MenyLukk
Guider & reisetips

10 tips om opplevelser i Karlstad

Skal du til Karlstad og trenger anbefalinger om severdigheter, opplevelser og ting å gjøre? Vi har samlet de beste tipsene fra personalet på hotellet Clarion Collection Hotel Bilan i Karlstad!

Karlstad town square, peace monument, building
Besøk også Stora Torget i Karlstad, som er Sveriges største torg.

Midt i deltaområdet ved Vänerns strand ligger Värmlandsperlen Karlstad. Her møtes du av sjarmerende små broer over Klaraelvens forskjellige forgreninger og svinger, noe som skaper liv og røre i bybildet. I Karlstad får du helt klart mye by på et lite område, med gangavstand til både restauranter, barer, museer og andre severdigheter du ikke bør gå glipp av!

Kaffe og øl for feinschmeckere i Inre Hamn

Karlstad - exterior of Löfbergs rosteri och kaffebarNyt nylaget kaffe på Löfbergs Rosteri & Kaffebar.

I Inre Hamn er det mye å velge mellom for både kaffeelskere og ølfantaster. Det er umulig å gå glipp av landemerket Löfbergs Lila, som har både hovedkontor og kaffebrenneri her. Besøk Löfbergs Rosteri & Kaffebar og snus inn duften av morgenrøstingen. Sørg for å få oppleve enten prøvesmaking av kaffe eller baristakurset deres.

Hvor: Tolagsgatan 1

Karlstad - Good Guys Tap signGood Guys Tap tilbyr byens beste ølsorter.

Inre Hamn har også mange koselige restauranter – som Ankdammen og Olssons Bazar. For ølfantasten er mikrobryggeriet Good Guys et absolutt must!

Hvor: Ankdammen ligger i Tynäsgatan 12 Magasin 1, Olssons Bazar finner du i Tullhusgatan 1 og Good Guys i Tynäsgatan 10B.

Mariebergsskogen – perfekt for barnefamilien

Karlstad - ingång till MariebergsskogenVakre Mariebergsskogen er noe man ikke bør gå glipp av når man besøker Karlstad.

Mariebergsskogen er Karlstads helt egne bypark – og ingen liten park heller! Totalt har parken en størrelse på hele 78 hektar, men de største trekkplastrene her er naturligvis badestranden, Lekträdgården, dyreparken, Lillskogen med flere svenske husdyr, Restaurang Terrassen og Naturum Värmland. Mariebergsskogen fungerer alltid til turer i friluft, med pikniker, sol og bad om sommeren og skikjøring og julemarked om vinteren.

Hvor: Treffenbergsvägen

Når: Byparken har åpent året rundt, men se i kalenderen for mer informasjon om åpningstider i restauranten og kiosken, aktuelle markeder, utstillinger og aktiviteter for barna.

Sandgrund Lars Lerin – akvarellmalerier som får deg til å måpe

Karlstad -  exterior of Sandgrund, Lars LerinFor kunstelskere, Karlstad-interesserte og Lars Lerin-fans er Sandgrund et must.

Det er nok få som ikke har fått med seg Karlstad-profilen Lars Lerin, en verdenskjent kunstner og verdsatt TV-personlighet i Sverige. Han er naturligvis representert i hjembyen Karlstad med egen kunstutstilling. Det spiller ingen rolle om du forstår deg på kunst eller ikke – du bør uansett ikke gå glipp av Nordens fremste akvarellkunstner!

Hvor: Västra Torggatan 28

Når: Åpent tirsdager–søndager, men sjekk alltid hjemmesiden for avvik på helligdager.

Scalateateret

Karlstad - Scala TeaternScalateateret.

Hvorfor ikke kombinere kveldens middag med litt underholdning? På Scalateateret pågår det alltid mange teaterforestillinger, konsert og musikaler.

Hvor: Västra Torggatan 1

Löfbergs Arena

Löfbergs Arena er ikke bare hjemmebanen til hockeylaget Färjestad BK, men besøkes også ofte av konserter, forelesninger og show med navn som Lars Winnerbäck og Mia Skäringer på plakaten.

Hvor: Norra Infarten 79

Nöjesfabriken

Bowlinghall, konserter, nattklubb, softis og tapas. Alt dette finner du hos Nöjesfabriken – et fartsfylt sted med koselig bakgård og god mat du ikke bør gå glipp av.

Hvor: Karlagatan 42

Opplev Karlstad fra Vänern og Klarälven med Båtbussene

Karlstad - Klarälven, utsiktNyt det stille vannet og den svake brisen fra Klarälven.

Den ultimate måten for å komme seg rundt og oppleve en by må være med båt. I sommermånedene trafikkerer de populære Båtbussene Vänern og Klarälvsdeltaet. Hopp på fra Café Slusswakten, Mariebergsskogen eller Inre Hamn – det koster det samme som en vanlig bussreise, med få unntak for enkelte ruter.

Hvor: Fra Café Slusswakten går linje 91 og 92. Linje 94 går fra Mariebergsskogen. Linje 93, 95 og 96 går fra Inre Hamn.

Når: Juni-august (se mer informasjon om årets sesong her)

Sightseeing-toget i Karlstad

Selv om Karlstad er en svært spaserturvennlig by, er det aldri feil med en guidet tur! Byens eget Sightseeingtog, Loke, tilbyr de to rutene Stradsträdgårdsturen og Älvturen.

Hvor: Startholdeplass ved Stora Torget

First Camp ved Skutberget

Ved Vänerns strand ligger Skutbergets camping – et friluftsområde med mange forskjellige aktiviteter å velge mellom. Foruten anleggene med hytter og campingområder, finner du her beachvolley, minigolf, frisbeegolf, windsurfing, fotballbaner, mountainbike-bane, elbiler og kajakkutleie. Naturligvis finnes det også strand- og klippebading samt treningssenter med løpebaner.

Hvor: Bomstadsvägen 117, ca. 8 km vest for Karlstad

Når: Området er åpent hele året, men har naturligvis forskjellige tilbud i sommer- og vintersesongen. Sjekk hjemmesiden deres for oppdatert kalender.

Bo i det tidligere fylkesfengselet Clarion Collection® Hotel Bilan

Karlstad -  exterior of Clarion Collection Hotel BilanDen 3,5 meter høye muren som omringer hotellet avslører bygningens historie.

Clarion Collection Hotel Bilan ligger i hjertet av Karlstad og var i perioden 1847–1968 Värmlands fylkesfengsel. Her har fanger som Raskenstam og Sillbodalsprästen sonet sin tid. Det finnes naturligvis også et fengelsmuseum i kjelleren som du ikke bør gå glipp av. Som hotellgjest kan du nyte en herlig frokostbuffé, Afternoon Sweets og Evening Meal, som serveres i det som en gang var fangevokterens bosted.

Det sies også at spøkelser har sjekket inn på hotellet...

Hvor: Karlbergsgatan 3

Når: Museet har åpent daglig kl. 08:00–22:00, fri entré


Er du redd for spøkelser? Da anbefaler vi at du i stedet bor på Clarion Collection® Hotel Drott eller Clarion Collection® Hotel Plaza – helt spøkelsesfritt og sentralt med god mat og deilige sanger.

Tagger

Nyeste innlegg

Bra jobbet!

Passordet ditt er oppdatert. Nå kan du gå tilbake til å gjøre morsommere ting - som å booke din drømmereise!

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.