MenyLukk
Mat & drikke

Topp 9 alternativer til Noma, København

Publicerad 16 July 2014

Å spise på de mest kritikerroste restaurantene i verden kan være en fantastisk opplevelse for deg og dine smaksløker. Mange har allerede vært på anerkjente Noma, men for deg som synes det blir for dyrt, som sliter med å få reservasjon eller vil prøve noe nytt, har vi en rekke tips til gode alternativer. Noen av disse har faktisk ansatt tidligere Noma-kokker. Og det sier seg kanskje selv; men husk å reserver bord!

Krydder

Rumler det i magen nå? Så hvis du har planer om å utnytte vår komplette liste så kan det jo være greit med overnatting.

Amass

Tidligere kokk på Noma, amerikanske Matthew Orlando, er eier og kokk på Amass. Her velger de å beskrive matopplevelsen med et ord; spontan. Restauranten ligger i det industrielle området Refsehaleøen i København, og har et edgy men vakkert uttrykk. Her får du urter og grønnsaker rett fra den private hagen. Forvent nydelige gourmetretter fra en restaurant som stadig blir rangert som en av Københavns aller beste.

Relæ

relae_130809_0112Foto: Per Anders Jörgensen

Relæ ligger på Nørrebro i København, og utfordrer våre tradisjonelle forventninger til en restaurant, med sine banebrytende og eksperimentelle retter. For å sørge for at gjestene får en overraskende opplevelse har de valgt å ikke legge ut menyen på sin nettside. Restauranten har en Michelin-stjerne, og er rangert som nummer 56 på listen over World`s Best Restaurants i 2013. Ta turen til Relæ hvis du lar deg friste av et kreativt og nytenkende kjøkken, med rendyrket kjærlighet til mat.

Bror

Kokkene Samuel Nutter og Victor Wågman har tidligere jobbet som sous chefs på den velrennomerte Michelin-restauranten Noma i København. Siden den tid har de slått seg sammen og åpnet sin egen restaurant, Bror, som fokuserer på enkel og god mat med sesongens beste Nord-Europeiske råvarer. Restauranten fokuserer hovedsakelig på Nordisk mat, med en stil som kombinerer komfort og innovasjon. Slik som på Relæ, er ikke menyen tilgjengelig på nett og du kan velge mellom á la carte og ferdigkomponerte menyer. Restauranten har plass til 46 gjester, så pass på å reserver på forhånd!

Geranium

geranium_food_nordic

Geranium ble rangert som nr 42 i kåringen “Best Restaurant in the World” i 2014 av Fine Dining Lovers, og ledes av Rasmus Kofoed, som ble kåret til verdens beste kokk i 2011. Rasmus er, med sin gullmedalje fra 2011, en av de mest prisvinnende kokkene i konkurransen Bocuse D’ore. Vi er enige med verdenseliten, han er en av de aller beste! Geranium sikter mot å alltid tilby retter som pirrer alle sanser, og å servere mat med gastronomisk klarhet og variasjon. I 2014 ble restauranten belønnet med to Michelin-stjerner fra Michelin Guide Rouge.

Radio

radio_nordic_food

Hvis du liker nordisk, organisk mat er dette stedet for deg. Claus Meyer, drivkraften bak New Nordic Cuisine Movement og en av grunnleggerne av Noma, åpnet Restaurant Radio sammen med to yngre kokkekollegaer i København. Året før åpningen hyret de gartnere som plantet 2 hektar med grønnsaker rett utenfor København. Dette området har kun blitt benyttet til organisk dyrking de siste 20 årene.

Fiskebaren

Hvis man må sette i bås, så er dette en fiskerestaurant. Hvis man skal være mer kreativ i beskrivelsen, er det mer i retning av en moderne seafood bar. Rettene er friske, sunne og en fest for ganen, med et øye for delikat presentasjon. I tillegg til høykvalitets sjømat leter Fiskebaren alltid etter gode lokale råvarer som kompletterer rettene. Du kan velge å spise i baren, slappe av i sofagruppen eller ved et bord, midt i trendy Kødbyen i København. Hvis været tillater det kan du også spise ute i den nydelige kveldssolen.

Höst

hoest_design_nordic

Til tross for tilsynelatende lite åpenlyst interiørdesign har restauranten Höst allerede vunnet tre internasjonale designpriser, inkludert “World`s Best Designed Restaurant” fra Restaurant & Bar Design Awards. Som en del av Cofoco, en forkortelse for COpenhagen FOod COnsulting, er Höst i ferd med å markere seg som en ledende restaurant når det kommer til nydelig mat og design i ekte skandinavisk ånd. Cofoco-restaurantene er kjent for å sette enkelhet og komfort, i kombinasjon med kvalitet, i høysetet. Andre restauranter i gruppen inkluderer Restaurant Cofoco, VespaSpuntinoScarpetta, RantzausgadeScarpetta, Islands BryggeOysters & GrillLes Trois Cochons og Llama.

PONY

Pony er lillebroren til den mest suksessfulle gourmetrestauranten på Bornholm (som også nylig har åpnet i København), Kadeau. Når Kadeau flyttet til større lokaler ble deres gamle tilholdssted på Vesterbrogade omgjort til et nytt konsept, matopplevelser av høy kvalitet med en noe enklere tvist. Nytt navn, ny opplevelse! Den nye, enklere tilnærmingen går ikke på bekostning av smak, de tilbyr fremdeles nydelig mat basert på lokale og sesongaktuelle råvarer.

Hver dag tilbyr de en ferdigkomponert fireretters meny kalt The Pony Kick. Nå som det ble nevnt, det er heller ingen grunn til å ikke teste ut maten hos storebror Kadeau!

Marv & ben

Marv & Ben (som betyr Marg og Ben) har fokus på Dansk mattradisjon, og har en idyllisk beliggenhet i brosteinsgaten Snaregade. De tilbyr en sesongtilpasset meny, med ingredienser fra sin egen hage i Hanebjerggård på Nordsjælland. Her er man garantert de ferskeste ingrediensene, med en rekke upretensiøse retter på menyen. Og som en liten bonus: De vet virkelig hva de snakker om når det kommer til organisk og biodynamisk vin.

Rumler det i magen nå? Det er ingen tvil om at friske, økologiske, lokale og bærekraftige ingredienser koster litt ekstra. Kvalitet gjør gjerne det. Så hvis du har planer om å utnytte vår komplette liste så kan det jo være greit med overnatting. Her er våre hotell i København. Vel bekomme!

Nyeste innlegg