Gävle er en by med et stort utvalg innen severdigheter, kultur, shopping og fornøyelser. Byen har også et restauranttilbud som vil falle i smak hos både drevne gourmander og kresne barnefamilier. Derfor har vi samlet seks av Gävles beste restauranter som du enkelt kan finne fram til neste gang du vil ut og spise i byen!

chef placing finishing touch on steak dinner

Den beste pizzaen finner du på Aktern & Fören

Aktern-pizza-table-and-wineFoto: Aktern & Fören

Mellom Gävles spennende severdigheter og turistmål er det viktig å ta seg en pause og nyte en god lunsj eller middag. Og hva passer da bedre enn Gävles beste pizza? Duften av nystekt pizza, varm tomatsaus og smeltet ost ønsker deg velkommen så snart du går inn døren til den hyggelige restauranten Aktern & Fören, til glede for alle i turfølget. Restauranten ble raskt en favoritt blant innbyggerne i Gävle da den åpnet i 2013, og takket være den nydelige plasseringen inntil Gävle Strand kan den nås med både bil, buss og båt.

  • Type mat: italiensk/pizza
  • Passer til: familier/par/større selskaper
  • Prisnivå: middels

På Blackstone Steakhouse serveres maten direkte på en varm lavastein

Blackstone-stock-Steake-EDIT

Blackstone Steakhouse gnistrer maten – bokstavelig talt. Alle varmrettene serveres nemlig på en varm lavastein, noe som både gjør at maten ser ekstra luksuriøs ut og at den holder seg varm ekstra lenge. Hva sier du til en perfekt tilberedt oksefilet elle reinkjøtt servert med nydelige sauser og tilbehør? Etter maten lokker dessertmenyen med både søte retter og utsøkte ostetallerkener. De har dessuten flere velsmakende alternativer til deg som er vegetarianer.

  • Type mat: grill/pizza/vegetarianervennlig
  • Passer til: par/familier/større selskaper
  • Prisnivå: middels

Brunsj, lunsj eller middag på Brasserie Absint

Brasserie-Absint-Gavle

På det koselige hotellet Clarion Hotel® Winn finner du Brasserie Absint som lokker med varme og innbydende omgivelse samt god mat og drikke. Uansett om du vil starte helgen på best mulig måte med en bugnende frokost- eller brunsjbuffé, eller om du planlegger å møte venner for en hyggelig lunsj eller middag, er denne restauranten et utmerket valg. Etterpå kan dere slå dere ned i lobbybaren og bestille en kopp kaffe eller hver deres cocktail.

  • Type mat: europeisk/svensk/vegetarianervennlig
  • Passer til: familier/par/større selskaper
  • Prisnivå: middels

Pinchos byr på velsmakende småretter og fargerike drinker

Pinchos-stock-EDIT

Pinchos har blitt en utrolig populær restaurantkjede som du i dag finner flere steder i Sverige, inkludert i Gävle. Den er det perfekte alternativet for deg som synes det er vanskelig å bestemme deg for én rett på menyen, og som heller vil teste flere og gjerne vil dele rettene med alle rundt bordet. Pinchos serverer nemlig småretter med smaker fra alle verdenshjørner, som du enkelt bestiller med telefonen din via restaurantens egen app. En annerledes middagsopplevelse for både store og små! Det sirkusinspirerte interiøret gir dessuten både en innbydende og passe vill atmosfære.

  • Type mat: svensk/europeisk/småretter
  • Passer til: par/familier
  • Prisnivå: lavt

Matildas – den lokale kroen sør i Gävle

heltenkeltEDIT-Stock

På restauranten Matildas lager de mat med årstidens råvarer, ofte levert direkte fra de lokale produsentene. Omgivelsene føles moderne og eksklusive og er perfekt for en romantisk middag, eller når du og kollegaene vil nyte et velsmakende måltid på konferansereisen. Matildas er omtalt i White Guide, noe som er et bevis på matens høye kvalitet og de omhyggelig komponerte smakene i rettene. Personalet hjelper deg gjerne med å matche mat og drikke for en ekstra fantastisk opplevelse!

  • Typemat: europeisk/svensk
  • Passer til: par/familier/store selskaper
  • Prisnivå: høyt

Nyt god stemning og god mat på Helt Enkelt Bar & Kök

Matildas-Moulles-EDIT

Et sikkert alternativ når du er ute etter god og vellaget mat i hjemmekoselige omgivelser, er Helt Enkelt Bar & Kök. Personalet er blide og imøtekommende, og menyen byr på alt fra Wallenbergare, torskerygg og hamburgere til moules frites, råbiff og bouillabaisse – ekte «comfort food» som kommer til å falle i smak hos alle rundt bordet. Kun fem minutters gange fra restauranten ligger dessuten det moderne hotellet Clarion Hotel® Winn , der dere kan avslutte kvelden i lobbybaren eller nyte en god natts søvn i et av de fine rommene.

  • Type mat: svensk/europeisk
  • Passer til: familier/større selskaper
  • Prisnivå: middels