Kjenner du også på maktesløshet før denne julehøytiden? Nå tennes tusen julelys på juletrær i 180 hotell-lobbyer over hele landet, og hotelldørene er åpne for deg som har lyst til å legge en gave under treet.

– Scenene som utspiller seg i Middelhavet, i Syria og i verden for øvrig er en påminnelse om hvor brutal og urettferdig verden kan være, sier Hedda Skaug på Strawberry hovedkontor i Oslo.

Hedda er ansvarlig for en juletradisjon vi i Strawberry er stolte av: Ensomt juletre søker gaver.

Det begynte med godhet

Julen er en tid for fornuftige og mindre fornuftig tradisjoner. Vi trekker inn en del av skauen i stua og henger glitter, engler og blanke kuler på. Vi samles for å dele tiden vår og vise at vi setter pris på de sterke båndene som knytter oss sammen.

Men høytiden er også en tid forbundet med press og forventninger, og gleden er ikke en selvfølge for alle. Derfor bestemte vi for tre år siden at juletrærne på hotellene skulle gjøre nytte for seg.

– Idéen til julegaveinnsamlingen kom fra ansatte på hotellene. Å ta ansvar utenfor hotelltrappa er en viktig del av kulturen vår. For de ansatte betyr det mye å se gavehaugen vokse. Det kjennes meningsfullt å overrekke gavene og vite at vi har gjort julen litt bedre for barn i nabolaget, sier Hedda Skaug.

Hvert enkelt hotell velger hvilken organisasjon eller lokalt engasjement de skal støtte. Denne informasjonen finner du i din lokale hotell-lobby.

– Ansatte, gjester, konferansegjester og lokalmiljø kjøper gaver og legger dem under treet. De tre siste årene har vi til sammen samlet inn 136 076 gaver, forteller Hedda Skaug.

For noen hotell kan det være vanskelig å finne en organisasjon som kan håndtere alle gavene på en god måte. De selger derfor julekort til å henge på treet istedenfor. Inntektene går uavkortet til et godt formål.

Slik kan du gi en gave til noen som trenger det

Enten du skal besøke et av våre hoteller før jul eller om du bor i nærheten, kan du bidra til årets dugnad.

– Det er rørende å se at dette er blitt en tradisjon, ikke bare for oss, men også i lokalmiljøet og i familier. Besteforeldre tar med seg barnebarn og kjøper julegaver, snakker sammen og legger gaver under treet på et hotell i sitt lokalmiljø. Slik blir det gode naboer av, sier Hedda som også forteller om skoler, barnehager og lokale forretninger og bedrifter som også støtter oppunder prosjektet.

– Mange starter egne innsamlinger lokalt og velger å levere gavene under våre trær. Dette gjør oss stolte og ydmyke.

Alle gaver er velkomne, så lenge det er gaver som er kjøpt til formålet.

– Kjøp en gave, marker den med kjønn og alder, for eksempel «gutt 3 år», og legg den under treet. Vi garanterer at gaven kommer til et barn som fortjener en julegave denne julen. Slå gjerne av en prat når du først er innom hotellet, sier Hedda Skaug.

sitat_hedda_2

10 kroner til UNICEF for hver gave

– For å bidra litt ekstra gir Strawberry 10 kroner per gave til UNICEF og deres arbeid med å gi beskyttelse til barn utsatt for menneskehandel, sier Hedda Skaug stolt og inviterer herved hele Norge til dugnad:

– Strawberry ønsker å være en storstue for gavmildhet i lokalmiljøet nå i desember. Velkommen!