Alle vet at Gamlebyen i Fredrikstad er Nord-Europas best bevarte festningsby og vel verdt et besøk. Derfor er det en stor sjanse for at du allerede har vært der. Her lister vi 6 ting du må få med deg i Fredrikstad – som ikke er Gamlebyen.

Canon fires fron Kongsten fredriksatd overlooking city view
Photo: Terje Øygaard

Nydelige Isegran

Isegran island and fortress stone wall details Kom tett opp til fortet og opplev den spennende kulturøya Isegran

Den vakre kulturøya Isegran må du rett og slett se med egne øyne. Her finner du et ekte paradis midt i elveløpet mellom Gamlebyen og Kråkerøy i Fredrikstad. Øya er lett tilgjengelig med en gangbro fra fastlandet, og alskens spennende arrangementer finner sted her. Isegran er perfekt for en piknik eller rolig kosetur. Du finner mange knallgode fotomuligheter her også, kanskje særlig ved havneområdet. På øya finner du i tillegg rester etter et gammelt trefort fra vikingtida – alltid en hit blant kidsa.

Frekt innsidetips: Ta Byferga fra Gamlebyen til Isegran for en spektakulær tur og ankomst – og best av alt – den er helt gratis!

  • Type aktivitet: friluft
  • Egnet for: familier, par, alenereisende
  • Inngangsbillett: Kun ved arrangementer

Kultur og historie på Kongsten fort

Gaute-Jacobsen-kreditt-kogsten Det skjer alltid noe spennende på Kongsten fort! Foto: Gaute Jacobsen

Hvis Isegran ga mersmak på kultur og historie, er Kongsten fort den ultimate neste severdighet i Fredrikstad for deg. Kongsten fort er et område med utrolig godt bevarte bygninger som er så mye som 300 år gamle. Her kan du rusle i vakre og historiske omgivelser. Du kan fint gå opp til Kongstenhøyden fra Gamlebyen. Ta med deg piknikkurven og nyt den fantastiske utsikten!

  • Type aktivitet: friluft
  • Egnet for: familier, par, alenereisende
  • Inngangsbillett: Kun ved arrangementer

Kulinariske opplevelser langs Bryggepromenaden

Paa brygga fredrikstad restaurant table and view Paa Brygga har flotte lokaler som navnet tilsier, nemlig på brygga. Foto: Paa Brygga

Bryggepromenaden i Fredrikstad byr på utrolig mye godt å spise og en helt unik stemning med varme lys som reflekteres i vannet om kvelden. Her finner du knallgode restauranter som Paa brygga og Slippen. Utelivet langs Havnepromenaden er det heller ikke noe å utsette på – dans hele natta og sjangle i seng på et hotell i nærheten!

  • Type aktivitet: Restaurant/bar/nattklubb
  • Egnet for: familier, par, alenereisende, forretningsreisende

Utforsk Den blå grotte

På Fredrikstads flotte kulturhus, Den blå grotte, arrangeres det hele tiden spennende forestillinger, show og utstillinger for både store og små. Når du vil finne ting å gjøre i Fredrikstad som egner seg for hele familien, er Den blå grotte et supert valg. Sjekk nettsiden deres for aktuelt program! Når dere har tilbragt hele dagen med spennende aktiviteter for barn i Fredrikstad, er det essensielt med kort vei tilbake til hotellet.

EDITstandard-twin-room-ocean-design-quality-hotel-fredrikstad Etter en stappfull dag av opplevelser og god mat kan du slappe helt av på Quality Hotel™ Fredrikstad

Flotte Quality Hotel™ Fredrikstad ligger i samme kvartal som Den blå grotte, og er dermed helt perfekt når du skal til Fredrikstad med familien.

  • Type aktivitet: Alt fra workshops til teater
  • Egnet for: Familier, par
  • Inngangsbillett: Avhenger av arrangement

Spinnvill moro på Superland

Superland climbing wall Hvis dere reiser med barna er det ikke usannsynlig at dere har tatt med bilen. Da må dere teste et av Østfolds klart morsomste familieaktivitetssentre – Superland! Her finner dere utfordrende, spennende og morsomme aktiviteter både på land og i vann. Vitenskapssenteret Inspiria Science Center er nærmeste nabo, så her kan dere få brukt opp både den mentale og den fysiske energien til ungene.

Dette bade- og lekelandet ligger riktignok nærmere Sarpsborg enn Fredrikstad, men de gode nyhetene er at det ligger i tilknytning til Quality Hotel™ Sarpsborg, så det er perfekt å kombinere et besøk på Superland med en eller to overnattinger der.

  • Type aktivitet: Barnevennlig moro på land og i vann
  • Egnet for: Familier
  • Inngangsbillett: Ja

Kjenn roen senke seg over Hankø

Når dere har hatt det moro på Superland eller vært på en romantisk piknik på Isegran, kan det kanskje friste med et sted der du kan komme i kontakt med deg selv og naturen helt uforstyrret. Den nydelige øya Hankø er midt i blinken da, og den ligger bare et kvarter i bilen unna Fredrikstad. Her finner du både fantastisk natur og muligheter for rekreasjonsaktiviteter og overnatting. Ingenting kan vaske vekk tanker om jobb og stress som en frisk havbris og uhindret utsikt over vannet.

  • Type aktivitet: friluft
  • Egnet for: familier, par, alenereisende
  • Inngangsbillett: Nei

Les mer!