hverdagen. I tillegg til aktivitetskvelder, arrangerte de en aktivitetstur til Qualty Spa & Resort Norefjell. Målet med turen var å gi mødrene og barna, men også kolleger fra hovedkontoret, fine opplevelser og minner til å ta med seg videre. Det ble en tur full av inntrykk. Flere av barna hadde aldri vært utenfor Oslo. Å få mulighet til å tilbringe tre dager i vakre omgivelser,  padle kano, bestige klatreveggen, bade i svømmebassenget, danse zumba, nyte spa-området, få avlastning med barna og generelt bare få et avbrekk fra hverdagen, betydde mye. Spesielt var det godt for mødrene å se at barna deres fikk vært barn, der de tok i bruk alt av fasiliteter QR Norefjell så generøst stilte til disposisjon.

Clarion Collection Hotel Temperance

Temperance

Samarbeider med Frelsesarmeen, og samler hvert år inn julegaver. I fjor kunne fikk de inn 740 gaver, som de ga videre til vanskeligstilte barn i Malmö. I tillegg lager de suppe hver lørdag til den frivillige organisasjonen: "Suppe for varme" som deler ut suppe til hjemløse. Hotellet har i tillegg inngått et samarbeid med kommunen og IRUC, hvor formålet er å gi ungdom som har falt utenfor samfunnet, gode forbilder og kontakter innenfor næringslivet.

Julegaver fra barn til barn

Clarion Collection Hotel Victoria organiserer Aksjon Julegave. Her gir svenske barn julegaver til jevnaldrende i Moldova, Romania, Ukraina og Georgia. De svenske barna sender hvert år 30 000 julegaver til barn på skoler og barnehjem i de landene.

Clarion Hotel Gillet støtter Grottan, et hjem for hjemløse

Hvert år feirer de hotellansatte julebord sammen med beboerne på Grottan. Hotellet står da for bevertningen mens feiringen skjer på Grottan. Hotellet hadde nylig en auksjon på hotellet der 10% av inntektene gikk til dette viktige stedet i Uppsala.

Noe lignende gjør Quality Hotel Tønsberg.

Tønsberg

I 2007 startet hotellet denne tradisjonen. Sammen med Kirkens Bymisjon, Røde Kors og Frelsesarmeen inviterer hotellet rusmisbrukere og hjemløse til tradisjonsrikt julebord og bugnende dessertbord. De ansatte tar dette på dugnad.

Løp for et godt formål i Stjørdal

Quality Airport Hotel Værnes har tatt initiativ til et årlig sentrumsløp i Stjørdal. De oppfordrer på denne måten egne ansatte, gjester og lokalsamfunnet til fysisk aktivitet, samtidig som man gir hele overskuddet til et godt formål. I 2012 gikk pengene til frivillighetssentralen i Stjørdal. Medarrangører er Bedriftsidretten i Stjørdal, Stjørdal Friidrettsklubb og Stjørdal Turmarsjforening.  

 

 


1.913.149.030 23