MenyLukk
Guider & reisetips

Jentetur i Stockholm: 2 fulle dager med moro

Er det lenge siden du var på en skikkelig jentetur? I så fall har vi tipsene som gir deg og venninnene dine to herlige dager i den svenske hovedstaden. For å gjøre det enkelt har vi gitt de to dagene hvert sitt tema – kunst og shopping – og vi har valgt steder vi vet dere vil elske.

Kvinner og sykkel
Dette er oppskriften for en feilfri jentetur, i følge oss selv

Dag 1 – Shop til you drop!

Frokost!

En ting av gangen! Før en lang og innholdsrik dag er det viktig å starte dagen med en god og energirik frokost, og vi har funnet det perfekte stedet for dere. Denne franske perlen vil få smaksløkene dine til å danse av glede! Petite France  har et godt frokosttilbud inkludert en søt godbit, som er vanskelig å motså. Men som Édith Piaf ville sagt: ”Non, je ne regrette rien”, som betyr ”Jeg angrer ingenting.”

Finn Petite France

Interiør

svenskttenn_butik_04Kilde: Svenskt Tenn

Hvem liker vel ikke å oppgradere redet sitt litt? Begynn med en svensk favoritt, Svenskt Tenn, en klassiker blant interiørentusiaster verden rundt. Merket ble grunnlagt i 1924, av Estrid Ericson, som viet sitt liv til å skape utsøkte designprodukter. Hun verdsatte godt håndverk, så om det er noe du setter pris på vil du elske denne butikken!

Finn Svenskt Tenn

Illum01_01_13166_v2Kilde: Illums Bolighus

En annen inspirerende designbutikk er Illums Bolighus, som fører noen av de største merkene innen dansk og internasjonal design. Her finner du merker som HAY, MuutoKay Bojesen og Iiittala. Du kan rett og slett ende opp med å kjøpe ordentlig kvalitetsdesign.

Finn Illums Bolighus

Café & lunsj

Etter en utmattende shoppingrunde, på leting etter de beste designvarene, begynner du sikkert å bli sulten. Og hva er vel bedre enn et sted som kombinerer god mat og herlig kaffe, for å holde energinivået oppe resten av dagen? Espresso House er en særs populær café som aldri skuffer. Ta en salat eller et smørbrød og en stor kopp kaffe for å holde fokus oppe!

Espresso House i Stockholm

Klær og sko

Så, hvilken shoppingdag er komplett uten et godt utvalg av klær og sko? Vi har en klar favoritt blant alle kjøpesentrene i Stockholm, nemlig NK (Nordiska Kompaniet), som er svært populært både blant lokalbefolkningen og turister. Senteret ble grunnlagt av 1902 av Josef Sachs, som ønsket å tilby kundene mer enn bare shopping – han ville gi dem en opplevelse. Han kalte det ”et kulturelt og kommersielt teater”. NK er fortsatt vel verdt et besøk og byr på merker som Hermés, Tiger of Sweden, Acne, Michael Kors og mange flere. Når du har handlet ferdig her er det på tide å dra tilbake til hotellet og gjøre seg klar for en lang kveld på byen!

Finn NK in Stockholm

Middagstid

f695eac5089af9725d51b801596936536fcc6539Kilde: Riche

Etter at føttene dine har gjenvunnet sin styrke, kle deg i ditt fineste antrekk og ta turen til legendariske Riche eller Akkurat, som er Sveriges ledende ølrestaurant. Disse tungvekterne av noen restauranter vil uten tvil gi deg vann i munnen. Riche serverer klassisk mat, som Toast skagen og kalvelever a l´anglais. Akkurat på sin side har et bredt utvalg av retter og Stockholms beste ølmeny.

Finn Riche
Finn Akkurat

Psst..! Ønsker du å spise middag på amerikansk vis burde du prøve American Table, et samarbeid mellom Clarion Hotel Sign og den velrennomerte kokken Marcus Samuelsson.

Show

HOG_lans_press_1920x0Kilde: Dramaten

Hvorfor ikke avslutte en perfekt dag med et flott show? På Dramaten, en av Stockholms mest kjente teatre, finner du en rekke teaterstykker om høsten, blant annet Molierés ”Den gjerrige” og Brødrene Grimms klassiske folkeeventyr ”Hans og Grete”. Men vær rask med å reservere billetter, da de forsvinner fort.

Finn Dramaten

Sjuan_Claes_HelanderFoto: Claes Helander

Om du heller vil foreta deg noe litt mindre klassisk, anbefaler vi på det sterkeste Södra Teatern, som tilbyr konserter, show og klubbaftener på en litt annerledes måte.

Finn Södra Teatern

Dag 2 – Kunst er den beste medisinen

Juice

tumblr_mwmbcsNUP31qlwxg8o1_400Kilde: Juiceverket

Klar for en ny dag? Det var det vi tenkte! For best mulig å komme deg fra gårsdagens mange begivenheter, kickstart dagen med en nypresset juice fra Juiceverket. Velg en som kvikker deg opp og forbereder deg på litt fysisk aktivitet.

Yoga

Yoga er en ypperlig måte å starte dagen på. Hos Hot Yoga Stockholm tilbys en annerledes type yoga hvor du øver ulike stillinger i et oppvarmet rom, med en temperatur på rundt 38-40 grader. Dersom du ikke er medlem må du booke en time spesielt for deg og jentene. Her skal det svettes!

Hot Yoga Stockholm

Sushi til lunsj

Vi er ikke det minste overrasket over at du er sulten, etter å ha jobbet hardt i yogastudioet. Og hvilken jentehelg hadde dette vært uten sushi? Raw Sushi & Grill sørger for deilig og fersk sushi eller grillretter. Lunsjmenyen byr blant annet på maki, nigiri, wakame, yakiniku og bento. Nam!

Finn Raw Sushi & Grill

Kunst

Max_012952 (1)Foto: Max Plunger

Fotografiska er et kunstgalleri med et godt rykte. Det åpnet med et smell i 2010, med verdenskjente Annie Leibovitzs utstilling ”A photographers life 1990-2005”. Dette ble en stor hit og Fotografiska er nå en av de mest populære galleriene i Stockholm. For tiden finner du blant Joyce Tennesons utstilling Light Warriors her. De har også en suvenirbutikk, café og restaurant. Du kan uten tvil tilbringe timevis her.

Finn Fotografiska

Dette er oppskriften for en feilfri jentetur, i følge oss selv. Ring venninnene dine og bestill tur i dag, det er ingen tid å miste!

Tagger

Nyeste innlegg

Bra jobbet!

Passordet ditt er oppdatert. Nå kan du gå tilbake til å gjøre morsommere ting - som å booke din drømmereise!

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.