MenyLukk
Mat & drikke

Her finner du Malmös beste drinker – tips fra ekspertene

Skal du ut og ta en drink eller to i Malmö? På Clarion Hotel® Malmö Live finner du alt fra klassiske cocktails og kreative smakskombinasjoner til spennende gindrinker og sangria. Her kan du ta et dypdykk ned i de forskjellige barkonseptene og drinkene du bare MÅ få med deg!

Bartender og drinker
Med tre forskjellige barkonsepter er det med andre ord vanskelig å ikke finne verken tre eller fem favoritter på drinklista!

Ett hotell – tre barkonsepter

Side om side med både Malmö sentralstasjon, kanalen og byens puls, er det få som ikke har fått med seg Clarion Hotel Malmö Live. Med sine 85 meter over bakken har hotellet blitt et av byens nye landemerker, og en selvsagt møteplass for Malmöboere, besøkende og konferansegjester. Her finner du ikke bare flotte hotellrom med heftig belliggenhet – et stort trekkplaster er også hotellets to restauranter og tre barer. De tre barkonseptene – Kitchen & Table, Eatery Social Taqueria og Living Room Bar – føger alle en rød når det gjelder alt fra ingredienser til innredning og musikkvalg. Med tre forskjellige barkonsepter er det med andre ord vanskelig å ikke finne verken tre eller fem favoritter på drinklista!

Bærekraftighet på et nytt nivå med Sustainable Cocktails

I Malmö Live’s barteam ligger ikke bare fokuset på å servere spennende cocktails og teste grensene på gamle klasisske oppskrifter. En viktig del av hele hotellets virksomhet er å finne bærekraftige løsninger og aktivt redusere klimapåvirkningen med alt fra energiforbruk til resirkulering. Noel Ekstrand, barsjef på Malmö Live, har nå, sammen med teamet sitt, tatt bærekraftigheten ett skritt videre, og introdusert Sustainable Cocktails. I tillegg til valget om å bare bruke nedbrytbare sugerør og underlegg som kan gjenbrukes, tar de aktivt i bruk mat og råvarer som blir igjen fra alle hotellets avdelinger for å redusere matsvinnet.

– Det finnes så mange forskjellige måter å utnytte alle deler i for eksempel frukt på. Når vi har presset ut saften, lager vi cordial av resten. Før det, kan du også raspe skallet av frukten, tørke det og male det til pulver. Hvis frokosten har oppskåret frukt som blir til overs, tar vi den og eksperimenterer med shrubs eller lignende, forteller Noel Ekstrand.

Trash is King

Men arbeidet for å redusere matsvinnet stopper ikke der. I den mexicanske restauranten har Geoff Barraclough, Head Bartender, tatt konseptet med Sustainable Cocktails ett steg lenger og introdusert en skiftende cocktail under navnet Trash is King.

– Trash is King forandres etter hva Geoff finner på kjøkkenet som ikke har blitt brukt, eller når det kanskje kommer færre enn forventet på en bankettmiddag. Vi har prøvd utsvevende idéer som for eksempel en Croissant-sirup. Bare fantasien setter grensene for hva som er mulig, kan du si, forteller Noel Ekstrand.

Et annet prosjekt som er i startgropa, er å utnytte det fantastiske lyset og solskinnet man finner i skybaren, ved å begynne å dyrke egne urter og krydderplanter, som mynte, basilikum, rosmarin og oxalis, som er en type gjøkesyre.

– Vi har nettopp sett på mulighetene sammen med det knallbra maintenance-teamet vårt som alltid er frempå, og begynt å lage tegninger for å hjelpe oss å komme i gang. Vi får se hva som kan vokse der oppe, men selv om det blir en liten del, bidrar det til helheten og til å redusere påvirkningen på miljøet. Noel Ekstrand.

1. Kitchen & Table Skybar – luksuriøst og kreativt med Malmös beste utsikt

I Kitchen & Tables skybar kan du bestille elegante og kreative cocktails.

På Malmö Live’s 25. Etasje er det vanskelig å ikke nyte livet litt ekstra. Her kan du spise på den prisbelønnede restauranten Kitchen & Table, skapt av den verdenskjente kokken Marcus Samuelsson, og har et helt hav av muligheter i cocktailbaren med både klassikere og egne kreasjoner. For ikke å snakke om den fantastiske utsikten over Malmö, Turning Torso, Öresunds glitrende vann og den berømte Öresundsbroen!

