Dette nettstedet er designet for nyere og mer moderne nettlesere. For best mulig opplevelse, oppgrader nettleseren din til siste versjon.

Julemarkeder 2018: Her er våre beste tips & hotell i nærheten

Elsker du også julen? Nå er det på tide å lade opp til årets mest stemningsfulle høytid og finnes det et mer perfekt sted enn på et julemarked?

  • Periode for opphold:

    15. nov 2018 - 12. jan 2019

  • Bookingperiode:

    15. nov 2018 - 11. jan 2019

Opplev julestemningen på populære julemarkeder

Julen nærmer seg. Her får du våre 6 favorittjulemarkeder og tips til hvor du kan bo i nærheten, fra storbyer til sjarmerende småsteder.

1. Bergen: Pepperkakebyen og juleglede på Bryggen

Er du i Bergen, er julestemningen bare en herlig spasertur unna, uansett om du skal til Pepperkakebyen, verdens største pepperkakehus bygget av barn og lokale innbyggere, eller Schøtstuene hvor de helnorske tradisjonene står side om side med den moderne opplevelsen. Smykker, lamper, klær og billedkunst kan beundres, og blir du sulten, kan du nyte en førjulsmatbit fra Bondens Marked, også det på Bryggen. Schøtstuenes julemarked åpner dørene 11. til 13. desember.
Hotelltips: Clarion Hotel® Admiral med utsikt over vannet, 5 minutter fra Bryggen og Clarion Collection® Hotel Havnekontoret, utsikt over vannet fra den andre siden, 5 minutter fra Bryggen

2. Oslo: Jul i Vinterland og norske juletradisjoner på Norsk Folkemuseum 

Opplev et magisk juleunivers midt i hjertet av Oslo på Karl Johans gate ved Spikersuppa. Jul i Vinterland hadde  ifjor over 1 million besøkende, og inviterer igjen til et tradisjonelt julemarked fra 18. november - 30. desember.
Hotelltips: Comfort Hotel Karl Johan for deg som vil bo midt i sentrum til en god pris, og Hotel Christiania Teater, et stilig designhotell som ligger et steinkast fra julemarkedet.

Norsk Folkemuseum ligger idyllisk til på Bygdøy, og enda mer stemning blir det når markedsbodene åpner, nissebarn danser, dufter og mat inviterer til ekte jul. Over 100 boder frister med førjulsstemning. Julemarkedet kan du få med deg to helger, fra 1. til 2. desember og 8. til 9. desember.
Vil du se hvordan vi feirer jul de siste 100 årene, er Jul i OBOS-gården en julereise gjennom generasjoner. Utstillingen er åpen hver søndag fra 1. søndag i advent til 13. dags jul.
Hotelltips: Clarion Collection Hotel Gabelshus på Frogner, en 25 minutters deilig spasertur langs småbåthavna eller 10 minutter med buss og Comfort Hotel Grand Central, 15 minutter med buss direkte til Oslo sentrum.

3. Stockholm: Gammeldags jul i Gamla Stan og på Skansen

Sveriges hovedstad er utrolig vakker om vinteren og byr på ikke mindre enn to store og klassiske julemarkeder. I idylliske Gamla Stan er det julemarked hver helg mellom 24. november og 23. desember.
Hotelltips: At Six eller Hobo på Brunkebergs torg i Stockholm by.

Opplev bonderomantikk på Skansens julemarked på Djurgården, åpent lørdager og søndager fra 24. november til 16. desember. 
Hotelltips: Clarion Collection Hotel Wellington på Östermalms torg.

4. Jul på Liseberg

Göteborgs mest populære turistmål gjør stor suksess også i juletider. Jul på Liseberg passer for alle aldre og holder åpent fra 16. november og nesten hver dag helt frem til jul.
Hotelltips: Quality Hotel Panorama, et steinkast fra Liseberg og Korsvägen.

5. Tivoli i København

Vil du oppleve en ekte dansk jul skal du ta en tur til København og Tivolis julemarked fra 17. november til 31. desember. I år er temaet Lysets fest. Kombiner julefølelsen med litt dansk hygge for å få den rette stemningen.
Hotelltips: Comfort Hotel Vesterbro, 5 minutters spasertur fra Sentralstasjonen og Tivoli.

6. Ekte julestemning i julenissens hjemland

Helsinki lokker med storslått julestemning. På Senatstorget finner du byens eldste og mest berømte julemarked - Helsinki Christmas Market. Med over 100 boder med julepynt, delikatesser og perfekte julegaver, kan juleelskeren virkelig bruke timer på dette markedet som holder åpent 1. - 22. desember. Hver dag kommer julenissen på besøk, og i de gammeldagse karusellene får alle kjøre gratis.
Hotelltips: Designhotellet Hotel F6, 5 minutters spasertur unna, og nye Clarion Hotel Helsinki, med utsikt over hele Helsingfors.

Bonus: Baltisk jul i Riga

Nyt julekrydret te, ristede mandler og alt annet som hører julen til i en av Norden- og Baltikums vakreste og mest velbevarte steder! Julemarkedet på Domkirketorget i Riga er åpent mellom 1. desember og 6. januar 2019.
Hotelltips: Clarion Collection Hotel Valdemars, med 10 minuters spasertur fra Domkirketorget i gamlebyen.

Bild 1 og 2 i bildspelet; Foto: Liseberg. Bild 3: Christoffer Anias Sandager/Tivoli


Oslos mest populære julemarkeder

Vil du få tips om enda flere julemarkeder? Oslos beste julemarkeder er samlet i denne guiden.

Velg og vrak blant juleopplevelsene

I ruten under kan du se og booke alle byer og hotell som ligger nære de største julemarkedene i Norden og Baltikum.

Vilkår og betingelser

Betales ved ankomst. Wifi og frokost er inkludert i prisen. (Frokost er ikke inkludert på Comfort Hotel® Xpress og Quality Airport Hotel™ Dan. Bookingen kan om- og avbestilles frem til kl. 16.00 ankomstdagen. Tilbudet gjelder et begrenset antall rom og kan ikke kombineres med andre tilbud eller rabatter.

Ikke medlem? Få velkomstrabatt på opptil 25%

Ikke medlem? Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta velkomsttilbud på opptil 25 % rabatt

Nei takk!

Vennligst prøv igjen

Ikke medlem? Få velkomstrabatt på opptil 25%
Takk for at du meldte deg på!

Du vil snart motta en email med gode tilbud

2.550.355.003 22
Bookingkode

Har du en bookingkode? Legg den til her for å se tilgjengelighet. Vil du booke med bedriftsavtale, bonuspoeng eller se medlemspriser? Logg inn

Lagre

Bookingkode må oppgis

Begrensinger

rom Ta vekk rom

Legg til rom
Bookingkoden er lagt til

Bookingkoden er lagt til.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.