Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Lokalt samfunnsansvar: Slik støtter vi lokalt

Vi vil være en ansvarsfull aktør og en god nabo. Med nesten 200 hotell og 16 500 ansatte har vi muligheten til å påvirke forholdene rundt oss. Det er en del av kulturen til Nordic Choice Hotels.

Alle kan gjøre noe. Det er stikkordet for arbeidet med samfunnsansvar i Nordic Choice Hotels.

Små og store prosjekt i hele Norden

I 2016 lanserte Nordic Choice Hotels et internt WeCare- fond, der hotellene kan søke om støtte til lokale prosjekt. Noen av vinnerne kan du lese om lengre ned. I løpet av årene har flere hotell fått støtte fra fondet til ulike aktiviteter og prosjekt som på en eller annen måte bidrar til lokalsamfunnet. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. For oss er det en del av vår kultur å være en ansvarsfull aktør.

Engasjerende medarbeidere

Med så mange engasjerte medarbeidere og hotell, har vi muligheten til å påvirke forholdene rundt oss. Det skaper verdi for lokalsamfunnet, men også stolthet og enda større interesse samt deltakelse hos de ansatte og for hotellenes gjester. Nordic Choice Hotels har arrangert flere ulike aktiviteter og samarbeid gjennom årene, nedenfor kan du se eksempler på lokale aktiviteter som vi jobber med.

 

Les mindre
Humlehotell og bikuber

Hotell for våre viktigste gjester i naturen - humler og bier

Omtrent 70% av alle dyrkende avlinger pollineres av bier. De bidrar også til et bærekraftig økosystem og biologisk mangfold i naturen. Nå antallet humler og bier reduseres i verden kommer dette til å få store konsekvenser for vår matforsyning om vi ikke gjør noe for å stoppe det. Her er et eksempel på et av våre hotell i Nordic Choice Hotels har gjort for å bidra.

 

Les NRKs artikkel om humlehotellet i Tønsberg
Hygge og livsglede for eldre

Aktiviteter der den eldre generasjonen får stå i sentrum

Hvert år inviterer Quality Airport Hotel Stavanger sammen med stiftelsen "Livsglede for eldre" beboere på aldershjem til en fest hvor de eldre får stå i sentrum. 150 beboere med ledsagere deltar på festen og nyter god musikk, mat og drikke samt hyggelig selskap. Hotellet stiller med festlokale, musikk og bevertning.

I Malmö er Clarion Hotel & Congress Malmö Live med på et arrangement som heter "Sykling uten alder". Hver sommer får eldre muligheten til å delta på gøyale aktiviteter. Hotellet tar dem med ut på Christiania sykler (sykler spesielt utviklet for kjøring med voksne, red.amn.), sykler rundt og viser dem byen, eller tar dem med på en utendørskonsert som årlig blir arrangert av Malmö by. Hotellet tar selvsagt med seg kake og kaffe.

Les mer om Sykling uten alder
Kvinnojouren

En ekstra støtte for utsatte kvinner i Norrköping

Comfort Hotel Norrköping har et nært samarbeid med Kvinnojouren i Norrköping. Hotellet stiller med lokaler for aktiviteter, forelesninger og arrangerer julefest for beboerne på Krisesenteret. Hotellet fungerer også som en ekstra støttelinje. Skulle det bli fullt på med plasser på Krisesenteret kan de ta kontakt med hotelldirektøren for å booke rom uten kostnad til kvinnene som trenger rom. Hotellet har også samlet inn julegaver til Krisesenteret under vår årlige aktivitet Ensomt juletre søker gaver.

Et intervju med hotelldirektøren

Ensomt juletre søker gaver

I desember hvert år er alle hotellene våre med på innsamlingen Ensomt juletre søker gaver. Formålet er å spre juleglede og gi vanskeligstilte barn og unge en bedre jul.

Alle Nordic Choice Hotels sine hotell samarbeider med selvvalgte lokale organsisajoner. Alle julegaver som blir lagt under juletrærne på hotellene blir senere gitt til de utvalgte organisasjonene. For hver julegave som legges under trærne gir Nordic Choice Hotels 10 kr til UNICEF-prosjektet Sweet Dreams, som bekjemper menneskehandel.

Rekordmange julegaver

I desember 2017 ble det samlet inn julegaver som aldri før! Med en økning på 22 % fra forrige år, samlet alle våre hotell til sammen inn 63 880 julegaver og 3 062 gavekort.

Les mer om Ensomt juletre søker gaver

Innsamling til UNICEF

I forbindelse med at hotellene samlet inn rekordmange julegaver, donerte Nordic Choice Hotels også 10 kroner per julegave. Dette innebar at 638 800 kroner ble samlet inn til UNICEF og prosjektet Sweet Dreams i 2017.

Mer om Sweet Dreams

En julefortelling fra Skien

Alle våre hotell gjorde en fantastisk innsats under Ensomt juletre søker gaver i 2017, men ett hotell skilte seg ekstra ut. Her slo man en ny rekord i antall innsamlet julegaver og det var ett spesielt øyeblikk som gjorde sterkt inntrykk på hotelldirektøren.

Julefortelling fra Skien
Hope For Children

Ansatte startet innsamling til trengende familier

Hotellkjeden vår, Clarion Collection, har i mange år samlet inn penger, gaver og klær til trengende familier i Baltikum. I samarbeid med organisasjonen "Hope for Children", en organisasjon som hjelper kriserammede familier har Clarion Collection hjulpet vanskeligstilte familier. Hotellene har blant annet donert parkeringsinntekter og frokostinntekter, arrangert loppemarked, og solgt julebakst. Etter oppussinger har hotellene solgt møbler og inventar der inntektene har gått til familier i Riga. Prosjektet startet etter intiativ fra ansatte på hotellene med bakgrunn fra Baltikum.

Søppelplukking og dugnad

Ryddeaksjon for et renere Göteborg og Jönköping

I samarbeid med Göteborg by gjennomføte alle hotellene våre i Göteborg i 2016 en ryddeaksjon i sine nærområder. Søppelposer, hansker og søppelplukkere ble stilt til disposisjon og store mengder søppel ble plukket fra naturen.

I forbindelse med at Clarion Hotel arrangerte eventet Eggjakten, ryddet Clarion Collection Hotel Victoria søppel fra Jönköpings gater. Hotellet pantet også gjenglemte flasker fra hotellrommene og donerte pengene til en fadderfamilie i Riga.

Vil du vite mer?

WeCare er Nordic Choice Hotels' arbeid med samfunnsansvar

Vil du vite mer om hvilke andre områder det satses stort på i Nordic Choice Hotels?

Til WeCare-startsiden
2.564.407.002 27
Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bedriftsavtale, bonuspoeng eller se medlemspriser? Logg inn

Lagre

Bookingkode må oppgis

Begrensninger

rom Ta vekk rom

Legg til rom
Bookingkoden er lagt til

Bookingkoden er lagt til.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.