– It’s all about having fun. From the guests’ point of view but also us as bartenders. Everyone who visits our bars and bars in general wants to have a good time. Drinking cocktails should be fun. Scott Wright, bartender på Clarion Hotel Malmö Live.

Og Noel stemmer i:

– Jeg er enig! En cocktail skal selvfølgelig smake godt, men først og fremst handler det om service, og en god cocktail er et verktøy for dette. Den skal også være iøynefallende vakker og gjerne interaktiv på en eller annen måte.

Kitchen & Table Skybar

Hva: Det blir aldri feil med en skybar. Her finner du klassiske drinker, vin, øl og musserende, men også egne drinker med både spennende smakskombinasjoner og garnityr. Skybaren passer like bra til After Work som til en drink etter middag eller som avslutning på dagen. Hvor: Ta heisen fra hotellets lobby opp til 25. Etasje. Her finner du både restauranten Kitchen & Table by Marcus Samuelsson og restaurantens skybar som ligger i tilknytning til den.

Nyt den fantastiske utsikten over Malmö, Öresund og Turning Torso.

Vanskelig å velge? Ikke nøl med å spørre om anbefalinger og tips!

Ved siden av skybaren ligger restauranten Kitchen & Table.

Vil du prøve noe nytt mens du beundrer den førsteklasses utsikten?

#1 Sherry Cobbler – PX Sherry, Cointreau, Maraschino, Citron og Cutting board Cordial. En klassiker med en heftig vri der vi delvis benytter oss av sustainability-tanken vår, men også lager en cocktail med litt lavere alkoholinnhold.

Sherry Cobbler

#2 Left Over Mocktail – en alkoholfri bestselger som vi lager med vår Cutting board Cordial, sitron og alkoholfri musserende vin. Vi garnerer med det som er tilgjengelig i sann WeCare-ånd, men oftest oxalis som vi dyrker selv.

Left Over Mocktail

#3 Aphrodisiac – Limoncello, hylleblomst, sitron og cava. Økologisk hylleblomst, økologisk sitron, økologisk cava og garnish som kan brukes om igjen i form av et gullbånd. Mer sustainable enn det blir det ikke. En av Scott Wrights signaturcocktails!

Aphrodisiac

2. Latinsk inspirasjon på La Terraza, Malmös første sangriabar

Bestill en mugge Sparkling Sangria, lagd med leskende hylleblomst, fruktbrus, musserende vin og fersk frukt. Perfekt å dele med venner!

Å kombinere en uteservering og sangriabar kan ikke være noe annet enn en genistrek. La Terraza, Malmös første sangriabar, har fanget den latinske ånden med sin blåmalte bar og eksotiske innredning med mange planter. Drinkmenyen byr på både mer tradisjonelle mexicanske sangrias, men også lekne fusjoner av sommerlige smaker som fersken og rosé eller hylleblomst og cava. Og Noel kan bare bekrefte suksessen:

– Vi valgte rett og slett ut en av de beste og mest populære delene i innendørs-cocktailbaren vår og flyttet den ut i sola. Sangria, sol og godt selskap, litt klisjé kanskje, men vi elsker det. Noel Ekstrand.

Mexicanske og amerikanske vibes på Eatery Social Taqueria

Synk ned i deilige stoler på La Terrazas uteservering og kjenn på stemningen.

La Terraza er en del av restauranten Eatery Social Taqueria, et av Marcus Samuelssons siste restaurantkonsept der både maten og drikken er inspirert av det mexicanske og amerikanske kjøkken. Så hvis du blir hypp på tacos, nachos og quesadillas, finner du koselige spisesteder i nærheten, også noen med utsikt over vannet. Med store flater og community tables blir stemningen raskt både uformelt og livlig – perfekt til både hverdags og fest.

La Terraza og Eatery Social Taqueria

Hva: Her omgås dere i avslappende omgivelser med både mat og drikke dere enkelt kan dele på. Hvor: Eatery Social Taqueria og La Terraza ligger på første etasje, med inngang gjennom hotellet og langs kanalen.

