PrisgarantiMedlemsrabatt 5-15%
Hotell & destinasjonerMøter & konferanser
Nytt og smart

Du kan leve godt mens du redder miljøet

Liker du også å føle at du bidrar, men er litt usikker på hvordan? Du kan faktisk gjøre en hel del – og sove godt samtidig.

Green background

Hoteller er bygget for at alt skal være komfortabelt og praktisk for deg som gjest. Mange tenker at det er vanskelig å kombinere dette med miljøhensyn. Men det tror faktisk ikke vi.

Vi satser mye på å bidra til en renere og bedre klode, og er overbevist om at alle kan gjøre litt og samtidig føle seg litt bedre. For mange bekker små og så videre …

Små grep kan også være småmorsomt om det går sport i det. Det kan bli din egen, private månelanding. Her er våre åtte tips til deg som vil spille på det grønne laget når du bor på hotell:

1. Spis litt grønnere

Visste du at kjøttproduksjon står for 18 prosent av verdens utslipp av drivhusgass? Dette er faktisk mer enn utslippet fra alle transportmidler totalt. I tillegg hugges regnskog ned for å gi plass til beitemarker, og 70 prosent av vår dyrkbare mark benyttes til å produsere dyrefôr. Du trenger ikke bli vegetarianer, men ved å spise litt mindre kjøtt litt sjeldnere, er du faktisk med på å gjøre en forskjell.

2. Bruk buffetvett

Spis deg mett og kos deg, men gå heller to ganger til buffeten enn å fylle tallerkenen med smaksprøver. Husk at nesten 1/3 av all mat som produseres, ender opp i søpla.

frukost

3. Si laken …

Deilig sengetøy og myke håndklær er en del av hotellopplevelsen. Men bomullen som brukes i produksjonen, påvirker både miljøet og sosiale forhold. Det er derfor et poeng at sengetøy og håndklær ikke vaskes for ofte, for da slites de mindre og varer lengre. I tillegg brukes mindre energi, vann og vaskemidler. Bor du flere netter på samme hotellrom, kan du derfor vurdere å gjøre som hjemme og bruke håndkle og sengetøy en gang til.

4. Syng i dusjen

Kos deg for all del i dusjen, men tenk gjerne litt på hvor lenge du lar vannet renne. Fem minutter i en sparedusj bruker omtrent 50 liter vann og 1,75 kWh energi. Det kan også være smart å skru av vannet mens du pusser tenner. Det høres kanskje ut som en filleting, men hvis 1 av 10 hotellgjester er sin tannpuss bevisst, spares fire millioner liter vann i året.
Les mer om våre ambisjoner for å redusere vannforbruket

5. Pakk lettere

Dette er et praktisk tips på alle måter. Mange tar med seg mye mer enn de trenger, og ender opp med å bære klær frem og tilbake. Hvis 100 passasjer tar med seg 1 kg mindre innsjekket bagasje utgjør det 100 kg. Dette alene betyr at flyet bruker 3 kg mindre drivstoff per time. Ganget opp med 3500 flytimer i året (gjennomsnittet), utgjør det friske 10 tonn mindre drivstoff per fly. Klarer du å pakke alt du trenger i en bag eller koffert du kan ta med på flyet, sparer du tid også.

6. Apostlenes hester

Velg kollektivt, skaff en sykkel eller gå i stedet for å bestille taxi. Mange hoteller har utlånssykler, og de fleste storbyer har bysykler. Bonusen er at du får sightseeing på kjøpet.

7. Bidra trinn for trinn

Å ta trappen er det enkleste tipset. Det gir dobbel gevinst fordi det er gratis mosjon. Velger du et rom i høyden blir det trippelbonus, for da kan du nyte utsikten mens du tørker svetten med et mykt hotellhåndkle.

8. Kildesorter

Ikke kast aviser og flasker i søpla, sett dem heller ved siden av søppelkassen. Det samme gjelder farlig avfall, batterier, etc. Husk at også hoteller kildesorterer.

8CJTjv1taEdwvpJKwCeyLy36jqqa8zjEkLY42HIW5B8,Z-Oqj7bggHPltm2QHlzb92dx-cK1-8Kann8xCbctTWA

Er du klar?

Det skal være litt ekstra stas å bo på hotell. Hotellopplevelser skal inkludere en deilig oppredd seng med mykt sengetøy, fred og ro, god service og måltider du ikke trenger å lage selv. Men velvære kan fint kombineres med en bevisst holdning til detaljene.

Har vi skrevet dette for å spare penger på drift? Nei, for det er sunn fornuft og handler om det du sikkert allerede gjør hjemme. Vi håper du vil spille på det grønne laget med oss.

Tagger

Kanskje du også liker

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.