Skip to content
Guider & reisetips

Guide til 7 spaopplevelser i Norden

Av Nordic Choice Hotels mange hotell med spafasiliteter er flere av spaene velkjente, men kjenner du til alle? Kanskje ligger et av dem nærmere deg enn du tror. Her viser vi deg 7 mindre kjente spaopplevelser i Norden!

Innendørs svømmebasseng

Har du svømt i et klorfritt basseng før? Prøv det på GruveSpa.

Spahotell i hele Norden

Synk ned i et varmt bad eller gi kroppen og huden ny energi med en deilig spabehandling. Totalt har Nordic Choice Hotels over 30 forskjellige hotell med spafasiliteter. Flere av dem er godt kjente og prisbelønte, som hos Yasuragi, Farris Bad og THE THIEF. Vil du oppleve noen av de andre? Her er en guide til 7 mindre kjente spaanlegg, som like fullt er verdt et avslappende besøk!

1. Clarion Hotel Gillet – massasje, spalounge og karibisk inspirasjon

Selma City Spa UppsalaTurkis basseng i grønne omgivelser på Selma City Spa Uppsala.

Selma City Spa Uppsala på Clarion Hotel Gillet er et herlig utfluktssted. Her venter boblebad, badstue og en spalounge der en kort pause fort kan bli lang. Inngangsbilletten inkluderer badekåpe, tøfler og håndkle, og det serveres sunn mat og drikke med inspirasjon fra Karibia. På behandlingsmenyen finner du alt fra energigivende massasje til rensende ansiktsmasker. Fredager og lørdager er spaanlegget åpent helt fram til kl. 21.00.

Adresse: Dragarbrunnsgatan 23, Uppsala, Sverige

2. Clarion Hotel Wisby – et helsebringende besøk på Gotland

Bassenget på Clarion Hotel WisbyBassenget på Clarion Hotel Wisby har vakre søyler helt fra 1400-tallet.

Om du bor på Clarion Hotel Wisby i Visby kan du runde av frokosten med et varmt bad i et basseng som holder 28 deilige grader. Her i Selma City Spa Wisby kan du også bestille massasje, pedikyr og ansikts- og kroppsbehandlinger. Hva med badstue, eller en bok og en hvilestund ved bassenget på en av badets kalksteinsdivaner? Med hotellets Kitchen & Table-restaurant kan du også kombinere spabesøket med en god lunsj eller middag.

Adresse: Strandgatan 6, Visby, Gotland, Sverige

3. Quality Hotel Grand, Kongsberg – klorfritt basseng og massasjedusjer

GruveSpa på Quality Hotel Grand, KongsbergHar du svømt i et klorfritt basseng før? Prøv det på GruveSpa.

Kongsberg, som bare ligger en drøy time vest for Oslo, er et gammelt gruveområde. Det er fra gruven at Quality Hotel Grand Kongsberg har hentet inspirasjon til innredningen i sitt spa, GruveSpa. Her finner du et klorfritt basseng, boblebad, herlige massasjedusjer og en rekke spabehandlinger.

Adresse: Christian Augusts gate 2, Kongsberg, Norge

4. Quality Hotel Grand, Borås – sittebasseng, peis og tøfler

På Ciluette City Spa på Quality Hotel Grand, Borås – som ikke overraskende ligger i Borås – kan du nyte livet. En fin rekkefølge er å starte i det varme sittebassenget, for så å ta turen til badstua. Deretter kan du skjemme deg bort med en behandling hos noen av spaets hudpleiere eller massører. Etterpå kan du hente deg inn foran peisen i Ciluettes relaxavdeling, hvor det er fred og ro som gjelder.

Adresse: Hallbergsplatsen 2, Borås, Sverige

5. Quality Hotel Frösö Park – velvære ved foten av Jämtlandsfjellene

Quality Hotel Frösö Park ligger vakkert til på Frösön i Østersund. Hotells spa ble bygget i 2015, og er hele 1200 kvadratmeter stort. Spabehandlingene som tilbys er av nyeste sort og er inspirert av landskapets lokale helsetradisjoner. Det aktivitetsbaserte hotellet har også et godt utstyrt treningssenter med yogasal. Utenfor hotellet finner du dessuten hinderløype, skiløyper og en rekke stier for løping og sykling. Perfekt for et sporty og avslappende avbrekk!

Adresse: Cronstads väg 2, Östersund, Sverige

6. Clarion Hotel Copenhagen Airport – saltvannsbasseng like ved flyplassen

Basseng i Ni`mat Spa på Clarion Hotel Copenhagen AirportBare 10 minutter fra København sentrum venter herlig avkopling på Ni`mat Spa.

To minutter unna Københavns flyplass Kastrup ligger Clarion Hotel Copenhagen Airport, med det helt nye Ni`mat Spa. Her finner du aromabadstue og et oppvarmet saltvannsbasseng, som er det beste stedet for å gi ny energi til trøtte kropper som har vært ute og reist. For å få best effekt av saltvannsbassengets helsebringende kraft er trikset å begynne med en treningsøkt i det døgnåpne treningssenteret. Deretter er det bare å nyte.

Adresse: Ellehammersvej 20, Kastrup, Danmark

7. Quality Hotel The Box

The Wellbox – et spa utover det vanlige

Det er på Linköpings nye hotellperle, Quality Hotel The Box, at du finner det 600 kvadratmeter store spaet: The Wellbox. Et unikt spa fullspekket med herlige opplevelser. Blant annet et bassng med champagnebobler, boblebad, utendørsbasseng, fotbad og både damp- og klassisk badstue. Spaet har også et hyggelig loungeområde der du kan slappe av med en god drink og fersk frukt.

Adresse: Aspögatan 7, Linköping, Sverige

Finn ditt favorittspa hos Nordic Choice Hotels

Er du nysgjerrig på de andre spaanleggene hos Nordic Choice Hotels? Vi har samlet alle hotellene med spafasiliteter på ett sted, hvor du også kan se hvor på kartet de ligger. Finn ut hvilket hotell med spa du har lyst å besøke neste gang!

Relaterte artikler:

De 10 beste spahotellene i Norden
Nye Yasuragi – bli med til Sveriges mest berømte spa
10 fantastiske hotellbasseng i Norge og Sverige

Av: Per Olsson, Creative Director, Nights & Hanne Kristine Vederhus, Nordic Choice Hotels
Denne saken ble først publisert i medlemsmagasinet Nights nr. 14.