Forleng after work til en middag på Eatery Social Taqueria.

Tacos, tortillas, quesadillas, grillretter og mye mer står på Eatery Social Taquerias meny.

Ett eksempel på Trash is king – drinken som alltid forandrer seg!

Vanskelig å velge mellom alle mezcal- og tequiladrinkene? Her er Geoff og Noels beste tips:

Sparkling Sangria

#1 Sparkling Sangria – hylleblomst, fruktbrus, fersk frukt og cava. Bestselgeren både inne og utendørs året rundt!

Trash is King!

#2 Trash is King! – en sustainable cocktail med nye ingredienser hver dag**.** Ta en tur inn på cocktailbaren innendørs for å prøve WeCare-kongen som er i stadig endring.

Los Altos Fresca

#3 Los Altos Fresca – Reposado (lagret) tequila, cointreau, en earl grey-syrup, agurk, absinthe og lime. Enda en heftig cocktail fra vår mer cocktailbaserte innendørsbar.

3. The Living Room Bar – en klassisk hotellbar som har forelsket seg i gin

Det er ikke rart at The Living Room Bar kalles hotellets hjerte. Med sin sentrale beliggenhet på bakkenivå er det en selvsagt møteplass der kunst, musikk og design møter event, mingling og after work. Her finner du så klart klassikere, men det er først og fremst gindrinkene som skiller seg ut på menyen. Siden 2017 har den klassiske hotellbaren ikke bare flørtet, men falt helt pladask for gin, og skapt flere nye smakskombinasjoner, som spennende Sophie’s Choice eller Remodeled French 75. Drinkene henvender seg like mye til smaksløkene til øyet med sine vakre garnishes.

– Vi ville gjøre noe som ga den moderne business- eller leisure-reisende en klassisk hotellbar, men likevel noe som skilte seg ut. Vi har blant annet vår egen Malmhattan Tonic som er et tonickonsentrat som produseres lokalt. Igjen med bærekraftighet i tankene, men også for å støtte lokale produsenter. Noel Ekstrand om The Living Room Bar.

The Living Room Bar er et must å besøke hvis du liker gindrinker!

Clarion Hotel Malmö Live’s egen stue

Clarion Hotel Malmö Live’s egen stue er en levende møteplass fra morgen til kveld og passer perfekt for deg som jobber på reisefot og trenger rask wifi og mange stikkontakter. Om dagen kan du kjøpe enklere lunsj, kaffe og snacks. Utover ettermiddagen forvandles Living Room til en ekte hotellbar med avslappet atmosfære. Slå deg ned i baren, ved bordene eller kanskje i en av de deilige sofaene og ta pulsen på hotellivet!

Kunst, musikk og design møter event og mingling.

The Living Room Bar

Hva: Ginbar med både spennende tweaks og klassiske drinker, vin, øl og musserende. Café om morgenen og på dagen med enklere retter, kaffe og snacks. Perfekt hvis du jobber på reisefot og trenger rask wifi og mange stikkontakter. Hvor: The Living Room Bar kommer du enklest til via hovedinngangen. Fortsett bare forbi resepesjonen, så ser du baren på høyre side. Slå deg ned ved bardisken, i de deilige sofaene eller ved et av de mange bordene.

Topp tre gindrinker du må prøve i The Living Room Bar:

  1. Remodeled French 75 – Gin, sitron, cutting board cordial, musserende vin.
  2. Gin on Malmhattan – En tradisjonell GT på utradisjonelt vis. Her får du prøve vår egen tonicsirup.
  3. Sophie’s Choice – En litt annerledes GT der vi blander gin med en smaksrik ‘aromatic tonic’, fersken og rosevann

Bestill hotell i Malmö

På vei til Malmö? Finn hotell og bestill her!

Les mer om Malmö

Bli en Malmöekspert – 4 fakta som får deg til å briljere

Vanessa Rudjords store Malmöguide – opplev byen på 24 timer!

Streetfood i Malmö

Tagger

Nyeste innlegg

Bra jobbet!

Passordet ditt er oppdatert. Nå kan du gå tilbake til å gjøre morsommere ting - som å booke din drømmereise!

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.