MenyLukk
Nytt og smart

Vi tar opp kampen mot all unødvendig plast med Plaststafetten

For hvert minutt som går, havner 15 tonn plast i havet. Vi kan ikke gjøre alt, men vi kan gjøre noe. Derfor deltar vi i Plaststafett sammen med Hurtigruten og WWF. En av våre etapper i 2019 innebærer at alle våre hotell skal slutte helt med unødvendige plastprodukter. Let’s go!

Plastic cups in rubbish bin

En inspirerende tur på rehab

I 2018 valgte Comfort Hotel® å legge seg inn på rehab for plastmisbruk. Modig – og veldig vellykket. Initiativet har allerede ført til store forandringer. For eksempel har bruken av plastlokk til takeaway-kopper gått ned med hittil 15 % – et resultat som har inspirert både reiselivsbransjen og de andre kjedene i Nordic Choice Hotels.

En anti-plast-bevegelse er skapt

Sammen med Hurtigruten og miljøorganisasjonen WWF sparkes det i gang en Plaststafett. Målet er å skape en bevegelse der flere bransjer og organisasjoner tar på seg sine kritiske briller og ser over plastforbruket sitt.

Da WWF inviterte til Plaststafett sammen med Hurtigruten, var det selvsagt at vi skulle ta minst én etappe, sier Harald Bjugstad-Holm, direktør for bærekraft i Nordic Choice Hotels.

ClarionHotelStockholmEaterySocial.jpgNå er tiden inne for at også Clarion Hotel® og Quality Hotel™ kutter ned på sin plastbruk. Fremover vil man ikke finne unødvendige plastsugerør i hotellens barer.

Noe annet enn pallplass er uaktuelt

Plaststafetten har startet, og målet for 2019 er å kvitte seg med alle unødvendige plast- og engangsprodukter, i tillegg til å få full kontroll over hvor plasten som brukes blir av. Et initiativ i denne skalaen vil dessuten gi ringer i vannet: For å få større kontroll over plastforbruket vil det være helt nødvendig med et tett samarbeid med leverandører. Dialogen er i gang, og det er med optimisme det nå letes etter gode løsninger.

Som deltaker i Plaststafetten sikter Nordic Choice Hotels høyt – kun øverst på pallen er bra nok. Og engasjementet innad i hotellkonsernet kan man ikke unngå å få med seg. Flere hotell har allerede kjempet plastkampen en god stund, blant annet med plogging, ryddedager på strender og andre lignende søppelsorteringsprosjekter.

Som en stor aktør i Norden og Baltikum er vi forpliktet til å stille opp for verden rundt oss, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels. Vi har alltid hatt en kultur og et engasjement for bærekraft, og vi oppfordrer alle til å bli med på det viktigste stafettlaget som dannes i år.

Er du med?


Vil du lese mer om Nordic Choice Hotels' arbeid med bærekraft, kan du gjøre det her.

Tagger

Nyeste innlegg

Bra jobbet!

Passordet ditt er oppdatert. Nå kan du gå tilbake til å gjøre morsommere ting - som å booke din drømmereise!

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.