MenyLukk
Guider & reisetips

48 timer i Göteborg: The Geek Tour

Velkommen til Göteborg! Du skal kanskje til, eller har landet i Sveriges nest største by, den tolvte mest oppfinnsomme byen i verden? Utforsk all vitenskap og teknologisk inspirasjon byen har å tilby ved å dra på en ”geek tour”. Her er en 48-timers guide for hva du bør se og gjøre i denne innovative byen. 

Sentrale Gøteborg
Sentrale Gøteborg og Feskekôrka.

For vitenskapsnerden:

Universeum og Teknoteket

Begynn i hjertet av Gøteborg ved å dra til Universeum, Skandinavias største vitenskapssenter med hele syv etasjer og 8000 kvadratmeter fylt av vitenskap. Sjekk ut utstillingen Teknoteket, hvor du eksempelvis kan teste og lage musikkinstrumenter av frukt. Her kan du også oppleve andre ting enn kun teknologi, slik som en regnskog, et akvarium, samt et rikt og eksotisk dyreliv. Nyt synet av blant annet kaimaner, aper og giftige frosker. Universeum har også et av verdens største vann-sirkulasjonssystemer med tanker som inneholder tre millioner liter vann. Glem heller ikke å ta en titt på haiene når du er der.

Akvariehallen_Herman Akvariehallen på vitenskapssenteret Universum.

For arkitektnerden:

Röda Sten Kunstgalleri, Majorna og Feskekôrka

Etter du besøket kan du spise på en av fiskerestaurantene inne i Feskekôrka.

For arkitektnerden har Gøteborg mange interessante bygninger du bør ta en nærmere titt på. Röda Sten Konsthall er en av dem. Dette er et gammel kjelhus som er omgjort til et kunstgalleri, perfekt for å utforske sine kreative sider. Det er også massevis av aktiviteter for barn her. Utenfor bygget kan du nyte utsikten over en av Gøteborgs største broer,Älsvborgbroen.
Nær kunsthallen finner du også Majorna, en bydel kjent for sin spesielle arkitektoniske stil. Dette pleide å være et arbeiderstrøk og er full av ”Landshøvdingehus” med sine distinkte og karakteristiske egenskaper som er unik for Gøteborg. De fleste av bygningene er på tre etasjer, hvor førsteetasjen er bygget i stein og de to andre i tre for å hindre dem fra å brenne ned i tilfelle det skulle bli brann.

Frister det med en fersk godbit mens du beundrer flott arkitektur bør du ta turen innom Feskekôrka. Bygget omtales faktisk som en ”fiskekirke” og huser blant annet et stort innendørs fisketorg og to fiskerestauranter. Selv om Feskekôrka faktisk ikke er noen kirke, så har den klare likhetstrekk med gotiske kirker, og derav også kallenavnet. Stedet åpnet i 1874 og har blitt en klassiker blant både turister og Gøteborgs innbyggere.

For militærnerden:

Skansen Kronan

Skansen Kronan.

Er du interessert i militærhistorie bør du ikke gå glipp av Skansen Kronan. Denne gamle forsvarsbygningen ligger midt i bydelen Haga, hvor det forøvrig er mange flotte pittoreske trehus og kafeer. Skansen Kronan ble innviet i 1698 og er utrustet med 23 kanoner. Kanonene har aldri blitt brukt i strid og siden 1806 har bygget vært avvæpnet. Etter den tid har Skansen Kronan vært brukt både som fengsel, nødboliger og militært museum. I dag er dette et privateid sted og bygningen brukes som et konferanse- og festlokale.

For musikknerden:

Göteborgsoperaen

GöteborgsOperan Foto:Ingmar Jernberg Göteborgsoperan ligger fint til ved vannet. Foto: Ingmar Jernberg

For den musikkfrelste bør turen legges innom Göteborgsoperaen. Dette vakre bygget stod ferdig i 1994 og er inspirert av omgivelsene og den klassiske operaen. Det er den lokale arkitekten Jan Izikowitz som står bak og ifølge hjemmesiden er det hentet mye inspirasjonen fra havnen i Göteborg, noe som gjenspeiles i silhuetter av skip, skrog, vindfylte seil, broer og havnekraner på selve bygget.

For ølnerden:

Ölstugan, 3 små rum og Ölrepubliken

*Avslutt din inspirerende reise med å oppdage de lokale spesialølene. *

Göteborgerne elsker sine mikrobryggerier og det finnes noen virkelig gode barer som har spesialisert seg på dette området. Ölstugan Tullen har i dag sju barer. Ølmenyen deres endres i takt med tilbudet fra bryggeriene, noe som betyr at du sannsynligvis vil få noe spennende og lokalt i glasset om du tar turen innom dette stedet.

3 Små rum tilbyr kanskje en enda mer spesiell opplevelse. Her serveres ingen av de store kommersielle ølmerkene, men det fokuseres på spennende øl fra lokale bryggerier. Her er det en avslappet og rolig atmosfære med nydelig jazzmusikk som strømmer ut fra høyttalerne og ingen store TV-skjermer som forstyrrer den hyggelige praten.

Sist, men ikke minst så må også Ölrepubliken nevnes. Elsker du øl så er dette paradis. Her tas øl virkelig på alvor hvor lokale favoritter er blandet med importerte klassikere. Det er heller ikke uvanlig at det arrangeres åpne ølsmakingsarrangementer her. Dette kan du også bestille selv på forhånd.

Vil du ta den ultimate Geek touren, har vi samlet alle severdighetene og stoppestedene i ett kart:

Etter mange flotte opplevelser i Göteborg er du velkommen til å slappe av og bo hos oss.
Se alle våre hotell i Göteborg her!


Les mer

Her bør du spise og drikke i Göteborg

5 familietips for en sommerweekend i Göteborg!

Sveriges beste shoppingområder og overnattingssteder

5 tips til hva man kan gjøre en regntung sommerhelg i Stockholm

Tagger

Nyeste innlegg

Bra jobbet!

Passordet ditt er oppdatert. Nå kan du gå tilbake til å gjøre morsommere ting - som å booke din drømmereise!

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.