Gå til innhold
Nære hjertet

10-årsjubileum med UNICEF – 5 fantastiske ting du har bidratt med ved å bo hos oss

I år feirer vi hos Nordic Choice Hotels et 10 år langt og viktig samarbeid med UNICEF. Dette er noe av det viktigste vi holder på med! I løpet av 10 år har vi, i samarbeid med dere gjester, gitt bort 32 millioner norske kroner til UNICEF. For å hylle dette viktige samarbeidet tar vi dere med på en reise tilbake til 5 øyeblikk som har festet seg i minnet!

1. 2008 – rent vann til alle

I 2008, da samarbeidet vårt med UNICEF startet, rettet vi all fokus mot å bidra til ulike vannprosjekter i fattige deler av verden. I løpet av to år lyktes vi å få til en hel del sammen med UNICEF. Blant annet:

  • Gi nye vannbrønner og nye toaletter til 8 skoler i Malawi, i tillegg til opplæring om rent vann og hygiene.
  • I Nepal fikk 75 skoler egne toalett for jenter og gutter. 7000 familier fikk tilgang til toalettfasiliteter.
  • I Madagaskar ble det bygget flere system for rent vann, både lærere og elever fikk opplæring i håndhygiene og det ble bygget økologiske latriner til nesten 2000 skoleelever.

2. Sweet Dreams – 1,2 millioner barn utsettes for trafficking hvert år

I 2010 ble grunnsteinen lagt for vårt samarbeid med UNICEF. Dette året valgte vi å holde en avstemning, der våre medarbeidere fikk velge hvilket område de brant aller mest for. Resultatet viste at vi ville hjelpe barn som utsettes for menneskehandel.

1 200 000 millioner barn utsettes hvert år for menneskehandel, og det er skremmende tall. Målsetningen for samarbeidet med UNICEF endret nå fokus fra å gjelde vannprosjekt til at flere barn skulle få sove trygt om nettene. Prosjektet fikk navnet Sweet Dreams, og selv i dag jobber vi hos Nordic Choice Hotels daglig med å samle inn penger til barn som utsettes for menneskehandel.

3. Puls for UNICEF

2010 var første året vi satset på Puls for UNICEF. 4 uker i året blir våre ansatte oppfordret til å være aktive for et godt formål. For hver treningsøkt som varer i minst 30 minutter, donerer Nordic Choice Hotels 15 kr til prosjektet Sweet Dreams. Dette har vært et internt prosjekt frem til i år, men nå inviterer vi også våre hotellgjester til å delta for å feire 10-årsjubileumet med UNICEF. Så pass på å trene hvis du bor på ett av hotellene våre i perioden 15. oktober til 11. november. Les mer om Puls for UNICEF og hvordan du kan delta her.

4. Ditt armbånd bidrar til å holde familier samlet

Det skal være enkelt og morsomt å bidra, og pengene som samles inn skal gå DIREKTE til menneskene som trenger dem. Det var dette vi hadde i bakhodet i 2016, da vi begynte å selge våre Sweet Dreams-armbånd. Armbåndene er laget av kvinner i Kambodsja som bor på ett av sentrene vi støtter. Armbåndene lages av resirkulert papir og koster 89 kr/stykk. Hele overskuddet på 73 kroner går direkte til kvinnene som har laget dem. Nå lurer dere kanskje på hvordan disse armbåndene hjelper barn som utsettes for menneskehandel? Jo, dessverre er det ofte barnets familie som tvinges til å utsette barnet for prostitusjon eller tigging for å skrape sammen nok til mat for å overleve. Takket være armbåndene får kvinnene et lønnet arbeid og kan la barna gå på skolen.

5. Sweet Dreams Stay – dere gjester bidrar

Høsten 2017 gjorde vi vår største satsing noensinne – Sweet Dreams Stay. Konseptet handler om at gjestene med en enkel handling kan hjelpe barn som utsettes for trafficking. Når du bor på et av våre Quality Hotel eller Clarion Hotel i mer enn 1 natt, kan du velge å hoppe over romrengjøring. For hver rengjøring du hopper over gir vi 10 kr til UNICEF. I løpet av september 2018 samlet gjestene våre inn hele 1 million norske kroner ved å gjøre noe så enkelt som å takke nei til romrengjøring.Les mer om rekorden her!

Slik gjør du:

  • Lett som en plett, du henger opp Sweet Dreams Stay-skiltet på utsiden av døren innen kl. 23.00 kvelden før hvis du foretrekker å gi penger istedenfor å få rommet vasket.

For å kickstarte konseptet ga vi barn i Norden sjansen til å hjelpe utsatte barn rundt om i verden. Vi inviterte barn til hotellene våre for å male eller levere inn tegninger. For hver mottatte tegning donerte vi 10 kr til UNICEF. Det gikk til og med an å laste opp bilde av tegningen på Facebook-siden vår. Det hele ble en suksess og tusenvis av barn deltok. Store skole- og barnehageklasser stakk innom for å delta på hotellene våre. Tilsammen fikk vi inn 13 247 tegninger, noe som tilsvarte 132 470 NOK! Men det stoppet ikke der. Vi bestemte oss nemlig for å doble dette beløpet – 264 940 NOK. Totalt sett ble det donert mer enn en kvart million norske kroner til UNICEF, takket være alle barna som deltok.


Her finner du all informasjon knyttet til arbeidet vårt med Sweet Dreams.

Hvis du vil lese mer om arbeidet vårt for bærekraft, WeCare, kan du gjøre det her.

BlogPostView-tagsUNICEFWeCareSweet Dreams