MenyLukk
Guider & reisetips

Sommer i Skandinavia – arrangementer i august

Sommerværet i Norden har vært noe av det beste på mange år – kanskje så bra at du nesten har undret på om du egentlig befinner deg på sydligere breddegrader. Det flotte været er likevel ikke den eneste grunnen til å vurdere Skandinavia for en weekendtur eller en impulsferie. Her er noen andre utvalgte grunner til å holde kalenderen åpen på slutten av sommeren.

Mann spiller trompet
Photo: Matija Puzar

Norge

Oslo Jazz Festival

 1. – 18. august 2018

En uke med jazz i hovedstaden Oslo. Mellom 70 – 90 akter rundt omkring i byen, inkludert opptredener ved Den Norske Opera & Ballett, Oslo Konserthus, Nasjonal Jazzcene Victoria og andre populære scener. Denne festivalen dekker alle jazzens stilarter, og er en av Norges største jazzfestivaler.

> Besøk Oslo Jazz Festival sine nettsider

Arctic Race of Norway

 1. august – 19.august 2018**

Sykle eller se sykkelentusiaster mestre totalt 708 km på fire dager i Nord-Norge. Sykkelfesten startet opp i 2013, og løpet starter i Vadsø og avsluttes i Alta.

> Besøk Arctic Race Norway sine nettsider

Den Norske Filmfestivalen i Haugesund

 1. – 24. august 2018**

Den beskrives som «Norges Oscarsfestival», og den filmfestivalen tar over Haugesund by i denne perioden. Festivalen ble startet i 1973, og hensikten med arrangementet er å fremme nordisk film.

> Besøk nettsidene for mer informasjon

Melafestivalen

 1. – 19. august 2018

Melafestivalen 2014. Foto: www.mela.no

Under denne gratis utendørsfestivalen forandres Rådhusplassen i Oslo til en kreativ og multikulturell møteplass for mat, musikk, kunst og teater. Hovedformålet å fremme minoritetens deltakelse i norsk offentlighet, og kunstliv spesielt.

> Se mer på Melafestivalens hjemmeside

**Grieg i Bergen

 1. juni – 25. august 2018

En serie av sommerkonserter i den historiske byen Bergen. Fra framføringer til strykekvartetter, Grieg i Bergen gir en konsert hver mandag, onsdag, fredag og lørdag rundt kl. 19:30.

> Les mer om Grieg i Bergen

Danmark

Zulu Sommerkino

Utvalgte dager i august

Filmer i parken etter jobb, kan det bli hyggeligere enn det? Gratis inngang og fremvisninger av de nyeste toppfilmer. Utendørs kino på slutten av sommeren er en opplevelse du må få deg! Zulu Sommerkino er i ulike danske byer, som Aalborg og København.

> Se programmet her Zulu

Strøm Festival

 1. – 11. august 2018

Dette er Københavns festival for elektronisk musikk. Festen sprer seg ut over hele byen og byr på forskjellige arrangementer, workshops og konserter.

> Se program og les mer på nettsidene

Smukfest

 1. – 11. august 2018

En årlig festival som finner sted i Skanderborg. En liten uke med super line-up og god stemning. Blant årets line-up finner du blant annet Britney Spears, Shawn Mendes, Post Malone og Kendrick Lamar. Danmark smukkeste festival!

> Finn informasjon og billetter

Copenhagen Cooking & Food Festival

 1. august – 02. september 2018

Matglede på matfestival. Foto: www.copenhagencooking.dk

En årlig festival som hyller den Københavnske gastro-scene, og Danmark som matland. Fetivalen byr på mer enn 100 arrangementer, og passer for alle som elsker mat og vil ha unike matopplevelser.

> Les mer om festivalen

Fredagsrock på Tivoli

Hver fredag til 19. september 2018

NCH_tivoliÅ besøke Københavns Tivoli er en opplevelse i seg selv, men inkludert i inngangsbilletten kan du også bli igjen for å nyte musikkshow på fredager! Blant annet står MEW på scenen 31.august.

> Se program Fredagrock sine sider

Sverige

Stockholm Fashion Week

28. – 30.august

Sveriges største og mest kjente fashionevent finner du i Stockholm hver august. Stockholm Fashion Week ble lansert i 2015,  og er nå en uke stappfull av de nyeste klærne og trendene.

> Se mer her

Stockholm Kulturfestival / We Are Sthlm

 1. – 18. august 2018

Tittelen sier alt. Dette er en årlig kulturfestival, og gjennom disse dagene er det mer enn 600 punkter på programmet. We Are Sthlm er festivalen som retter seg mot ungdom mellom 17 – 19 år. Gjennom dissene dagene er det artister på scenene, og det er fullt av andre aktiviteter som Bubbleball og kurs i hvordan man skal lage podcast. Begge disse festivalene arrangeres av Stockholm by, og det beste er at det er fri entrè.

> Les mer om Stockholm Kulturfestival og We Are Sthml 

Göteborgs Kulturkalas

 1. – 19. august 2018

Foto: www.goteborgskulturkalas.se

Hver august arrangeres Göteborgs Kulturkalas, en av Nordens største Kulturfestivaler, og Göteborg eksploderer i aktiviteter. Det er over 1000 gratis aktiviteter, alt fra musikk, kunst, karneval, gateteater, litteratur og film, så her finner du noe som passer for alle.

> Besøk Gøteborgs Kulturkalas sine nettsider.

Stockholms Oktoberfest

 1. – 18 august 2018

Dette er Sveriges svar på den berømte Oktoberfesten i München. Her kan du forvente deg de sedvanlige ølteltene, massevis av mat, og til og med bli servert av kelnere oppkledd i tradisjonelle tyske klesdrakter.

> Les mer om Stockholms Oktoberfest her

Så selv om det har blitt august, er ikke sommeren over enda. Book ditt hotell i dag, og nyt den siste sommermåneden!


Les mer:

5 tips til aktiviteter i Sommer-Norge

En sommer med jazzopplevelser i Oslo, København og Stockholm

5 avslappende ferietips som gir deg energien tilbake

Tips til deg som skal på festival i sommer!

5 byer vi anbefaler å besøke i sommer

10 tips for den ultimate sommeren

Tagger

Nyeste innlegg

Bra jobbet!

Passordet ditt er oppdatert. Nå kan du gå tilbake til å gjøre morsommere ting - som å booke din drømmereise!

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.