Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Bærekraftighet i alle ledd - for miljøet

Forurensning, klimagassutslipp og sløsing av naturressurser er en stor trussel mot jorden. Vi vil være en forgjenger og vise at klimapåvirkningen kan minskes, selv med en stor hotelldrift. Derfor er alle hotellene våre ISO 14001-sertifisert.

Plast

Slutt på unødvendige plastprodukter

Klokka tikker. For hvert minutt som går, havner 15 tonn plast i havet. Dette vil vi ikke være med på lenger. Derfor deltar vi i initiativet Plaststafetten sammen med Hurtigruten og WWF. 

Det innebærer at 2019 blir året alle våre hotell skal slutte med unødvendige plastprodukter. 

Les mer om Plaststafetten!
Energi

Alle hotell som kan, skal drives av fornybar energi!

Fossilt energi og annen ikke-fornybar energi har stor påvirkning på verdens klimagassutslipp. Olje, kull og naturgass står for 75 % av verdens energiforbruk. Derfor har vi to målsetninger: at så mange hotell som mulig skal drives av fornybar energi og at hotellene reduserer energiforbruket sitt til 190 KWh/m2/år innen år 2021.

Siden 2007 har vi kjøpt "fornybar-garantier" fra Ishavskraft. Der det har vært mulig, har vi gjort om til fornybar energikilder. Flere hotell har investert i jordvarme og solenergi, og i 2016 installerte Yasuragi og Quality Hotel Friends solcellepanel på takene sine. I løpet av 2016 har glød- og halogenlamper blitt byttet ut med energisparende LED-lamper, og samme år ble en av våre medarbeidere sertifisert som energikartlegger.

Les om miljøarbeidet til Quality Hotel Friends
Kjemikalier

Færre farlige kjemikalier innen 2021

Alle kjemikalier vi bruker er enten klassifisert grønt, gult eller rødt, alt ettersom hvordan de påvirker mennesker, dyr og miljø. Hotellene jobber kontinuerlig for å redusere bruken av de farlige røde og gule kjemikaliene. Sammen med leverandørerene våre finner vi flere miljøvennlige produkter og metoder. Målet er å redusere forbruket til 12 gram per gjestedøgn innen 2021.

For å nå målet ser vi på den daglige bruken av kjemikalier på alle hotell. I Norge og Sverige er det flere som allerede har innført ultrarent vann og ozonvann i stedet for kjemiske rengjøringsmidler. Det bidrar til en sikrere arbeidshverdag og et renere miljø. Det fungerer så bra at vi vil implementere dette på alle våre hotell!

På bilde: Housekeeping på Quality Hotel Friends

Vann

Ny teknikk reduserer vannforbruket

For en stor del av verdens befolkning er rent vann en ønskedrøm. I Norden har vi ikke samme problem; ferskvann har vi rikelig av, men vi må fortsatt være bevisst på hvordan vi bruker jordens viktigste ressurs.

Vi vil redusere vannforbruket til 180 liter per gjestedøgn innen 2021. Delvis for å redusere energibehovet ved å varme opp vann, og delvis for å redusere bruken av kjemikalier som renser vannet i vannverkene våre.

For å nå dette målet bytter vi til vanneffektive kraner og dusjer på hotellene, samt oppfordrer alle gjester til å bruke hotellhåndklærne lengre enn en dag. I tillegg jobber hotellene kontinuerlig med å se over rutiner for vannbruk i de ulike avdelingene.

Transport

Mindre transport - mindre utslipp

Transport bidrar til utslipp av klimagasser og er et problem for dyr og menneskers helse. Målet vårt er å redusere antall transporter, og innen år 2021 kommer vi til å klimakompensere 100% av de transportene som fortsatt er nødvendig. 

Hotellene jobber stadig med å redusere antallet transporter til og fra hotellene, blant annet gjennom bedre bestillingsrutiner. Siden vi innførte Menybank som innkjøpsplanlegger har det blitt enklere. Flere av leverandørene våre samkjørerer for å redusere antallet transporter. I Norge bidro for eksempel leverandøren BAMAs leveranse av skalldyr, fisk og grønt til 5000 færre transporter. Sammen med leverandørene har vi innført volumrabatter som insentiv for færre og større leveranser. Vi er på vei! 

Avfall

99% av alt avfall skal resirkuleres

Målsetningen vår er å ha en resirkuleringsgrad på 99% på alt avfall innen 2021. Det er et tøft mål, men vi kan klare det gjennom å ta i bruk noen smarte grep. Hotellene skal tenke resirkulering i alle ledd, øke mulighetene for kildesortering og lære de ansatte å tenke mijøvennlig samt kjøpe resirkulerbare produkter.

Allerede nå jobber vi med å kartlegge resirkuleringsgraden, og hotellene jobber kontinuerlig med å forbedre sine kildesorteringsrutiner og lære opp de ansatte. Det er ikke bare bra for oss, det er bra for jordkloden og det er slik vi må tilnærme fremtidens ressurser.

Internasjonal miljøsertifisering

Hva innebærer ISO 14001-sertifisering?

ISO 14001 er et samlenavn for internasjonale miljøstandarder. Verktøyet skaper et system som hjelper med å kontinuerlig redusere bedrifters miljøpåvirkning. Den sørger for at miljøarbeidet holder mål. For å få sertifiseringen må det finnes et tydelig fokus på miljøforbedrende tiltak, resultatene må registreres, og målene må justeres hvert år.

Hos oss er hvert eneste hotell ISO 14001-sertifisert, og for å hjelpe hotellene mine arbeidet sitt, har vi tatt i bruk et eget miljøarbeidssystem, NewPenguin. En viktig del av sertifiseringen er opplæring av medarbeiderne. Nordic Choice Hotels har et eget e-læringsprogram som alle medarbeidere får ta. Hvert hotell har også en miljøkoordinator, som sørger for at miljøarbeidet gjennomføres og registreres. En ekstern revisjonsbedrift, DNV-GL, gjennomfører flere revisjoner hvert år på hotellene og hovedkontoret, og ser til at vi fortsatt fortjener sertifiseringen.

Mer om ISO-sertifiering på sis.se

Vil du vite mer?

WeCare er Nordic Choice Hotels' arbeid med samfunnsansvar

Vil du vite mer om hvilke andre områder det satses stort på i Nordic Choice Hotels?

Til WeCare-startsiden
2.564.407.002 24
Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bedriftsavtale, bonuspoeng eller se medlemspriser? Logg inn

Lagre

Bookingkode må oppgis

Begrensninger

rom Ta vekk rom

Legg til rom
Bookingkoden er lagt til

Bookingkoden er lagt til.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.