MenyLukk
Guider & reisetips

Severdigheter og ting å gjøre i Oslo

Når du er i en ny by er det ikke alltid så lett å finne fram eller vite hva man burde få med seg. Så hvis du ikke har vært på besøk i Oslo før har vi noen god tips til deg!

Sentrale Oslo
Sentrale Oslo

Skal du besøke Oslo og trenger tips til ting å se og gjøre? Da er du på riktig sted.

Er du lei av turistfeller og steder uten sjarm? Her er 10 lokale innsidetips til Oslo!

Book hotell i Oslo her – til garantert best pris!

Severdigheter og kjente plasser i Oslo

Oslo by er rik på kultur og historie som du må få med deg. I tillegg til gamle, gode steder som Slottet, Akerhus festning, og Gröna Lund, tipser vi også om mindre kjente steder som enhver Osloborger har besøkt.

Operahuset

shutterstock_243597724

Dette er absolutt et sted du bare må besøke. Operahuset har vært et landemerke i byen helt siden åpningen i 2008. Beliggenheten i Bjørvika er fantastisk, med utsikt over Oslofjorden. Bygget, som stort sett består av glass og marmor, er som et kunstverk å regne og har vunnet flere nasjonale og internasjonale arkitekturpriser. I 2008 ble det kåret til World Cultural Building of the Year. Inne i operaen finner du tre store scener og intet mindre enn 1100 rom. Hvis det vakre eksteriøret ikke er nok for deg, kan du også bli med på en guidet tur inne i operaen.

Hotelltips: Bo nær Operaen på Clarion Hotel® Oslo.

Aker Brygge

shutterstock_49835569

Aker Brygge er virkelig verdt et besøk når du er i hovedstaden. Helt nede ved havna og Oslofjorden ligger restaurantene, butikkene og underholdningsscenene på rekke og rad. Det tidligere skipsverftet ble restaurert og gjort om til en moderne bydel som tiltrekker seg både osloborgere og turister året rundt. Spesielt om sommeren yrer det av liv nede på brygga, hvor mennesker i alle aldre nyter utsikten med et godt måltid, en utepils eller en avkjølende iskrem.

Les mer: 8 tips til å få sommerstemning i Oslo

Karl Johans gate

karljohan Oslos hovedgate kan nok være litt full av turister til tider, men er likevel verdt å stikke innom. Karl Johan strekker seg fra Oslo S og helt opp til slottet, og på veien passerer du et hav av spennende butikker, restauranter og andre severdigheter som Nationaltheatret og Grand Hotel.

Hotelltips: Bo på Karl Johans gate på Comfort Hotel Xpress Central Station.

Slottet

shutterstock_135395384

Det Kongelige Slott ble bygd på 1800-tallet for å huse Kong Charles III, og er nå bolig for den nåværende kongefamilien. Slottet har 173 rom og omkranses av den vakre slottsparken, hvor du kan nyte synet av grønne planter, trær, fargerike blomster og statuer. Det perfekte området å rusle en avslappende tur på en solfylt dag.

Frognerparken

Frognerparken er faktisk to parker. Området med statuene, det som tidligere ofte ble kalt Vigelandsanlegget, heter Vigelandsparken. Det er dette navnet som nå står på alle severdighetsskiltene til Oslo kommune. Resten av parken er Frognerparken. Alle som besøker Oslo fora første gang må ta turen til Frognerparken, et populært område for både turister og lokale. Om sommeren er det populært å ha piknik, jogge, eller bare sole seg. Det er garantert alltid folk her. Frognerparken har Norges største rosesamling med totalt 14.000 planter fordelt på 150 ulike arter, og Norges største lekeplass; Frognerborgen. shutterstock_148681556

... og Vigelandsparken

Frognerparken er todelt - den den største parken i Frognerparken er Vigelandsparken. Her finner du et stor spekter av flotte skulpturer i bronse og granitt, nærmere bestemt 212 stykker. Parker er et populært turistmål, men lokale osloborgere er også flittige besøkende. På varme sommerdager er det spesielt mange lokale å finne her, da dette stedet egner seg ypperlig for en piknik i sola. Her finner du også en hyggelig kafé, samt Vigeland-museet. Parkens navn kommer fra kunstneren bak alle skulpturene, Gustav Vigeland, som lagde dem alle, i full størrelse, helt uten hjelp. Et fint sted for en rolig spasertur når du trenger å komme litt ut av sentrum.

Grünerløkka

10950611_795589203810112_1420952884_n (1)Foto: @emyrslo via Instagram

Grünerløkka er helt klart blant de aller mest trendy bydelene i Oslo. Det tidligere arbeiderklassenabolaget har gått gjennom en stor transformasjon de siste 20-30 årene og har de siste årene blitt svært populært blant unge hipstere og moderne barnefamilier. Området byr på et stort utvalg trivelige kafeer, restauranter og noen av byens beste second hand-butikker. Dette er helt klart stedet for deg dersom du er nysgjerrig på å utforske den trendy delen av Oslo.

Holmenkollen

shutterstock_47920102

Det danske arkitektfirmaet JDS Architects brukte om lag 1000 tonn stål for å bygge den 60 meter høye Holmenkollbakken. Dette er en av Norges desidert mest besøkte turistattraksjoner, og det er ikke uten grunn; fra toppen får du uslåelig panoramautsikt over Oslo og omegn. Hver vinter arrangeres den nordiske verdenscupen i Holmenkollen, noe som fører til fulle tribuner og fantastisk stemning. I bygget under skihoppet ligger verdens eldste skimuseum som viser over 4000 år med skihistorie.

Museum i Oslo

Oslos utvalg av museer er stort. Her finner du museum for fotografi, kunst, friluft og historie fra hele verden. Nedenfor kan du lese om våre favoritter som passer perfekt for både liten og stor.

Restauranter i Oslo

Å spise skikkelig god mat er en perfekt ting å finne på når du er i Stockholm. Uansett om du har lyst på gourmet, japansk, pizza, street food eller sjømat finnes det en restaurant for det.

Kultur i Oslo

Oslo er en by rik på kultur. Her finner du show, musikaler, teater, konserter og mye mer. Vet du ikke hvor du skal begynne? Null stress, vi hjelper deg.

Uteliv i Oslo

Vil du ut og danse i løpet av besøket ditt i Oslo? Vi har listet opp noen av Oslos heteste utesteder og barer.

Les om Oslos beste takterrasser her.

Er du klar for et besøk i hovedstaden nå? Hvis du ikke ennå har planlagt hvor du skal bo, ta en titt på denne lista over hotell i Oslo.

Tagger

Nyeste innlegg

Bra jobbet!

Passordet ditt er oppdatert. Nå kan du gå tilbake til å gjøre morsommere ting - som å booke din drømmereise!

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.