Gå til innhold
Mat & drikke

10 populære brunsjsteder i Oslo

|

Etter en lang sovemorgen er det ekstra digg med brunsj - den ultimate blanding av frokost og lunsj. Fyll magen med Eggs Benedict, saftige pannekaker, smoothie bowls og Mimosas og få en deilig start på dagen. Her lister vi 10 populære brunsjsteder i hovedstaden du må sjekke ut.

Plate with french toast

French toast, frukt og bær, kaffe: oppskriften på en deilig brunsj!

1. Liebling

Øvrefoss 4, 0555 Oslo

Liebling finner du nystekt bakverk, bowls*, lange trebord, og avslappet helgestemning. Øverst i Markveien på Grünerløkka serverer de “liblings”, en skive dansk rugbrød toppet med alt fra rødbetehummus til parmaskinke, chevre og peanøttsmør. Kom hit for gode dråper i glasset og snadder på tallerken! Matserveringen er mellom kl. 10-16 i helgene. Førstemann til mølla, her tar de ikke bordreservasjoner.

Food at Liebling in Oslo Få en koselig og smakfull start på dagen hos Liebling. Foto: Liebling.

  • What the f*** is a bowl? For de som ikke har oppdaget denne trenden, så er en bowl noe så enkelt som en rett som serveres i en skål... Innholdet er som oftest en smoothie, grøt, salat eller yoghurt med god og fargeglad topping. Bare sjekk instagram, så ser du!

2. Jazzy Brunch på Atlas Brasserie

Amerikalinjen, Jernbanetorget 2, 0154 Oslo

Midt på Jernbanetorget finner du Atlas Brasserie, restauranten på det nye boutiquehotellet Amerikalinjen. Hver lørdag og søndag er du invitert til Jazzy Brunch der det serveres live jazz og deilig brunsj mellom kl. 12.00-16.00. Nyt ferske bagels med digg fyll, salater, fargerike smoothier og brunsj-klassikere innendørs, på uteserveringen om sommeren eller i Amerikalinjens helårshage.

Jazzbrunch at Amerikalinjen Hotel Nyt maten og musikken på Atlas Brasserie.

3. KUMI Oslo

Schweigaards gate 56A, 0656 Oslo

Eat like you care er slagordet til KUMI, vegan/vegetarkafeen som ligger i den koselige bydelen Gamle Oslo. I helgene mellom kl 10.00 - 17.00 byr den plantebaserte kaféen på veganske pannekaker, ferskpresset juice, pizzette av søtpotet, brunsjtallerken og masse annet digg. Alt økologisk og kortreist, såklart. Denne brunsjen passer for både veganere, vegetarianere og alle andre som liker sunn og god mat.

Brunch at KUMI Oslo Hva er en brunsj uten pannekaker? Foto: KUMI Oslo.

4. Gunnars Generasjonsbar

Torggata 13, 0181 Oslo

I Torggata finner du trendy Gunnars Generasjonsbar som har alt fra belgiske vafler med avokadokrem eller fried chicken til French toast og eggerøre med laks. Slukk tørsten med friske juicer, frozen cocktails eller “All day long”- brunsjdrinker. Gunnars tar ikke imot reservasjoner så her gjelder det å være tidlig ute!

5. Hub Bar

Clarion Hotel© The Hub, Biskop Gunnerus gate 3, 0155 Oslo

Hub Bar ligger i første etasje på Oslos nye storstue, Clarion Hotel The Hub med egen inngang fra gateplan. Kaffebaren serverer en "all day menu" fra kl. 10.00 - 22.00, perfekt til brunsj! Her får du alt fra friske salater til triple deckers og open faced sandwiches! Her snakker vi ordentlig Afternoon Tea i hyggelige lokaler. Ta turen innom og smak på drikken og maten - Hub Bar er åpent hver dag!

Hub Bar at Clarion Hotel The Hub Varme og lune farger setter stemningen på Hub Bar.

6. Grådi

Sørligata 40, 0651 Oslo

Grådi er et hyggelig spisested som ligger fint til på Tøyen. Her er det ofte trøkk i helgene, så det anbefales å booke bord! New York-atmosfæren i restauranten setter rammen for en herlig brunsj. Prøv Meksikaneren (egg med spicy salsa og hjemmelaget potetlompe), de luftige pannekakene med blåbær og pisket rømme eller skagentoasten!

7. Sunny Side - eggs, eggs & more eggs

Haakon VIIs gate 1, 0161 Oslo

Are you an egg lover? Er svaret ja, så må du ta turen innom Sunny Side som ligger ved Nationaltheateret. Menyen består av spennende sandwich-kombinasjoner, wraps og brunsj-bowls der egg står i fokus. Drikken og mini-pannekakene topper hele matopplevelsen i den freshe og instagramvennlige restauranten. Vi anbefaler sandwichen med avokado og chillimajones. I helgene er Sunny Side åpent mellom kl. 10-17.

Food at Sunny Side in Oslo Digge sandwiches med egg og godt tilbehør får du raskt og til god pris på Sunny Side. Foto: Sunny Side.

8. Miss Sophie

Henrik Ibsens gate 4, 0255 Oslo

Opplev et lite stykke London i Oslo på instagramvennlige Miss Sophie. Ta med vennegjengen hit og spis alt fra acai bowls, makroner, pannekaker med all slags toppinger, omelett og avocado sliders. Brunsjen serveres hver lørdag kl. 11-16 og søndager mellom kl. 11-18. Her bør du booke bord i forkant for å sikre plass.

Interior at Miss Sophie restaurant Miss Sophie er blitt en av Oslos mest populære brunsjsteder. Foto: Miss Sophie.

9. Ekslusivt på THIEF FOODBAR

THE THIEF, Landgangen 1, 0252 Oslo

Skal du feire spesiell anledning? Eller bare unne deg en litt mer luksuriøs brunsj i elegante omgivelser? Da bør du ta turen til Tjuvholmen og THE THIEF. Kjøkkensjef David Taylor og hans team på THIEF FOODBAR inviterer til en fristende brunsj hver lørdag og søndag mellom kl. 13-16. Her får du bobler, Bloody Marys, og Bellinis i glasset og retter laget av sesongens smakfulle råvarer. Østers, tarte flambée og smoothie-bowls og mye mer! Det anbefales å booke bord for å sikre plass!

10. Fru Hagen

Thorvald Meyersgate 40, 0555 Oslo

Fru Hagen er en laidback café på Grünerløkka som serverer brunsj i ukedagene fra kl. 11- 16 og på søndager fra 12.00. Hopp av trikken på Olaf Ryes plass og finn en plass inne eller på uteserveringen. På menyen finner du alle brunsjklassikerene; Eggs Benedict, Eggs Florentine, pannekaker og yoghurt med bær. Lyst på noe litt lettere? De har både supper og salater som metter!


Les videre!

Frister det med hotellfrokost? Her lister vi 4 gode frokoster du burde teste!

På tide med en Oslo-weekend? Sjekk ut hotellene våre i Oslo her.