MenyLukk
Guider & reisetips

Oppdag dansk design i København

Danskene er viden kjent for sin utsøkte smak og uklanderlige sans for design. Enkelt, klassisk og sylskarp presisjon er ord som gjerne brukes i denne sammenhengen. Besøker du disse fantastiske designbutikkene og utstillingene kan hjemmet ditt bli like flott.

Dansk design
A closeup of Danish design pieces.

Danske designmerker

Normann Copenhagen

Jan Andersen og Poul Madsen grunnla Normann Copenhagen i 1999 og ønsket å skape litt endring i bransjen. De lanserte sitt første produkt i 2002 og introduserte møbler som en del av sitt sortimentet i 2005. I dag leverer Normann Copenhagen kvalitetsprodukter over hele verden. Normann tror på originalitet og kvalitet, og velger sine samarbeidspartnere med omhu. Du finner tekstiler, møbler og tilbehør merket Normann Copenhagen i designbutikker over hele byen. Eller du kan besøke deres eksklusive flaggskipbutikk i Østerbro.

HAY CPH

HAY er et ganske ungt merke med tonnevis av attitude. HAY ble grunnlagt i 2002, med en visjon om å bringe tilbake det innovative og enkle designet fra 60-tallet. De samarbeider både med nye og veletablerte internasjonale designere, og streber etter å holde produksjonen bærekraftig, funksjonell og rimelig.

Du finner Hay-produkter i designbutikker over hele byen!

New Order 13 Kilde: HAY CPH

Muuto

Muuto har et interessant navn med en like interessant historie bak. Ordet Muuto stammer fra det finske ordet muutos som betyr endring eller nytt perspektiv. Og det er nettopp hva merket handler om, da de sikter seg inn på klassiske produkter med en moderne vri. Her finner du tilbehør, belysning og møbler til å skape et unikt hjem. Muuto håndplukker nemlig designerne sine for å sørge for at produktene deres er de eneste av sitt slag.

Vil du ha mer? Sørg for å sjekke ut merker som Ferm Living  og Bloomingville.

Danske designbutikker i København

Hvis du ønsker å handle flere merker på en gang, så sjekk ut noen av våre favorittbutikker under.

Illums Bolighus

Illums Bolighus ble grunnlagt i 1925, og har siden forsvart sin posisjon som Danmarks og Nordens mest populære designbutikk. Illums bolighus fører ledende design, og er hjem for mange velrennomerte designere. I tillegg til mange danske designerer, finner du også internasjonalt kjente merker her. Vi elsker blant annet Royal CopenhagenEva SoloKay BojesenKählerKartell og Flos.

Illum_DKFacade_2011 Kilde: Illums Bolighus

Stilleben

Denne butikken er litt annerledes enn de nevnt ovenfor. Stilleben byr på tekstiler, keramikk, puter, smykker og speil, med fokus på unge talenter innen mote- og designindustrien. Butikken ble åpnet i 2002 av Ditte Reckweg og Jelena Nordentoft, som begge studerte ved den danske designskolen. Deres ønske var å starte en butikk for å promotere nytt design, både fra danske og internasjonale talenter. De fører sine egne produksjoner, samt samarbeider med andre danske merker som Kähler. Sørg for å få med deg denne butikken om du er ute etter ungdommelig og spennende inspirasjon.

Hvis disse butikkene gir deg lyst på mer, anbefaler vi også et besøk til Royal Copenhagen Outlet Store i Fredriksberg, Girlie Hurly i Vesterbro eller Urban Living i København sentrum.

2014_05_13_Stileben_012(1) Kilde: Stilleben


Fikk du plutselig behov for å ta deg en shoppingtur i København, og trenger et sted å bo? Her finner du alle våre hotell i Danmark.

Tagger

Nyeste innlegg

Bra jobbet!

Passordet ditt er oppdatert. Nå kan du gå tilbake til å gjøre morsommere ting - som å booke din drømmereise!

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.