At vi kaster unødvendig mye mat fortiden er ingen nyhet. Men visst du at så mye som en TREDJEDEL av all mat som produseres i verden blir kastet? Det er ikke bare et ressursproblem, men også et stort miljøproblem. Alt vannet og energi som blir brukt for å produsere råvarene går tapt, akkurat som med selve maten. Vi har fått nok, har du også det?

 

Hva Nordic Choice Hotels gjør i dag

Vi tar ansvar for å redusere vårt matsvinn hver dag. Det gjør vi blant annet ved å bruke mindre tallerkener spesielt på frokost-, lunsj og kveldsbuffeter. Det er statistisk sett bevist at vi da kaster mindre mat, fordi vi spiser opp det som er på tallerkenen. Vi ønsker heller at våre gjester forsyner seg flere ganger, enn at de tar for mye mat første gangen og må kaste det de ikke får spist opp.

Eksempel på andre aktiviteter er Comfort Hotel® Børsparken i Oslo som donerer bort mat som blir til overs til ulike veldedighetsorganisasjoner. Eller Clarion Hotel® Post i Gøteborg bruker matrester til å gjødsle på taket. På taket produseres råvarer som senere blir brukt i hotellets restauranter.

 

Akkurat nå kaster vi en tredjedel av maten som blir produsert!

Too Good To Go – hent mat som blir til overs fra våre hotellrestauranter

Et flertall av våre hotell i Norge bruker mat-appen Too Good To Go når de får mat til overs. Hotellet legger ut da informasjon i Too Good To Go-appen slik at gjestene ser hvilke mat som er til overs, og hvor du henter maten for en mindre sum.

Vi har kommet langt – men vi er ikke i mål enda

I forbindelse med Verdens miljødag den 5. juni har vi kickstartet nye satsninger for å minske matsvinnet! Vi vil bli enda bedre på å ta vare på våre ressurser. Vi og 42 andre store bedrifter, har inngått et samarbeid med NHO Reiseliv, og målet er å halvere Norges matsvinn innen 2030. Sammen med organisasjonen Kutt Matsvinn, våre hotell og våre gjester skal vi finne nye løsninger. Allerede nå sitter kokker og personalet på hotellene og tenker ut ideer.

Har du tips til hvordan vi kan redusere matsvinnet?

Vi tar mer enn gjerne imot bidrag. Mail oss på wecare@choice.no, eller kontakt oss via sosiale medier.

WeCare på Nordic Choice Hotels

Vil du lese mer om hvordan vi arbeider med å ta ansvar for samfunnet og miljøet? Vi kaller det WeCare.


Les mer om hvordan vi kan gjøre verden til et bedre sted!

Dropp romvask for en god sak!
10 enkle tips til hva du kan gjøre hver dag for å redde planeten vår
Sweet Dreams are made of paper – slik forandrer armbånd verden