Guider & reisetips

5 byer i Norge vi anbefaler å besøke i sommer

Hvorfor reise ut av landet når Norge har så mye å by på? Vi har plukket ut tips til destinasjoner du kan besøke i sommer, noen er velkjente og andre har du kanskje ikke vurdert før. Les, bli inspirert og nyt sommeren!

Tromsø

Hva med å ta et bad i jacuzzien hos Clarion Collection® Hotel Aurora i Tromsø, samtidig som du nyter utsikten?

Det snakkes mye om Sørlandet når det gjelder sommerbyer, men hva med å tilbringe litt av sommeren i nord? I Tromsø er det midtnattsol om sommeren, og dette er noe som bør stå på enhver bucketlist. En reise til Nordens Paris kan absolutt anbefales. Hva med en fjelltur eller kajakktur klokken 23 om kvelden? Tromsø kan også friste med mange utesteder og barer – byen har faktisk rykte på seg for å være den byen i Norge med flest skjenkesteder per innbygger. Tromsø har også mange flotte hotell, om du trenger et sted å sove eller om du bare ønsker å spise på en av de mange hotellrestaurantene. Hva med å ta turen til Clarion Hotel® The Edge sin restaurant Kitchen & Table Tromsø by Marcus Samuelsson, som kombinerer Manhattans smaker med norske råvarer, eller ta heisen opp til 11.etasje – til Tromsø sin eneste skybar! Et bad i utendørsboblebadet til Clarion Collection® Hotel Aurora er også noe som anbefales. Her har du en fantastisk utsikt over fjellene, fjordene og Ishavskatedralen. Tromsø er det perfekte stedet å reise til om man ønsker både storslått natur og fornøyelser, i tillegg så er Tromsøværingene er kjent for å være svært hyggelige!

 Kristiansand

Fiskebrygga i Kristiansand er er et populært sted på sommeren.

Sørlandets hovedstad blir ofte kalt ”sommerbyen”, og det er ikke uten grunn. Kristiansand kan by på en rekke aktiviteter for hele familien året rundt, men det er spesielt om sommeren at byen får sin sjarm. Kristiansand er kjent for å ha en finkornet sanstrand, som mange mener er det nærmeste du kan komme ”syden” i Norge. Om sommeren er Bystranda vertskap for Palmesus – Skandinavias største strandfest! Det anbefales også en tur til Fiskebrygga, og om du har barn er et besøk Dyreparken er et must! Ellers er Kristiansand en flott by å bare vandre rundt i og nyte sommeren.

Molde

Utsikt fra suite på Quality Hotel™ Alexandra

Rosenes by kan tilby blant annet Moldejazz og fantastisk natur. Fra utkikkspunktet Varden kan du skue utover det berømte Moldepanoramaet, med 222 fjelltopper. Hva med å dra til nabokommunen Midsund og utfordre deg i Norges lengste steintrapp med 2200 trinn. Belønningen får du på toppen når du ser den fantastiske utsikten. En bra treningsøkt og svært instagramvennlig! Molde er også et flott utgangspunkt for flere naturopplevelser, blant annet Trollstigen, Atlanterhavsveien og Geiranger.

Rørsethornet – Norges lengste steintrapp. Foto: Øyvind Heen / Visitnorway.no

Larvik / Stavern

Hva med å slappe av her på Farris Bad etter en helg på Stavernfestivalen?

Larvik og Stavern er selvsagte sommersteder i Norge. Disse to sommerbyene finner du sørvest for Oslo, med kun ti minutters kjøring i mellom. I Larvik finner du Høyt og Lavt Vestfold, som er Skandinavias største klatrepark. La hele familien utfordre seg i blant de 245 apparatene i trærne. Om du ønsker å hvile deg etter en dag full med aktiviteter er Farris Bad perfekt. Dette er Nordens største spahotell, og ligger vakkert og sentralt til ved bystranden. Stavernfestivalen er en populær festival som blir arrangert i juli hvert år i, her kommer det store norske og internasjonale artister. Hva med å lade opp til festival på Farris Bad, og slappe av i spaet etter en vellykket festivalhelg?

 Bergen

Sommerstemning på Bryggen i Bergen

Vestlandets hovedstad, og Norges nest største by, Bergen kan by på spennende opplevelser for hele familien, også om sommeren. I Bergen kan vi anbefale blant annet å ta Fløibanen, gå langs Bryggen og oppleve Fisketorget – et av Norges mest berømte utendørsmarked. Et besøk i Bergen er også et flott utgangspunkt for en Vestlandsferie. Hva med å kjøre fra Bergen og inn i de vakre fjordene?

Med disse tipsene i baklomma har du et godt utgangspunkt for å få en fantastisk sommer! Pakk kofferten, finn frem kartet og ha en strålende Norgesferie!

Relaterte artikler


Hvorfor naturen IKKE er den eneste grunnen til å reise rundt i Norge

De beste tipsene for sommerstemning i Oslo

Norges beste hotell – i følge våre gjester

Norges beste biltur: Kystriksveien