MenyLukk
Eventyr & opplevelser

Stor guide til årets beste julemarkeder

Advent kommer ofte like brått på som julekvelden på kjerringa, men vi håper at du likevel får tid til å glede deg over ukene vi har i vente. Her har vi funnet frem til 15 stemningsfulle julemarkeder i Norge.

Julemarked Drammen
Foto: Drammen Museum

Østlandet

Jul på Bærums Verk

En av landets hyggeligste julegater åpner lørdag 23. november. På Bærums Verk like utenfor Oslo blir da julegrana tent, mens julenissen, musikkorps og sangkor fyller gaten med hygge. Her venter blant annet hest og kjerre, hundetrekk, skuespill og julegrøt. De bittesmå husene med hjemmelagde godsaker og gaveartikler gir ordentlig julestemning for både store og små. Markedsbodene er åpne i helgene helt frem til 22. desember.

Når: 23. november - 22. desember Hvor: Bærums Verk, Bærum

Les mer om Jul på Bærums Verk.

Jul på Norsk Folkemuseum

Jul på Norsk Folkemuseum Opplev julaften i gamle dager, og se hvordan juleribbe ble lagd på 1920-tallet. Foto: Haakon Harris / Norsk Folkemuseum

Julemarkedet er bare en del av opplevelsen som venter deg på Norsk Folkemuseum i førjulstiden. Dette store, vakre museet har over 100 markedsboder, og i tillegg kan barna lage egne julegaver i Julenissens verksted. Smak hardangerlefse som stekes på jerntakke mens du ser på, og bli med på en historisk reise gjennom tidene til ulike steder i Norge! En rekke stuer, tun og leiligheter er her pyntet og gjort juleklare, akkurat slik det var på tiden de forestiller.

Når: 30. november, 1., 7., og 8. desember.
Hvor: Bygdøy, Oslo

Se alt du har i vente på Norsk Folkemuseum.

Jul i Vinterland

Jul i Vinterland Pariserhjulet Julestjerna ruver over Spikersuppa. Foto: Jul i Vinterland

Midt i Oslos bykjerne forvandles Spikersuppa om til et herlig juleeventyr i førjulstiden. Her kan du kjøpe lokalprodusert mat og håndlagde julegaver fra bodene. Kanskje har du lyst på en luftetur i pariserhjulet med utsikt over byen? Skøytebane med skøyteutleie, juleverksted og pepperkakeverksted finnes også!

Når: 16. november til 30. desember
Hvor: Spikersuppa ved Karl Johan, Oslo

Les mer om Jul i Vinterland.

Maihaugens julemarked

Hvert år den første helgen i advent arrangeres det julemarked på tradisjonsrike Maihaugen. Med mer enn 120 salgsboder fulle av husflids- og håndverksprodukter kan du her finne både søte, smarte og personlige julegaver. I tillegg til mange aktiviteter for både barn og voksne er de mange husene gjort om til jul i gamle dager. Se julepyntede hus helt fra middelalderen og frem til 50-tallet!

Når: Helgen 30. november – 1. desember
Hvor: Maihaugen, Lillehammer

Les alt om Maihaugens julemarked.

Julemarked på Fredriksten Festning

Fredriksten festning Foto: Visit Halden

I regi av Halden Turist blir det julemarked også på den historiske festningen i Halden. Hvorfor ikke kombinere et besøk til festningen med varmende gløgg, smultringer og stemningsfull julehandel?

Når: 22., 23. og 24. november
Hvor: Fredriksten festning, Halden

Les mer og se programmet.

Julemarked på Drammens Museum

Julemarked på Drammen Museum Kortreist og hjemmelaget slår sjelden feil. Foto: Drammens Museum

På Drammens Museum holdes det et tradisjonsrikt julemarked 2. desember. Her venter flere markedsboder med kortreiste produkter som honning, syltetøy, strikkeprodukter, sløydprodukter og bakevarer. I tillegg blir det gang rundt juletreet, hestekjøring, bålpanne og juleverksted.

Når: Søndag 1. desember
Hvor: Drammens Museum, Drammen

Les mer her.

Julemarked på Geilo

Julemarkedene holdes ikke bare i byen. Du finner de også til fjells! På Geilo er det et lite men hyggelig julemarked i sentrum helt frem til 23. desember, med lokalprodusert mat, håndlagde gaveartikler og varmende bålpanne.

Når: 22. november - 23. desember
Hvor: Vesleslåttvegen, Geilo

Se datoer og les mer om julemarkedet på Geilo.

Vestlandet

Bergen Julemarked

Bergen Julemarked Blir du en av de besøkende? Foto: Bergen Julemarked

I Byen mellom de syv fjell vil Bergen Julemarked finne sted hver eneste dag i nesten hele desember. Ta turen til Festplassen, få noe varmt i koppen og vandre blant juleglade mennesker og utallige boder. Her finnes alt fra klær og design til juledekorasjoner, mat og drikke. Om du er i Bergen mellom 16. november og 31. desember må du også huske å oppleve verdens største pepperkakeby!

Når: 28. november – 22. desember
Hvor: Festplassen, Bergen

Les mer om Bergen Julemarked.

Julefryd i Stavanger

I Stavanger braker førjulstiden løs søndag 1. desember, med marked og julegrantenning på Domkirkeplassen, julemarked i Gamle Stavanger og åpning av Aftenbladets Pepperkakeby. De to neste helgene i advent blir det julemarked på Sølvbergtorget, i tillegg til en rekke andre juleaktiviteter i byen.

Når: 1. - 21. desember Hvor: Stavanger sentrum

Se mer om Julefryd.

Bypatriotens julemarked i Ålesund

Innendørs i Korsatunellen midt i Ålesund sentrum venter Sunnmørsregionens største julemarked. Andre helgen i advent fylles området med håndverk, lokalmat og underholdning for for både store og små.

Når: 14. – 15. desember
Hvor: Korsatunellen, Ålesund sentrum

Følg med her for mer informasjon.

Trøndelag

Julemarkedet i Trondheim

I Trondheim sentrum holdes det julemarked i hele seksten dager. I tillegg til alt fra keramikk, strikkeprodukter og smykker får du her kjøpt både årets juletre og deilige, spiselige produkter fra Bondens marked. Med to scener er det også stemningsfulle konserter og teater å glede seg til.

Når: 6. – 21. desember
Hvor: Torvet, Trondheim

Les alt om julemarkedet i Trondheim.

Julemarked på Røros

Andre helgen i desember blir handlegatene i Røros sentrum fylt med et livlig, utendørs julemarked. Markedsbodene fylles med julemat, gløgg og gaver. Julenisser, sang, musikk og stemningsfulle turer med hest og slede venter også!

Når: 5. – 8. desember
Hvor: Bergmannsgata og Sangerhuset, Røros

Se film og les om julemarkedet i Røros.


Vil du kombinere gaveinnkjøp og førjulshygge med hotellopphold?

Her finner du alle våre hotell i Norge.

Også i Sverige finnes en rekke stemningsfulle julemarkeder.  Les om disse her!

Tagger

Nyeste innlegg