Møteplasser & events

Rødvin på skjorta og frosne fingre. Eller et vellykket julebord …

|

Striglet og ny-skrubbet møter du opp i ditt stiligste antrekk for å skinne på julebordet. Godfølelsen varer helt til en kollega klapper deg litt for hardt på skulderen – og en rødvins-akvarell dekorerer skjorta. Hva gjør du?

Du trekker deg tilbake fra festen og søker hjelp hos Google, for internett har som kjent alle svar. Men mengden alternativer er overveldende. Du forkaster løsningen «kattesand», og ser at «hvitvin fjerner rødvinsflekker» kan bli utfordrende å teste ut.

Vi skal spare deg for tid. Vær forberedt isteden. Her er rådene som løser vanlige førjulskriser:

Krise 1: Frosne fingre i taxikø (og en gretten fyr foran deg i køen)

Løsning: Bo på hotell. Ingen bombe at det tipset kom fra oss. Vi er over middels fan av å bo på hotell. Men tenk på det – og regn på det! Taxi hjem + nattmat + ketchup på vinterjakka ++ sammenlignet med kort vei til senga og inkludert frokost dagen derpå.
Det er fort gjort å glemme at vi ikke er udødelige 20-åringer lenger.

Krise 2: Så var det den rødvinsflekken da

Løsning: Zalo! Be om en klunk fra kjøkkenet på restauranten eller hotellet (i restaurantverden er Renax ekvivalenten til Zalo). Gni vaskemiddelet lett utover flekken, slapp av i 30 sekunder og skrubb vekk flekken under varmt vann fra springen. Hårføneren er perfekt til hurtigtørking.

Anti-løsning: Vi avliver herved en myte om salt. Det stemmer at salt trekker til seg fuktighet, og derfor bidrar til å fjerne flekken. Men rødfargen blir ikke borte. Husk at salt kan få fargen i vinen til å binde seg til stoffet. Nettopp derfor brukes salt til farging av stoff.

Krise 3: Sølesprut oppover buksa

Løsning: Har du barn vet du hvor praktisk det er med våtservietter i veska. Det er ingen grunn til å ikke ha med seg våtservietter på julebord. De kommer i små pakninger. Og de kan løse mye. Men er det helt krise; svelg stoltheten med et stort glass vann og ta turen bort i resepsjonen. Der står det faktisk noen som alltid er klare til å hjelpe deg!

Krise 4: (Fortrinnsvis en damekrise): Raknet strømpe

Løsning: Konsentrer deg når du tar den på: Fil neglene (både på tær og fingre), smør hendene, og fjern eventuelle ringer på fingrene. Trikset er å samle strømpebuksen sammen, sette tærne forsiktig i strømpefoten, og deretter rulle fra ankel, over knær og så opp over lår og rumpe. Og så; ta med deg klar neglelakk på fest. Da har du alltid muligheten til å forsegle starten på en krise.

Om du likevel skulle være uheldig (og har glemt neglelakken): Oppsøk nærmeste toalett og smør litt flytende såpe på strømpebukse-såret. Dette kan forhindre at strømpen rakner mer.
PS. Mange hotellresepsjoner har et lite arsenal toalettsaker og både det ene og det andre for salg. Be om hjelp i resepsjonen før du går i panikk.

Krise 5: Den vonde SoMe-smellen

Løsning: La telefonen ligge på hotellrommet. Verken du eller dine kollegaer trenger oppdateringen som føles «sååå spot on» når klokka nærmer seg midnatt. Facebook-feeden flommer allerede over av mer eller mindre festlige innslag fra alskens julebord. Vær tilstede, start en ny samtale, kos deg og nyt kvelden istedenfor å dokumentere den.

Krise 6: Den grusomme ensomheten. Når du bare føler deg helt utafor

Løsning: Omfavn den og stikk av. Det er lov å si «takk for meg», tenke at «dette gidder jeg faktisk ikke» og ta en tidlig kveld. Trekk deg tilbake, kryp opp i hotellsenga, legg to puter i ryggen og snurr i gang en film. Nyt litt alenetid!  Du finner helt sikkert grunner til at du har fortjent det.

Krise 7: Dagen derpå

Løsning: Sjekk med hotellet om det er mulig med sen utsjekking. Det er ingen grunn til å haste ut før du må, og som regel er dette enkelt å ordne. Husk også å spørre i resepsjonen hvor sent du kan spise frokost. Spis godt. Ta en ekstra croissant. Nyt.

Hvor skal du bo på hotell før jul i år? 

BlogPostView-tagsJulebordLifehacksJul