Gå til innhold
Guider & reisetips

Oslo-guiden for deg som besøker byen for første gang

|

Når du er i en ny by er det ikke alltid så lett å finne fram eller vite hva man burde få med seg. Så hvis du ikke har vært på ferie i hovedstaden før har vi noen god tips til deg!

Sentrale Oslo

Sentrale Oslo

Operahuset

shutterstock_243597724Foto: Shutterstock

Dette er absolutt et sted du bare må besøke. Operahuset har vært et landemerke i byen helt siden åpningen i 2008. Beliggenheten i Bjørvika er fantastisk, med utsikt over Oslofjorden. Bygget, som stort sett består av glass og marmor, er som et kunstverk å regne og har vunnet flere nasjonale og internasjonale arkitekturpriser. I 2008 ble det kåret til World Cultural Building of the Year. Inne i operaen finner du tre store scener og intet mindre enn 1100 rom. Hvis det vakre eksteriøret ikke er nok for deg, kan du også bli med på en guidet tur inne i operaen.

Aker Brygge

shutterstock_49835569Foto: Shutterstock

Aker Brygge er virkelig verdt et besøk når du er i hovedstaden. Helt nede ved havna og Oslofjorden ligger restaurantene, butikkene og underholdningsscenene på rekke og rad. Det tidligere skipsverftet ble restaurert og gjort om til en moderne bydel som tiltrekker seg både osloborgere og turister året rundt. Spesielt om sommeren yrer det av liv nede på brygga, hvor mennesker i alle aldre nyter utsikten med et godt måltid, en utepils eller en avkjølende iskrem.

Karl Johans gate

karljohanFoto: Shutterstock

Oslos hovedgate kan nok være litt full av turister til tider, men er likevel verdt å stikke innom. Karl Johan strekker seg fra Oslo S og helt opp til slottet, og på veien passerer du et hav av spennende butikker, restauranter og andre severdigheter som Nationaltheatret og Grand Hotel.

Bo nær Karl Johan på Comfort Hotel Xpress Central Station.

Slottet

shutterstock_135395384Foto: Shutterstock

Det Kongelige Slott ble bygd på 1800-tallet for å huse Kong Charles III, og er nå bolig for den nåværende kongefamilien. Slottet har 173 rom og omkranses av den vakre slottsparken, hvor du kan nyte synet av grønne planter, trær, fargerike blomster og statuer. Det perfekte området å rusle en avslappende tur på en solfylt dag.

Vigelandsparken

shutterstock_148681556Foto: Shutterstock

Alle som besøker Oslo for første gang må ta turen til Vigelandsparken. Her finner du et stor spekter av flotte skulpturer i bronse og granitt, nærmere bestemt 212 stykker. Parker er et populært turistmål, men lokale osloborgere er også flittige besøkende. På varme sommerdager er det spesielt mange lokale å finne her, da dette stedet egner seg ypperlig for en piknik i sola. Her finner du også en hyggelig kafé, samt Vigeland-museet. Parkens navn kommer fra kunstneren bak alle skulpturene, Gustav Vigeland, som lagde dem alle, i full størrelse, helt uten hjelp. Et fint sted for en rolig spasertur når du trenger å komme litt ut av sentrum.

Grünerløkka

10950611_795589203810112_1420952884_n (1)Foto: @emyrslo via Instagram

Grünerløkka er helt klart blant de aller mest trendy bydelene i Oslo. Det tidligere arbeiderklassenabolaget har gått gjennom en stor transformasjon de siste 20-30 årene og har de siste årene blitt svært populært blant unge hipstere og moderne barnefamilier. Området byr på et stort utvalg trivelige kafeer, restauranter og noen av byens beste second hand-butikker. Dette er helt klart stedet for deg dersom du er nysgjerrig på å utforske den trendy delen av Oslo.

Holmenkollen

shutterstock_47920102Foto: Shutterstock

Det danske arkitektfirmaet JDS Architects brukte om lag 1000 tonn stål for å bygge den 60 meter høye Holmenkollbakken. Dette er en av Norges desidert mest besøkte turistattraksjoner, og det er ikke uten grunn; fra toppen får du uslåelig panoramautsikt over Oslo og omegn. Hver vinter arrangeres den nordiske verdenscupen i Holmenkollen, noe som fører til fulle tribuner og fantastisk stemning. I bygget under skihoppet ligger verdens eldste skimuseum som viser over 4000 år med skihistorie.

Er du klar for et besøk i hovedstaden nå? Hvis du ikke ennå har planlagt hvor du skal bo, ta en titt på denne lista over Nordic Choice-hoteller i Oslo.