
Mat & drikke
This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy and Terms of Service apply.
Er du lei av å bare se ribbe, medisterkake og pinnekjøtt på julebordet? Her er 11 knep som gjør selv den mest kjøttfrelste tradisjonalisten grønnsaksgal!
Leter du forgjeves etter noe grønt? Er du lei av å bare spise poteter og brød hele julehelgen? Havner du i lange diskusjoner med kjøttelskende onkel Per, som hevder at det ikke er skikkelig jul uten juleskinke? Eller er det kanskje tvert imot? Du vil gjerne lage vegetarisk til dine kjære (men noe kinkige) slektninger, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Vær ikke redd, i år kan julebordet bli en fest for alle!
La deg inspirere av våre vegetariske og veganske julebordfavoritter nedenfor og lag et grønnere julebord som ALLE kommer til å sette pris på, kjøttelskere som veg(etari)anere. Oppskriftene finnes på internett, men de fleste retter kan komponeres etter egen smak og behag.
Til vegansk pai, utelat blåmuggosten og lag vegansk gryte (se oppskrift under).
Ta hvilken som helst grønn salat og bland sammen til en salat med kremet avokado og sprø granateplekjerner. Hell over litt olje og havsalt.
Den handlekraftige lager sin egen falafel, men det finnes også virkelig gode ferdiglagde som fås kjøpt i dagligvarebutikker.
Risengrynsgrøt er naturligvis vegetarisk allerede fra begynnelsen av, men blir vegansk med havre- eller soyamelk i stedet for kumelk.
Helt enkelt en tykk potetomelett som er best å lage i langpanne i ovn. For litt ekstra julefølelse – hakk opp og bland grønnkål eller rødkål i eggerøren.
Kan lages vegansk med havrebasert creme fraiche som smaksettes med pepperrot, nøtter eller noe annet godt. La kokken bestemme!
Ta rådet vårt, google oppskriften og lag den i dag slik at du slipper å dele med slekten på julaften. Du kommer ikke til å bli skuffet. Pizzaen kan naturligvis lages med vegansk ost.
På alles lepper allerede i 2013, men hvorfor endre et vinnende konsept? Riv passelig store biter av grønnkålen. Masser kålen inn med olivenolje og legg oppi en langpanne. Strø havsalt over og sett inn i ovnen. Stek i ovnen på ca. 200 grader til de er sprø. Ferdig etter omtrent 10 minutter.
Stek halve rosenkål myke i olje eller smør. Hell oppi eple i terninger og litt honning, og stek litt mer. Server lun med skivet appelsin. Deilig.
Fres svartkålen raskt på høy varme, med smør eller olje og hvitløk i pannen. Legg oppi en skål og hell over så mye hasselnøtter som du ønsker. Sett en skål med parmesanflak og en skål med grønt eple i terninger ved siden av på bordet, så kan de som vil strø litt smaksrik ost eller sprøtt eple over retten.
Sautere er et fancy ord for å steke noe raskt på høy varme, slik at råvaren blir varm uten å miste sin spenst. Du kan i prinsippet sautere hvilke som helst sprø grønnsaker du ønsker. Vi liker gulrøtter på grunn av deres sødme, men også sukkererter eller haricots verts er gudommelige når de har blitt vendt i pannen.
(Fungerer til både pai og gratenger)
Rør sammen de våte ingrediensene først, visp så inn de tørre og legg oppi paien. Deretter er det bare å sette inn i ovnen og vente til hele herligheten har fått passelig med farge. Bon appetitt!
Are you sure you want to change language?
Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.