MenyLukk
Guider & reisetips

Weekend i Oslo for par – 8 tips til stevnemøter i sommer

Publisert: 13 mars 2020

Vinterblek hud, gustent hår, et falmet forhold? Finn tilbake til hverandre etter en vond vinter. Her er tipsene som gir dere sommerfugler i magen i sommer-Oslo.

Par som ligger på gresset

Kommer dere med tog? Pakk med kortstokk og pakk bort telefonen. Et slag med vri-åtter kan fort få blodet til å bruse.

1. Ta ferge ut til Hovedøya

Kom dere til Rådhusbrygga (på Aker Brygge) og stig ombord på neste ferge som skyver fra brygga. Alle fergene går til Hovedøya og tar omtrent et kvarter. Sitt på dekk og la vinden virvle rundt kroppene deres. Øya passer perfekt for dere som trenger å gå hånd i hånd og være litt stille. Bare være.

Tråkk rundt øyas klosterruiner. Oppdag noe sammen. Oppdag noe alene. Gå rundt hver for dere og la blikkene møtes. La øynene se partneren med et friskt blikk. Eller med et gammelt blikk. Som øyeblikkene i starten av forelskelsen da all øyekontakt kjentes rett i magen.

Ta fergen tilbake til fastlandet når solen går ned og farger himmelen og havet rødt.

2. Spill spill på gastropub

Slå dere ned i de dype, lave stolene på Colonel Mustard på Alexander Kiellands plass, bestill noe å drikke og velg et spill fra vinduskarmen. Monopol? Trivial Pursuit? Noe annet retro og morsomt?

Når dere er ferdige med å spille kan dere flytte dere ut under varmelampene på uteserveringen med utsikt over Kiellands plass helt egne fontene. Det er jo sommer.

3. Morgenbad på Frysja øverst i Akerselva

Ta 54-bussen mot Kjelsås og gå av på Stillatorvet, så ender du opp i det nærmeste du kommer skjærgård i Oslo. Her er det både svaberg og gressplen dere kan sole dere på. Hit kommer de lokale for å svømme fra den ene elvebredden til den andre (en veldig kort lengde) eller hoppe fra broa. På Frysja vider elva seg ut og skaper Brekkedammen, så det er god boltreplass i vannet.

På andre siden av bilveien ligger det en matbutikk dersom dere trenger forfriskninger. Rett oppi veien finner dere Teknisk museum, dersom det skulle være av interesse.

4. Piknik i Sofienbergparken

Ta med dere et pledd eller en ekstra genser å sitte på. Kjøp med en engangsgrill eller take-away og sett dere ned blant andre grillende osloboere som spiller musikk fra høyttalere eller som har tatt med instrumenter for å jamme. Ligg side ved side og se på svalene som flyr inn og ut av synsfeltet.

Tips: Bruk tiden til å bli kjent med hverandre på nytt. Her finner du en liste over 36 spørsmål dere kan stille hverandre for å få en dypere relasjon.

Trenger dere et sted å bo mens dere er i byen? Flaks at vi har en haug av hotell her, da!

5. Spis middag på Norda med utsikt over Oslofjorden

Ta heisen til 13. etasje på Clarion Hotel® The Hub og spis en bedre middag i omgivelser som vil tilfredsstille deres estetiske sanser. Innta en tre- eller femretters og og snakk om hva dere ønsker for fremtiden.

Norda3

6. Lag deres egen låt og platecover på Popsenteret

Besøk Popsenteret, museum for populærmusikk, ved Schous plass. I tillegg til faste og flytende utstillinger om musikkens historie, er det også en interaktiv del. Dere får synge og spille inn kjente og kjære låter, mikse dem og lage platecover. Det sistnevnte er kanskje det morsomste.

Dere får gå inn på et rom og slå dere løs blant props, klær (både helsprø og helt rå) og parykker. Finn frem deres alter-ego. Hvis du hadde vært en superstjerne, hvordan ville du sett ut? Pose for the camera og send bildene til dere selv på mail. Minne for resten av livet.

7. Minigolf på Torshov

Ta trikk eller buss til Torshov og Christiania Minigolf Club. Bli overrasket over hvor mange latterkramper det kan komme av å være skikkelig dårlig i minigolf.

8. Filmkveld i hotellsenga

En film dere har villet se, men aldri fått tid til. Snacks i hvite laken. En pause fra livet utenfor, en pause fra hverdagen. Her skal ingen tømme oppvaskmaskinen, senga skal ikke res og i morgen må ingen av dere passe på hvor lenge eggene har kokt.

Her får du noen tips til hotell i Oslo, enten du trenger det eller ei:

standard-double-room-amerikalinjenAmerikalinjen

lobby med munchmaleri clarion hotel osloMunch-maleri i lobbyen på Clarion Hotel Oslo

Standard-double-room-bedroom-bed-Comfort-Hotel-Karl-JohanComfort Hotel Karl Johan

Flere Oslo-tips

Nordic Choice Hotels logo

SAFE STAY på hotellene våre

Gjestene og personalets sikkerhet er alltid vår førsteprioritet. Vi har innført nye sikkerhetsrutiner for at du som gjest skal ha en trygg hotellopplevelse hos oss. Samtlige hotell i Nordic Choice Hotels følger anbefalinger, råd og instruksjoner fra helsemyndighetene.

Les mer om sikkerhetsrutinene våre her.

Nyeste innlegg