Gå til innhold
Mat & drikke

Sandnes’ 5 beste restauranter uansett anledning

Sandnes – Rogalandsbyen som er så mye mer enn Stavangers lillesøster! Her finner du sjømat i verdensklasse, mettende husmannskost og mye, mye mer i naturskjønne omgivelser ved Vågen.

Nødt eller sannhet med Insektburger på Hekkan

iStock-Cheeseburger-and-fries-stone-plateHekkan passer perfekt for kjøttetere, vegetarianere og de eventyrlystne!

Hekkan burger er en legendarisk burgersjappe i Sandnes som er viden kjent for sine fantastisk saftige burgere. Her finner alle kjøttetere noe å gasse seg med, men selvsagt har de også en knallgod vegetarburger!

På Hekkan lager de maten helt fra bunnen av – vi snakker alt fra kverning av kjøtt til kutting av fries. Velg mellom varianter som klassisk cheeseburger, Low Carb, der burgeren er pakket inn i salat i stedet for brød, og ikke minst gresshoppeburgeren Cricket! Utfordre vennene dine på Hekkan – hvem tør å bestille Cricket?

Psst! Quality Hotel™ Residence ligger i nabobygget – kjekt å vite når du trenger et hjemmekoselig sted å sove etter burgere og pils på Hekkan!

 • Kjøkken: europeisk/amerikansk
 • Egnet for: familier/AW/vennegjengen
 • Prisnivå: lavt/middels

Ujålete romantikk på Sandnes Brygge

restaurant-sandnes-brygge Når du vil ta din utkårede med på en romantisk, men uformell date i Sandnes, har vi et hett tips. Sandnes brygge ligger innerst i Vågen med en nydelig utsikt over vannet som garantert får kjærligheten til å blomstre. Lokalene er utrolig sjarmerende med sin eklektiske og vintage-aktige atmosfære. På Sandnes Brygge får du nedpå og upretensiøs mat med fokus på smak. Her kan dere blant annet spise nydelig og lokalt fisket sjømat – en av Sandesregionens spesialiteter.

Sandnes Brygge serverer ujålete, men smaksrik mat. Utgangspunktet for maten er lokale råvarer og havets spiskammer. Tilbudet vil variere i takt med naturen. Bortsett fra brødet, lages all mat fra bunnen og kokkene tar ingen snarveier til den gode smaken! - Ingunn Kvernstuen, Sandnes Brygge.

Sandnes Brygge kan også skilte med en helt utrolig vakker uteservering om sommeren. Overrask din kjære med en budsjettvennlig hotellhelg i Sandnes og prøv den nydelige maten på Sandnes Brygge – dere vil ikke bli skuffet!

 • Kjøkken: nordisk
 • Egnet for: par/ mindre grupper
 • Prisnivå: middels

Norsk comfort food på Lura turistheim

iStock-raspeballer-komleKomler er en norsk høstklassiker med dype røtter i Rogaland

Sentralt på Lura, bydelen som ligger nord for Sandnes sentrum, finner du Lura Turistheim. Her serveres det deilig husmannskost som både metter og varmer! Dette steder er perfekt når dere skal spise med hele familien, både de eldste og de yngste, eller hvis du vil introdusere kolleger fra utlandet for norsk tradisjonsmat. Hvem sier nei takk til kjøttkaker med brun saus og poteter, liksom?

Her kan dere også smake Rogalandsretten komle. På Lura Turistheim har de lagd husmannskost og tradisjonsmat helt siden 1949!

 • Kjøkken: norsk/husmannskost
 • Egnet for: familier/større og mindre grupper
 • Prisnivå: lavt/middels

Franske retter med nordisk vri på Brasserie X

EDITRestaurant BrasserieX table Quality Hotel PondBrasserie X er perfekt plassert hos Quality Hotel™ Pond for den reisende

Den atmosfæriske restauranten Brasserie X finner du på Quality Hotel™ Pond rett ved Sola lufthavn. Her møtes franske brasserietrandisjoner og new nordic cuisine i velkomponerte retter med kortreiste råvarer og spennende smaksprofiler. Menyen er sesongbasert, slik at du får servert det beste Norge har å by på uansett når på året du besøker brasseriet. Og du – de har selvsagt populære barnevennlige alternativer!

Brasserie X er et perfekt alternativ når dere akkurat har landet på Sola lufthavn og trenger et godt måltid, eller etter en lang dag på konferanse på hotellet.

 • Kjøkken: fransk/nordisk
 • Egnet for: grupper/familier/AW
 • Prisnivå: middels

Ta en pust i bakken på Gamlaværket Gjæstgiveri og Tracteringssted

STOCK-lambchops-on plate-food-meatOrdentlig norsk kost finner du hos Gamlaværket Gjæstgiveri!

Gamlaværket ligger i et utrolig nydelig, gammelt gjestehus fra 1783 i Sandnes sentrum. Her finner du en helt fantastisk restaurant med en særegen, rolig og historisk atmosfære. Du kan velge mellom alt fra norsk tradisjonsmat til ostetallerken, og alle rettene lages med masse kjærlighet og stolthet. På Gamlaværket sitter man og koser seg, dette er ikke et «inn-og-ut»-sted.

 • Kjøkken: norsk/skandinavisk/europeisk
 • Egnet for: familier/større og mindre grupper
 • Prisnivå: middels/høyt

Les mer!